Половината руснаци искат да изградят нова империя

След началото на войната в Украйна рейтингът на Путин скочил
Обновена: 14 мар 2022 10:15 | 14 мар 2022 10:15, Камелия Цветанова
211
Половината руснаци искат да изградят нова империя
Снимка: БГНЕС

Проблемът в Русия не е само в ръководството, но и в това, че поне 50% от хората продължават да поддържат становището, че Русия трябва да изгради нова империя. Това коментира политологът Маргарита Асенова, експерт във фондация „Джеймстаун” пред Нова телевизия.

Още по темата

За много голяма част от останалите 50% идеята не била чужда.

„Около 70% скочи рейтингът на Путин, веднага след като нападна Украйна. Това означава, че обществото все още е настроено в подкрепа на Путин и неговите империалистични амбиции”, коментира Асенова.  

Според нея промяната на тези нагласи няма да стане бързо.

„Може да сме свидетели не само на провалена държава, каквато Русия вече е, но и на държава, която започва да се фрагментира”, коментира политологът. „Русия е огромна федерация, която се състои от много различни единици, които ще почнат да търсят своето самоуправление. Една нормална децентрализация може да се случи при демократично управление. Но при това тоталитарно управление този процес може да доведе до отделяна на части от руската федерация”, коментира Маргарита Асенова.

Относно подкрепата на Китай за Русия, тя обясни, че Пекин има своите дългосрочни цели, на които държи, и те нямат общо с изолиран от международното общество партньор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и службите спрете руските *** и служби,сайтовете им...война е и всеки компромис е престъпление!!!
162
0
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
поредната руска...само след месец глад...поне петима олигарси търсят начи да го гръмнат "обичаният" ви путин,когато идат в магазините и има само...квас...ако има...пак ни обяснете за обичтта ви...Русия не е С.Корея...до месеци ще го обесят...Русия не е преживявала подобен позор и срам...руснак е *** дума...какви империи какви пет лева
161
2
 
1
 
! Отговори
Слав преди 2 години
Това е пълна глупост. И тоя, който го е измислил, да ходи, да пише хороскопи, вместо да си съчинява проучвания, за да прави долна пропаганда. Погнусен съм, от низостта ви. И ви трия, повече няма да чета нищо от вас.
160
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
днесбг пусне някой меко казано изсмукан от пръстите бълвоч и веднага всички разбирачи почват да коментират - някой да ви е казвал, че сте мал.оумни ?!
159
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой измери рейтинг от 70%? Путин печели по същия начин изборите. При истински избори и 30% вероятно няма да получи
158
17
 
7
 
! Отговори
Готин преди 2 години
...и ще го направят! Жалкото е, че ние със САЩ и натовците още не осъзнаваме мощтта на Китай и нейният бъдещ сателит Русия. Все още си мислим, че светът е двуполюсен и се управлява от собствениците на държавният резерв от САЩ. Предстоят сътресения с неизвестен край за заблудените и самовлюбени владетели на света. Иде нов световен ред. Ние едва ли ще сме в неговата първа класа!?
157
7
 
6
 
! Отговори
Az преди 2 години
Тая "децентрализация" или разпарчетосване, го планират САЩ още от 90-те, когато управляваше пияндето Елцин. Цитираната политоложка много добре е запозната с американските амбиции да разпаднат Русия , дали не е захлебила нещо по линия на някое НПО от тях ?
156
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А почти всички българи искат Плевнелиев за президент! Само да е посмял някой да даде негативен глас, ще му откъсна чур ката или ще и вържа cиcите и на фльонга! Метафорки сър, за балканците!
155
7
 
6
 
! Отговори
До181 преди 2 години
Откъде ви намират все едни такива умни мазоохисти?Русия се разпадала а ние цъфтим и вържем!
154
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е няма да искат да са роби на америка като великите украинци я, все пак русия си има действителен суверенитет
153
7
 
7
 
! Отговори
Що"Да"Вида преди 2 години
Хаха от нищо нещо браво, иначе в Тексас като има съвсем официални брожния за оцепване на щата, никоя *** не смей да го коментира.
152
10
 
16
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 години
Голем глад се очертава в Пидо-Рашка, скоро единственото което ще ядат удмурто-татарите ще са чеченските паламарки на моите кавказки орли. И за българските платени русофило-*** гладни години се задават - Пу-тя няма вече да може да ви плаща и няма да имате пари за наркотици и посещения на гей-клубове.
151
4
 
11
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 години
Наистина пидо-рашката "армия" по-скоро предизвиква съжаление отколкото омраза... Милите те - сбирщина от маломерни дребосъци и видимо повечето умствено и физически непълноценни татари, буряти, удмурти - гладни, жадни и окъсани се маят като улави из храсталаците, надявайки се да ги пленят и нахранят...
150
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е вярно че РФ не е казвала многократно че се нарушават правата на хората и се забранява руския език и не се спазват миналите споразумения. Просто не им се дава ефир и преди и сега има страшна цензура. Вие вярвате ли на медии окичили се с чуждо а не с българско знаме. Срамувам се че живея в такава страна. Чесния човек го вижда. Но колко хора са честни. Медиите от години показват гл.точка на непеотата. Това ли ви е истината.
149
0
 
4
 
! Отговори
До169 преди 2 години
Кой пък ще те пита тебе или мене дали съм съгласен или не?44 година някой сигурно е питал твоите деди дали искат да правят комунизъм и да ликвидират частната собственост,или пък 90 година някой те е питал дали искаш да ставаш евро атлантик и да си разпилееш държавата и поданиците?Аман от псевдо патриоти от които нищо не зависи!
148
7
 
18
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ИМПЕРИЯ НА АЛКОХОЛИЦИТЕ- МИЗЕРИЯ И ГЛАД И КОМУНИСТИ МИЛИАРДЕРИ !!!!!!!!!
147
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ам те рядко са трезви и на пияна глава човек за какво ли не мечтае.
146
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иддиоти.
145
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен171 Тия ги остави,баш за империя става дума!
144
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цензурата е такава че какво става не се разбира съвсем. Ако света разчита на цензура тежко му и горко.