Лавров: САЩ търсят нов световен ред

Руският външен министър смята, че Западът опитва да ограничи всеки конкурент
23 мар 2022 13:09, Росен Стойчев
167
Лавров: САЩ търсят нов световен ред
Снимка: БГНЕС/EPA

Голямата цел на Запада е възраждане на еднополюсния свят и там искат да ограничат всеки конкурент. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от БГНЕС.

"Няма никакво съмнение, че едно от правилата, които Западът иска да приложи, е ограничаването на всеки конкурент. Сега тук е Русия, Китай е обявен като следващ, или всичко това ще се случва паралелно. А целта на този основан на правила световен ред не е нищо друго освен пълното възраждане на еднополюсния свят", каза той в речта си.
 
"Преговорите са трудни, другата страна постоянно сменя позицията си. Трудно е да се избегне впечатлението, че американските ни колеги ги ръководят", заяви Лавров пред студенти в Москва.
 
Целта според него, е да се сдържа Русия, както се сдържа всяка друга държава, която се държи малко или много независимо на световната сцена. 
 
"Това, което се случва в момента в света е опит за формиране на нов световен ред", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още по темата: Сергей ЛавровСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 117 - ако е бил 8%, а не 3%, значи краварите са още по-глупави от колкото си мислех, защото така прецакват повече и себе си със санкциите. Благодаря за корекцията. За теб всичко е опорка, нали, няма неволни грешки? Гледал съм данни от преди 2-3 години. Както и да е, това прави аргумента ми още по-силен. А, да, и да не забравяме, че няма да спрат да внасят от Саудитска Арабия, защото Мохамед бин Салман е добър човек, много миролюбив и демократичен, а Путин е откачен диктатор.
102
7
 
5
 
! Отговори
whistleblower преди 2 години
Ако беше "операция" трябваше да продължи 2-3 дни но се закучиха нещата и сега САЩ виновни
101
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
119 япония е с 250 % дълг над бвп и буквално е във дефолт. Освен това янките задължават японците да им купуват техният дълг който също е неизплатим. И накрая нека напомня че дизайна и поддръжката на реакторите на фукушима бяха и на дженерал електрик. Дамите американци признаха че са били сгрешени и мечподуржани, но са пеикривали. В момета се изливат стотици тонове тежка вода, а японците ще се наядат *** радиоктивно суши. Ето ти ги твоите янки, ближи им задниците още за няколко цента
100
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е доказателство, че не гените и наследствеността, а средата влияе за сформирането на човека като личност. Някой трябва да проучи как американците от северна и южна Америка, които са европейци по произход, включително и славяни, защо днес искат смъртта на европейци или да командват предците си, демек майка си и баща си от Европа? Малко е налудничаво, но трябва да се изучи този проблем откога и как е възникнал.
99
1
 
5
 
! Отговори
Въльо преди 2 години
Дами и господа - СЕРГЕЙ ЛАВРОВ!
98
7
 
6
 
! Отговори
ник преди 2 години
На чугунена картуна все някой му пречи. САЩ били виновни за всяко некадърие на руските неограмотници.
97
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общата територия на влизащите в ШОС страни е 30 млн. кв. км, което представлява 60% от територията на Евразия, а нейният цялостен демографски потенциал е една четвърт от населението на планетата [1] (общата численост на населението на страните участнички е 1 млрд. и 455 млн. [2]), а ако бъде включено и населението на Индия, и другите страни наблюдателки, то количеството на жителите, имащи пряко отношение към ШОС, ще бъде малко по-малко от населението на цялото земно кълбо
96
3
 
3
 
! Отговори
интересно преди 2 години
До Анонимен те руснаците и за китайците викаха същото, ама сега само на тях разчитат. А после китай и индия повтарят сценария за кашмир през 2020г. само , че този път раша не може да се наеси, че другаря от Си зависи оцеляването му. И товага си виждате как двете най-населени старни в света или казано на по *** език 3 и 5 във военно отношение са решили да си мерят....Айде пак за обединена ЕВРАЗИЯ в главата на мухлюто
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 115 - точно, да, забиха нож в гърба на европейските си приятелчета, като им казаха "спирайте руския петрол и газ, вижте ние ще го спрем". Да, ама руския петрол, който внася САЩ е само 3% от петрола, който внасят. А европейските държави разчитат на газ между 40% и 80%. Да я спреш веднага е равносилно на самоубийство. И какво направи Русия? Каза им "мога да ви врътна кранчето, и да ви гледам как се гърчите, но няма да го направя, защото не съм дивак, като вашите приятели от САЩ".
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
111 ти си жив ***. Да твърдиш че япония и корея нямат общо с китай. Отивай да четеш История и не снасяй опорки. Дори в американските лекции се казва за отношенията между китай корея и япония, като китайският император е дал началото на японските империализъм и будизмът и йероглифите идват от там. А тайван си е китайски. Принат е от около 40 държави за отделна. Тоест не е. Сега изчезвай.
93
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До интересно Ааааа, не , обратното е, набиха европейските другарчетата и ги заплашиха да не играят с Путин, макар, че Путин не е направил нищо лошо, а само добро за европейските държави и европейската икономика! Обаче, чичкото от съседната детска градина ги напляска по дупетата и вика "няма да играете с Путин, не искаме немци и руснаци да бъдат заедно" , а те премигват страхливо и се свиват в ъгъла - "ами няма, въпреки, че искаме да си играем с Путин"
92
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайната е руска територия, а бандерхите всеки знае от кой са спонсорирани и не са "другарчета". Тъпотии на западната чропаганда не вървят. Всеки видя кой спонсорира "умерени джихадисти" и джихади джонита. Сега слушаме от грантоядите за "умерени бандеровци"
91
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, европейските и азиатските държави имат държави от много време и имат култура. Краварската е млада империя, която знае само да граби и да печели на всяка цена. Всичко е като в американските екшъни - ние сме добрите, другите са лошите, трябва да ги бием на всяка цена. Виж какви простотии направиха в Ирак. Съсипаха древния град Вавилон (обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство), като си направиха хеликоптерна площадка с камъни от руините. Варвари. Всички ги мразят.
90
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В държави от Азия, Европа, Африка, Латинска Америка, Северна Америка искат да имат мир. Искат да имат спокойствие. Ако някоя държава създава руЦЦизъм, тогава защо да работим заедно с такава държава? Тогава държавите които подронват мирът са проблем за всички останалите.
89
7
 
6
 
! Отговори
интересно преди 2 години
И граф Дуку изпълзя за новия световен ред. Кой започна промяната другарко... аз ли тръгнах да бия другарчето с което играя. Това си е като в декската градина. Когато някой се прави на много силен - децата просто не играят снего и го отбягват постоянно.Сега е същото никой не иска да има икономически и каквито и да е било взаймотношения с раша на инператор Палпатин. А после се оплаквате, че сте се наакали в гащите.
88
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искам руЗЗкия ботуш да стъпка на врата на други държави. РуЗЗкия иска нацизм срещу всички останали славянски държави.
87
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
104 отдавна свърши тая. Нещо си спрял преди 30-49 години и сега обикаляш със старите мантри и клишета. А между другото - Китай вече е най-богатата държава в света, като измести САЩ от първата позиция според данни от доклад на консултантската компания McKinsey
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начинът на живот и навиците в Европа,вкл. и Русия, е съсем различен от начина на живот в Америките, както южна , така и северна, просто са несъвместими, европйците са по-умерени, по-загрижени за населението си, с по-малко бандитизъм, корупция, беззаконие, без оръжия и агресия. А доста хора в Латинска Америка, който се счита за заден двор на Северна Америка, живеят на ръба на оцеляването и в жесток живот и борба за оцеляване, не искам останалия свят да се превърна във втора Латинска Америка!
85
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
98 руснаците отдавна имат собствена мрежа. Имат си и вконтакте и телеграм и coub и всичко. Ти какво имаш? Дори vbox eстъпил на руският nginx. Отворко си а дори *** нямаш. Трагикомедия. Едно нещо не си написал. По дяволите дори нямаш собсвен кирилизатор.
84
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чичо Сам е седнал на полюса на света и държи огромен Колт 45.Жълти и ,като тоя обикалят наоколо и скимтят нещо си там.Стареца им се хили и им показва патлака.Толкуз.