Русия заплаши Босна с военна агресия като в Украйна

Ако влезе в НАТО, Москва щяла да отговори
18 мар 2022 13:45, Елка Василева
143
Русия заплаши Босна с военна агресия като в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Руският посланик в Сараево заяви, че Босна и Херцеговина може да бъде изправена пред същата военна агресия като Украйна, ако страната се присъедини към НАТО, съобщи Фокс нюз. Игор Калбухов е направил изявлението по време на интервю за босненската телевизия ФТВ в четвъртък.

Още по темата
Той е отбелязал, че страната е свободна да се присъедини към 30-членния съюз, но Москва "ще отговори".

"Ако Босна и Херцеговина реши да бъде член на който и да било съюз, това е вътрешен въпрос", е казал той. "Нашият отговор е отделен въпрос. Украинският пример ни показва какво да очакваме. Ако има някаква заплаха, ние ще отговорим", е заявил посланикът.

Американското посолство в Сараево реагира в Туитър, заявявайки, че последните заплахи на руския посланик в Босна и Херцеговина са опасни, безотговорни и неприемливи.

"Трета страна няма думата в договарянията за сигурност между НАТО и суверенни страни. Ние ще продължим да стоим твърдо до Босна и Херцеговина, докато тя предприема необходимите стъпки да осигури своето място в евроатлантическата общност от нации", заяви посолството на САЩ в Босна.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
4
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Путин претендира, че денацифицира Украйна. Всъщност се държи като Хитлер заплашва с ядрена война, което би значело краят на света. Някой друг досега заплашвал ли е да унищожи планетата Земя и всичко живо на нея ? Това политик ли е ? Или изтърван от психиатрията ? Замислете се какво означава това за всеки един от нас.
111
6
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Русия си лае,кервана си върви.
110
8
 
20
 
! Отговори
69 годишен преди 2 години
старец се прави пред света на господар.Мина тая П у т л е р.Пии си фервекса и си лягай.....
109
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До r3v0lv3rЗащо всяваш паника за някаква си измислена война със Сърбия? Точно така,Босна не трябва да влиза в Нато. Нато трябва да се омита от целите Балкани.
108
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До чудесно: Забравил си хапчетата тази сутрин на масата. Може и след обяд да ги пиеш, не се притеснявай. Пий ги редовно-помагат!
107
17
 
1
 
! Отговори
чудесно преди 2 години
обръча около българите се затяга,идва карят на българското дерибейство над целия свят,свобода за цялото човечество,долу българското робство
106
5
 
14
 
! Отговори
linx преди 2 години
До АнонименСамо да не стане така че Китай да си вземе цяла Русия ! Путин ще раздроби Русия на парчета амо стойте и гледайте какво ще стане
105
4
 
13
 
! Отговори
linx преди 2 години
До ФактЧудя се как никой до сега не разбра че Путин или този който се представя за него има точно тази задача и той се справя доста успешно !! Когато полуделите му фенове се осъзнаят че през цялото време ги е водил за носа голяма веселба ще падне !
104
1
 
11
 
! Отговори
linx преди 2 години
До До И с мафия ли вече плашите хората ? Ама то не само русия има мафия така че внимавай как заплашваш!!
103
2
 
8
 
! Отговори
linx преди 2 години
До ФактПич два дена са прекалено много !! Нато ще ги изтрие като *** само за броени часове !!
102
4
 
19
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 2 години
В случай, че не е ви е ясно, Русия по този начин подкрепя териториалните амбиции на Сърбия. Не е случайно, че през последните години Сърбия даде толкова пари за ново оръжие. Взеха модернизирани танкове от Русия, дронове от Китай и оръжие от цял свят. Пак ще ни спретнат балканска война, защото Русия няма какво да спечели, ако страните в региона са стабилни и богати.
101
6
 
19
 
! Отговори
Паткан преди 2 години
Много агресивни са тия руснаци, брее..ама само с гола агресия не става.. и многопари трябват, а те какво имат?.. самопушечно месо.
100
11
 
1
 
! Отговори
До преди 2 години
Въпрос на време е да те рясне вече руската мафия 😏
99
21
 
32
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Нека разсъждаване логично...от запад на Русия стои Европа ..от изток Америка..от юг са Турция Индия Пакистан Япония все велики военни държави ..и ако стане така че и Китай застане на страната на Америка...Русия изчезва буквално за 2 дена ..ама буквално...и Путин това го осъзнава много добре..освен това за да стигне до босна Путин трябва да влезе в натовски страни..а той много добре осъзнава че това за него не е плюс...и от великата Русия ще остане нищо и никаква държавица..по и малка от молдова
98
19
 
36
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Джуджето полудя ...а това не е добре защото търпението и на другите велики сили ще се изчерпа и ще настане нещо брутално..имам усещането че този човек твърдо е решил да унищожи русия барабар с руския народ .и по лошото е че на него не му пука да унищожи и целият свят..мисля че руските генерали и руският народ и олигарси сериозно трябва да се замислят за ликвидирането на този човек по най бързия начин .преди той да е заличил тях..и всички живи същества.Руснаци спрете си президента той ви убива.!
97
12
 
35
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Джуджето полудя!
96
1
 
14
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 2 години
До 109 - жалко че парите не воюват. То и ние така наляхме 3 милиарда за авиация и сега тя е много по-силна от миналата година.
95
12
 
38
 
! Отговори
Гогича преди 2 години
Русия с една Украйна НЕ може да се справи ,а тръгнала да се меси в Босна. Помощта на Сърбия я видяхме 1999г. Седяха и гледаха ,как НАТО ги размаза по въздуха и капитулираха. Изгубиха си Косово и се свиха до сегашните си граници. Нека не се дървят по акъла на руснаците ,да не си изгубят Войводина и Западните покрайнини ,които трябва да ги върнат на България.
94
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма изненада, Русия отдавна е обещала на Сърбия, да й "върне"Западните Балкани, по-специално Сръбска република, Косово, дори влияние в Черна Гора, РСМ, Албания, България, Румъния. Чрез война.
93
27
 
49
 
! Отговори
Тъжно преди 2 години
Руснаците стават все по смешни и неприятни, отблъскващи и гнусни. Руснак е вече обидна дума в света. Но..Копейкин и Нинова с Генерал Янев и президента Радев и неговия аналог тиквата са величия САМО в България....който се е закачил за Русия...добро не е видял