Половината руснаци искат да изградят нова империя

След началото на войната в Украйна рейтингът на Путин скочил
Обновена: 14 мар 2022 10:15 | 14 мар 2022 10:15, Камелия Цветанова
211
Половината руснаци искат да изградят нова империя
Снимка: БГНЕС

Проблемът в Русия не е само в ръководството, но и в това, че поне 50% от хората продължават да поддържат становището, че Русия трябва да изгради нова империя. Това коментира политологът Маргарита Асенова, експерт във фондация „Джеймстаун” пред Нова телевизия.

Още по темата

За много голяма част от останалите 50% идеята не била чужда.

„Около 70% скочи рейтингът на Путин, веднага след като нападна Украйна. Това означава, че обществото все още е настроено в подкрепа на Путин и неговите империалистични амбиции”, коментира Асенова.  

Според нея промяната на тези нагласи няма да стане бързо.

„Може да сме свидетели не само на провалена държава, каквато Русия вече е, но и на държава, която започва да се фрагментира”, коментира политологът. „Русия е огромна федерация, която се състои от много различни единици, които ще почнат да търсят своето самоуправление. Една нормална децентрализация може да се случи при демократично управление. Но при това тоталитарно управление този процес може да доведе до отделяна на части от руската федерация”, коментира Маргарита Асенова.

Относно подкрепата на Китай за Русия, тя обясни, че Пекин има своите дългосрочни цели, на които държи, и те нямат общо с изолиран от международното общество партньор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
8
 
! Отговори
До Ук преди 2 години
Същата мизерия и като в нашата мила родина , обезлюдени села и паланки , и никой не го еня за тях !!! Така е по цял свят , тва е без коментар...
102
5
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До До IQ 3.14сукин турка, като 200 лева на цело ше говориш на сервитутката в кафенцето, казах ти вече.
101
3
 
21
 
! Отговори
Ук преди 2 години
просто се разходете с гоогъл ърт в някои по-малки градове да видите за каква мизерия става дума. Каква империя какви 5 лева
100
15
 
8
 
! Отговори
Чудно ми е от преди 2 години
Коментиращите колко са ходили примерно в Москва или Санкт Петербург последните години ?! Аз работих там близо две години , минималната работна заплата е грубо около 2к лв , цената на храна , горива и комунални нужди са жалки !!! Руснаците ползват последни модели телевизори телефони и т.н. .... Колите им са основно нови и скъпи ...изобщо не са останали 20-ти век. ..а са много преди нас в 21-век !!! Вярвайте на жалката евроатлантическа пропаганда....
99
1
 
12
 
! Отговори
До IQ 3.14 преди 2 години
Да ти имам и Коефициента на интелигентност!Тия бляядове винаги са имали и ще имат цар,това съчетано с вярата в него ги е правило силни,просто това им е заложено в съзнанието!Сега няма да се сърдиш,Ентегентно момче си нищо че по някой път се излагаш!
98
1
 
34
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
Всички обичащи Путин от България се радват на Русия от вън, що ли никой не отива да емигрира в Москва, жалки лицемери вижте се само какви коли карате ама Русия била велика. Велика друг път
97
0
 
21
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Има ли Учудени ?! - и при това положение не можаха да направят сносен автомобил, внасят си самолетите за гражданската авиация от Европа и Америка, и молят Китай да им помогне срещу Украйна военно и финансово?! Има учудени. Представи си какво биха направили с тези ресурси едни японци, примерно. А със "съюзник" като Китай не им трябват врагове. След края на войната в Украйна, дракона ще ги схруска за закуска - скоро ще учат китайски.
96
0
 
23
 
! Отговори
hah преди 2 години
Болни мозъци са си, не ми трябва статия за да ме убедите в това. Вижте само руските лелки по опашките на черноморието - искат да се прередят защото българите нямали благодарност към Русия за това, че ги е освободила. Това е то Русия, всичко, включително турската война, е напавила с цел да конторлират балканите и да си изпълнят политическите амбиции. И руснака на гол тумбак два пищова има и аййдеее русия е велика сила.
95
7
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Анонимен117 това че тия "залежи" и "нескончаеми ресурси" са били съветски изобщо не значи, че са руски. и за тва е гюрултията. нас си ни е добре. кажат "сукини турки изпадайте от 10 милиарда ойро че треа биеме хохлите" и наще дръпнат заемче подпишат тва онова продадат държавния резерв и оп готово.
94
0
 
16
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Чувството за сила и власт над другите е много примамливо и заразяващо ! Докъде води хората обаче е друг въпрос !
93
1
 
11
 
! Отговори
след като преди 2 години
днес иам среща на китайчетата със сащ е РИМ за прблема на другарката путина, явно оная се е насрала в гащите и е поискала помощ. ПОЗДРАВЛЕМИЯ друзя, другарката путина подари сибир, че да не кажа и цяла русия на КНДР. Сега ще разберете какво е китаец да ти е шеф.Ще сте марионетка както е на вас беларус.Вече няма да се казва,че работиш като китайски роб, а работиш като руски.
92
3
 
20
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Империя от кал, панелни блокове и битова престъпност, хахахаха. *** ***, спрете да пиете спирт.
91
2
 
2
 
! Отговори
Азия преди 2 години
Жените не трябва да говорят.
90
12
 
2
 
! Отговори
До103 преди 2 години
С малката разлика,че всичко което си описал е вярно само че за САЩ и представляващата я кукла на конци Байдън,нещата в Русия седят и да седяли по по по различен начин,там винаги е имало и ще има Бащица на когото се слуша думата!
89
20
 
3
 
! Отговори
Има ли Учудени ?! преди 2 години
Русия си е сила , и няма как да стане по слаба , съюзници в лицето на Китай , Индия ...и сателитните и държави....колкото и да ви се иска на натовците....е непобедима , за това си държите пас ....ако я смятахте за слаба до сега да сте я ударили !!! Все пак 63% от всички природни ресурси на земята са в Русия , а колко неоткрити залежи има още ...може да мечтаете само !!!
88
6
 
2
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
До колегата е правВ България много села са с асфалт, но в тях не живеят хора;))) Както писах и на нашите герберо-червени кхмери, тука: ***, вие и ку.вите ви;))) това, че селото е с асфалт,единствената ви файда е да излъжите некой балък, да си продадете нивите и ливадите, но селото ви нема се възроди;))) нема как при отриц. демографски прираст да имате живи села, още повек, че ваште поколения *** не са свикнали на селски живот. Те са били на село за 1 седмива лятото;)))
87
2
 
6
 
! Отговори
ванка с танка преди 2 години
Каква Южна Корея бе,човек!?Като на Португалия,а Южна Корея Е ДАЛЕЕЕЧ НАПРЕД!
86
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 105 "То и в България половината народ иска да си възстановим отминалата слава не само на думи, а и с територия, амаааа...." И кои територии ТИ ЛИЧНО искаш да си "върнем"? Аз не искам нито едни, защото там няма вече доминиращо българско самосъзнание. Или мислите и вие като Путин да правите чистки преди "референдуми"?
85
2
 
20
 
! Отговори
цар Путкин преди 2 години
искаше да влезне в историята като втори сталин, но всъщност ще бъде последния руски цар след неизбежния разпад на Мордор. Определено настъпи мотиката и не се сеща да даде на заден. Само платени ватенкофили и българофоби подкрепят този психар.
84
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и в България половината народ иска да си възстановим отминалата слава не само на думи, а и с територия, амаааа.... при това държавно ръководство тук и отчитайки състоянието на нашата армия - е абсурд