Лавров: САЩ търсят нов световен ред

Руският външен министър смята, че Западът опитва да ограничи всеки конкурент
23 мар 2022 13:09, Росен Стойчев
167
Лавров: САЩ търсят нов световен ред
Снимка: БГНЕС/EPA

Голямата цел на Запада е възраждане на еднополюсния свят и там искат да ограничат всеки конкурент. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от БГНЕС.

"Няма никакво съмнение, че едно от правилата, които Западът иска да приложи, е ограничаването на всеки конкурент. Сега тук е Русия, Китай е обявен като следващ, или всичко това ще се случва паралелно. А целта на този основан на правила световен ред не е нищо друго освен пълното възраждане на еднополюсния свят", каза той в речта си.
 
"Преговорите са трудни, другата страна постоянно сменя позицията си. Трудно е да се избегне впечатлението, че американските ни колеги ги ръководят", заяви Лавров пред студенти в Москва.
 
Целта според него, е да се сдържа Русия, както се сдържа всяка друга държава, която се държи малко или много независимо на световната сцена. 
 
"Това, което се случва в момента в света е опит за формиране на нов световен ред", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още по темата: Сергей ЛавровСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РусоРобите живеят в някакъв измислен свят как в политиката имало чувства.В политиката няма чувства, няма приятелства, има само интереси.Погледнете политиката на Руската имп-я към Б-я - защо не спасиха Левски,защо дадоха български земи на Румъния и Сърбия, защо принудиха Батемберг да абдикира, защо не подкрепиха Съединението?Защо убиха Стамболов и Захарий Стоянов?Защо нахлуха през 44 г.(обяснението им е същото като за "операцията" в Украйна)?Защо ни откраднаха царския архив и златния резерв?
82
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 100 - Не са мечти, а реалност. Просто нашите медии не го показват. Всъщност, не си спомням някога да е имало такова информационно затъмнение. Саудитска Арабия вече продава петрол на Китай в китайски юани, не в долари. САЩ казват на Индия "трябва да наложите санкции на Русия". Индийците им казват "кои сте вие да ни казвате" и почват да купуват газ от Русия, при това с отстъпка и плащат с рубли и индийски рупии. Това е краят на петродолара.
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общата територия на влизащите в ШОС страни е 30 млн. кв. км, което представлява 60% от територията на Евразия, а нейният цялостен демографски потенциал е една четвърт от населението на планетата [1] (общата численост на населението на страните участнички е 1 млрд. и 455 млн. [2]), а ако бъде включено и населението на Индия, и другите страни наблюдателки, то количеството на жителите, имащи пряко отношение към ШОС, ще бъде малко по-малко от населението на цялото земно кълбо.
80
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо путинофилите ползват World Wide Web, изобретение на "кравария"?Какво правите въобще в интернет пространството,в глобалното село,в което всички хора по света сме сързани и откъдето разбираме,че сме повече еднакви,отколкото различни.Какво правите в нета, след като според вас е нормално в 21 век да се нахлуеш у съседа си под предлог, че той и вие сте едно цяло и трябва да обедините имотите си, но ти ще се разпореждаш както с неговата част,така и с това как да живее живота си той?
79
4
 
13
 
! Отговори
До 80 преди 2 години
Сега остава да обясниш защо ни пуснаха в ЕС изобщо със старата партийна номенклатура начело. Аз ще ти кажа защо, защото Западът НЕ се интересува от живота на обикновения човек. Защото ако управляващите ни, които и да са те продават националните интереси, свиват собственото производство, дават реусирсите ни на западни компании, всичко е наред от гледна точка на Запада. Защото цялата парадигма на западния социално-икономически модел се основава на корпоративни интереси и за сметка на малкия човек.
78
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, Русия не иска нов световен ред, в който тя е господар, а който е многополюсен - САЩ, Европа да е отделен полюс, а не американска колония, Русия, Китай, Индия, Иран и т.н. И всички ще го подкрепят (за Европа не съм сигурен), защото САЩ е бясно куче, от което страдат както партньорите й, така и враговете й. На всички им писна да им играят по свирката, и сега Путин им показва, че са ***, и че няма как да санкционират целия свят, ако всички се обединят срещу тях. Чакай само да видиш.
77
5
 
5
 
! Отговори
Emo преди 2 години
Това е най- точната статия от много месеци. Всичко е казано точно и ясно. Русия и тя предполагам с толкова евреи на високо ниво участва в новата световна схема. Това ни очаква, 8 мрд. мишки стоят и гледат как стотина евреи ще си играят на джаги с нас. Новия ред е вече наложен остана само да се обяви публично. Нищо няма да е същото. Хората овце сме си доволни да ни лъжат и мисля, че връщане няма. Дано не съм прав!
76
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Калеко Алеко Да те такова в продажника , аз пък искам България да командва света, така добре ли е? Не искаме чужди да ни командват, пресен пример са Зеленски и сие, превърнаха Украйна в бандитски свинарник и месомелачка на населението си!
75
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия нападна суверенна държава. Това не трябва и няма да се поддържа.
74
8
 
8
 
! Отговори
Истината преди 2 години
С наложените санкции путинска Русия вече е мъртва, въпрос на време е като ще се подпише смъртния акт. Все едно, че е изпила чай с полоний или са я уличили със съчма с рицин. Все още диша, все още се движи, все още може да прави гадости, но краят и е близо и не може да бъде спасена. И не трябва! Цялото човечество ще въздъхне облекчено, когато Империята на злото бъде унищожена!
73
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха! Само тия не разбраха, че не са конкуренти на никого.
72
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сороса, крайна е руска територия. Има стара руска поговорка - язик до Киева доведет. В момента е много актуална в много тълкувания и всички обосновано. За разлика от твоите гейпаради и майдани.
71
5
 
13
 
! Отговори
хм.. преди 2 години
Дъщеря ти и любовницата ти къде живеят бе Конь грозен ? Защо са в прогнилия Запад ?
70
11
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами би било хубаво новият Световен ред да се определя от страни като Щатите, Канада, тези от Западна Европа, Австралия и т.н., тоест от страните към които е насочен човешкият мигрантски потокок, който бяга от диктатори, военнопрестъпници и сатрапи в търсене на по-добър живот ... !!!
69
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
76 Русия участва като основоположник на Брикс Шос , евразийски съюз и много други, включително и на оон. А ти си един смотльо нямащ понятие от геополитика, но се напъвал, а не си си написал домашното още.
68
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 75, затова ли такива като тебе вече я продадоха на Руските агресори за копейки ???Наглеци сте вие путинофилчета
67
3
 
6
 
! Отговори
до 60 преди 2 години
Ами замисли се защо Б-я е най-бедната страна в ЕС. Б-я малка Русия, разликата е във фасадната демокрация при нас, при тях и фасадна няма. Руснаците никога не са си тръгвали оттук. Комунистите се самосвалиха, те приватезираха държавата, Ликанов създаде изкуствен глад, за да си кажат хората - не щем свобода, щом ще гладуваме - и Западът е виновен; раздадоха активите на дуържавата на свои, отгледаха си олигарси и съсипаха здравеопазването и образованието,за да ни контролират по-лесно. Територийка
66
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, кой го казва. Май Русия търси нов световен ред в който те да си отхапят от източна европа колкото искат !!!Наглеци долни !!!
65
1
 
4
 
! Отговори
Гунди преди 2 години
Интересно измежду САЩ, Русия и Китай кой е най-малкото зло? И трите ги знаем какво представляват, и трите не заслужават челно място. Аз предпочитам да е някоя по-миролюбива и нормална европейска държава.
64
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В кое сте конкурент ? Ние българите си мислехме че имате армия , а то се оказа че и там не ви бива .