Половината руснаци искат да изградят нова империя

След началото на войната в Украйна рейтингът на Путин скочил
Обновена: 14 мар 2022 10:15 | 14 мар 2022 10:15, Камелия Цветанова
211
Половината руснаци искат да изградят нова империя
Снимка: БГНЕС

Проблемът в Русия не е само в ръководството, но и в това, че поне 50% от хората продължават да поддържат становището, че Русия трябва да изгради нова империя. Това коментира политологът Маргарита Асенова, експерт във фондация „Джеймстаун” пред Нова телевизия.

Още по темата

За много голяма част от останалите 50% идеята не била чужда.

„Около 70% скочи рейтингът на Путин, веднага след като нападна Украйна. Това означава, че обществото все още е настроено в подкрепа на Путин и неговите империалистични амбиции”, коментира Асенова.  

Според нея промяната на тези нагласи няма да стане бързо.

„Може да сме свидетели не само на провалена държава, каквато Русия вече е, но и на държава, която започва да се фрагментира”, коментира политологът. „Русия е огромна федерация, която се състои от много различни единици, които ще почнат да търсят своето самоуправление. Една нормална децентрализация може да се случи при демократично управление. Но при това тоталитарно управление този процес може да доведе до отделяна на части от руската федерация”, коментира Маргарита Асенова.

Относно подкрепата на Китай за Русия, тя обясни, че Пекин има своите дългосрочни цели, на които държи, и те нямат общо с изолиран от международното общество партньор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
11
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Бай Дрън - а подкрепят главно внуците на червената номенклатура, пенсионерите реваншисти, така наречените русофили - неудачници които основно лочат бира нищейки политиката и чакат Дядя Иван да "въздаде" поетично правосъдие на лошите - т.е. тези, които са се реализирали и работят за да имат някакъв стандарт и възможности. И това се очаква от един тип, който с едната ръка създава олигарси с парите на целия руски народ, а с другата ги хвърля в зандана като не слушат. Патетично!
82
13
 
5
 
! Отговори
ПУТИН НЕ РЕШАВА! преди 2 години
Крайно време е редовият читатател да проумее, че РУСИЯ НЕ Е ПУТИН, както отвсякъде го убеждават. Зад Путин стоят: военно-промишленият комплекс, Газпром, едрите олигарси и по-голямата част от населението на Русия. Решенията със сигурност се вземат с консенсус. Това е Русия, без покрепа Путин не може да п*ъдне. И ако нещо се случи с Путин в момента вероятно властта временно ще се поеме от представител на военните и тогава може Украйна да бъде физически унищожена за броени дни. НАКРАЯ БОГ РЕШАВА!
81
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 82/91 "Нещо си в грешка.ВСВ руснаците бяха нападнати" Руснаците нападнаха Полша заедно с Германия. Войските на Вермахта и СС дивизиите правеха съвместни военни паради с Червената армия. Това, че след това едната нацистка армия нападна другата нацистка армия не е началото на ВСВ.
80
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иванчо мамин,с писането на глупости и това какво ни се иска,едва ли можем да променим нещата!
79
3
 
18
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Империя глупости.Ще ги направи като Северна Корея.
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи - половин империя !!!
77
4
 
6
 
! Отговори
До91 преди 2 години
Първо във ВСВ война Русия не е била нападната,Второ явно си много далеч от битието,съзнанието и на какво са способни индивидите които населяват тая империя!
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквам ъпдейт от андроид и уиндоус - да спрат да работят в русия.iOS също.И това ще стане. Може би трябва малко време.
75
0
 
3
 
! Отговори
В Бг подкрепата преди 2 години
за войната е 80%, колкото са и ***...
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А другата половина?!
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай Дрън Що? внуците на русофилите подкрепят ли путин?
72
3
 
5
 
! Отговори
До 82 преди 2 години
Нещо си в грешка.ВСВ руснаците бяха нападнати и си бранеха територията. Народа беше мотивиран за това.Сега за какво ще се мотивира? Да не са 1/6 от света, а 1/65 част? И всичко това, докато войничетата им стоят гладни в танковете?Такава концепция няма как да е правилна и няма как да успее.
71
1
 
11
 
! Отговори
Може, но преди 2 години
първо да сменят клозета в средата на двора с тоалетна...
70
2
 
6
 
! Отговори
Белогвардеец,потомък преди 2 години
На Врангел: Путин ще загуби и даноРусия не погуби.
69
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 75 Рейтингът на путин е колкото каже КГБ.
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25 кви доказателства, кви 5 лева? Прочети статията на Евгений Левитин - РУСКИ кандидат биологических наук, микробиолог, генный инженер и молекулярный биолог- стотици лаборатории в РФ работят със същите патогени. Да ти покажат колите с зет означава, че приемат това за нормално- ти нали има къде да го видиш- това е достатъчно, щото русия няма къде да види зверствата в Украйна! Украйна предаде всички ядрени оръжия и планове на РФ, за сметка на гаранция от същата, че няма да я напада.
67
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гроби ТаласомоМного кремълска пропаганда четеш.Запада иска свят без войни, за да се развива икономически и хората да живеят добре.Руснаците живеят мизерно като скотове, а пък искат да правят войни и да си надуват самочувствието, че са голи и боси, но мноого велики.
66
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едва ли е така просто не вярвам, но ако е така руснаците трябва тотално да бъдат блокирани , да бъдат изгонени независимо дали имат закупени недв. имоти. И да се закрият руските училища, и да се спре вноса , и да бъдат тормозени те си го заслужиха просто! Чехия вече спира издаването на всякакви визи .
65
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви го наблъскам и на Мозъчните Тръстове и на всичкото,каква стана тя,с тоя натиск и с тия санкции вместо да му извадите очите на *** вие взехте че му изписахте вежди,белогвардеййците скоро ще бъдат обединени,капсулирани и Готови на всичко,както не са били от ВСВ!
64
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то на хартия могат да ги докарат и над 100%, ама всеки който е бил в Русия по-дълго време е видял огромното разделение в руското общество, в Петербург мразят Москва, в южна Русия мразят московчани и питерци, в далечния изток пък мразят тия в европейската част, в северен кавказ пък мразят всички, не случайно в тая война почти не участват войници от районите на Москва и Петербург, 90 % са от дълбоката провинция, в края на крайщата всяка една империя се разпада отвътре, така ще се случи и с Русия