Лавров: САЩ търсят нов световен ред

Руският външен министър смята, че Западът опитва да ограничи всеки конкурент
23 мар 2022 13:09, Росен Стойчев
167
Лавров: САЩ търсят нов световен ред
Снимка: БГНЕС/EPA

Голямата цел на Запада е възраждане на еднополюсния свят и там искат да ограничат всеки конкурент. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от БГНЕС.

"Няма никакво съмнение, че едно от правилата, които Западът иска да приложи, е ограничаването на всеки конкурент. Сега тук е Русия, Китай е обявен като следващ, или всичко това ще се случва паралелно. А целта на този основан на правила световен ред не е нищо друго освен пълното възраждане на еднополюсния свят", каза той в речта си.
 
"Преговорите са трудни, другата страна постоянно сменя позицията си. Трудно е да се избегне впечатлението, че американските ни колеги ги ръководят", заяви Лавров пред студенти в Москва.
 
Целта според него, е да се сдържа Русия, както се сдържа всяка друга държава, която се държи малко или много независимо на световната сцена. 
 
"Това, което се случва в момента в света е опит за формиране на нов световен ред", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още по темата: Сергей ЛавровСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
9
 
8
 
! Отговори
Геврека преди 2 години
Големи тигри сте всичките, които защитавате американците. Да защитавагме и България така, ама вместо това я продаваме за усмивки и тупане по рамото
62
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавров, излизаш, четеш доклад за престъпленията на сащ по света и директно ги заплашваш с военен удар, ако не си приберат базите лабораториите и не изплатят компенсации. Стига сте си играли на дипломати и партньори. Почвайте операция по почистване в сащ. Хващайте китайците и трупайтетехника в мексио канада и по островитв. За няма и година сащ ще са капитулирали ако ги почнете с ударите.
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам , света да се раздели на тези зони, както си беше след Втората световна война и няма да има караници! И всяка държава да бъде самостоятелна! А не едни да се облажват, а други само да дават,дават.дават и да гледат като бедни Гаврошчета, искаме независимост и самостоятелност за всички държави и сами да сме си началници,а не да ни командват дали да пръ.днем или се изкажем и с кой и как да си правим икономиката !
60
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука тролчетата са много зле,вия не сте руснаци вия сте българи,живеете и спазвате законите на българия няма русия,русия е в русия,това е съвсем друга държава.
59
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кривата ракета Космосът ѝ крив. САЩ ли развиваха невиждана корупция в Русия? САЩ ли пречеше на руския предприемачески дух или тая същата корупция? САЩ ли е виновен, че нямате дори собствено производство на тоалетна хартия? В същото време избрани от вас не само че имат яхти за милиони, ами и по две! Няма такава наглост. Ми погледнете мъничката Южна Корея - мъничка, но икономически тигър. Русия е ци_ганинът на света - само смуче наготово от природата и откъдето мине, трева не никне.
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** такова понятие не съществува.
57
6
 
9
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Боли ме шмайзера, какво иска Лавров и неговия господар ! Още по - малко техните български трролове. Да поемат бахура и да се потапят.
56
0
 
2
 
! Отговори
Геврека преди 2 години
До 48 прав си. Това всичко е истина, но пропускаш да добавиш, че те работят да го променят това. Огромни проекти бяха в действие за да създадат инфраструктура да се възползват от ресурсите си. Мисля, че е логично това което се случва сега, като действие на запада за да спре бъдещото им развитие.Може да е грозно... Но това също са факти.
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А вие не търсите ли същото? Ако всяка една държава в света с над 100 милиона население започне да има имперски амбиции да управлява света, ще настане Трета световна война.
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До САЩА не може ли например България или Словакия или Испания или Франция , да са световен полицай? От къдя , на къдя?
53
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са само САЩ, г-н Лавров! И техните еврогейс.ки приятели са с тях! Как ти се струва напускането на залата от евродупедатите, когато Вие започвате ваша реч? Междувременно искам да подчертая, че България е най-бедната държава в еврогейския съюз и една от най-бедните в света!
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво не е вярно на 48, бе главочи. Нали имате интернет, ако нямате акъл. Катърът си е катър.
51
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 47 мога да ти кажа че в руските медий дават и двете страни на конфликта а в западните дават едната страна така че като не си наясно с нещата не се изказвай неподготвен
50
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много крив е тоя. Троловете му тук плямпат,че имало нов световен ред, щото раша нападнала Украйна, а сега се оказва, че САЩ искал нов световен ред, смях. Цялото политическо ръководство на раша явно са на силни опиати. Няма друго обяснения за нелепите им обвинения от последните години. Все някой друг им е крив, хаха.
49
4
 
8
 
! Отговори
Геврека преди 2 години
Тоше, всичките европейци искаха руски газ за без пари цяла зима, не им дадоха затова сега са ядосани. Колко народ изтрепаха украинците на своя територия за 10 години и защо никой не се намеси?Все едно ние да изтрепем турците около Бургас и в Родопите, после да се чудим защо Турция ни нападна.
48
9
 
5
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Руснаците пак взеха да се правят на умряла лисица, само че този филм вече сме го гледали. Вашингтон не вярва на сълзи :-)
47
9
 
6
 
! Отговори
А бе Лавров преди 2 години
Абе кой нападна Украйна я ми припомни? Кой иска да възроди СССР 2.0? И кой на танковете си слага сърп и чук знамето на СССР 1.0? Лавров ти си един до лен лъжец както и цялата ви шайк а!
46
11
 
3
 
! Отговори
Тошев преди 2 години
Г-н Лавров, не американците ,а вие Путин и съратниците му,търсите и се готвите да наса ждате нов световен ред-вие първи нападнахте мирна съседна държава и със силата на оръжието си избивате украинския народ и анексирате територии от Украйна,направихте тотални разрушения и имате нахалството да приказвате и убеждавате света,че украинци те били виновни ?!Виновни в това,че не искат вашият ред ?! Че кой в Европа ви иска ?! А отсега -нататък много врати ще се затворят за вас и Русия-това заслужавате!
45
9
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 години
Руският и Рибентроп винаги е приписвал всички гнусни руски замисли на свободният свят. Не след дълго този военнопрестъпник ще застане пред международният трибунал в Хага за да отговаря за престъпленията си. Жалко, че няма да могат да го осъдят на смърт, каквато присъда безспорно заслужава, породи отмяната на смъртното наказание.
44
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Лавров е близък на щатите човек. А съм за мир и за неприкосновеност на самостоятелността на всяка държава. Украйна не е държава, а бандитска територия, откъсната преди около 30 години от Русия , откъсната с измама!