Лавров: САЩ търсят нов световен ред

Руският външен министър смята, че Западът опитва да ограничи всеки конкурент
23 мар 2022 13:09, Росен Стойчев
167
Лавров: САЩ търсят нов световен ред
Снимка: БГНЕС/EPA

Голямата цел на Запада е възраждане на еднополюсния свят и там искат да ограничат всеки конкурент. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от БГНЕС.

"Няма никакво съмнение, че едно от правилата, които Западът иска да приложи, е ограничаването на всеки конкурент. Сега тук е Русия, Китай е обявен като следващ, или всичко това ще се случва паралелно. А целта на този основан на правила световен ред не е нищо друго освен пълното възраждане на еднополюсния свят", каза той в речта си.
 
"Преговорите са трудни, другата страна постоянно сменя позицията си. Трудно е да се избегне впечатлението, че американските ни колеги ги ръководят", заяви Лавров пред студенти в Москва.
 
Целта според него, е да се сдържа Русия, както се сдържа всяка друга държава, която се държи малко или много независимо на световната сцена. 
 
"Това, което се случва в момента в света е опит за формиране на нов световен ред", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още по темата: Сергей ЛавровСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там е работата, че Русия изобщо не е конкурент. Най-богата на суровини, но най-бедна по БВП на човек и средни доходи. С най-лоша инфраструктура, с остаряло земеделие, стандарти. Това са семпли, проверяеми факти. Няма как да искаш да се конкурираш, нямаш привлекателност. И като не става, нападаш, рушиш, убиваш. С една дума, Русия на Путин е олицетворение на злото.
42
11
 
5
 
! Отговори
Антигеврека преди 2 години
Направо ме е срам от нашенските путинистчета! Те по руснаци от руснаците се оказаха! Там повечето руснаци не подкрепят войната, само че нямат правото да се изказват, че иначе влизат в затвора. А тук нашите рубладжии, демокрацията им дала свободно да пишат и да живеят, ама те не отиват в хубавата Русия, ами си натискат парцалите тук и плюят на воля. Неблаг*дарници пр*дажни!
41
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това за което говори Лавров е по-скоро нов световен цирк начело с най-големия циркаджия Сащ и клоуните от ЕС ще е много интересно представление
40
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ударете ги най после. Ударете сащ не прокси войните им. Ударете ги с оръжие директно, не на думи и реципрочности. Само тогава ей тия отдолу соростутковци и цялата опашата клиентела ще разберат че има друг вариант. Обаче после трябва и да ги изритатвате и да се оправят сами. Защото като разберат че сте по силни и към вас ще обърнат райбера и от русофобия на казачок ще го обърнат. Винаги е било така. Пример е Илиян Василев, агент на ДС, днес пръв русофоб. И много други като него.
39
4
 
21
 
! Отговори
Геврека преди 2 години
Също така никъде не го давате, ама китайците са доста ядосано на американците и им се карат яко от 2 седмици насам, така че дръжте се. Дори арабите почнах да им се ядосват
38
3
 
22
 
! Отговори
Геврека преди 2 години
Абе това са думи лично на американския президент от вчера. Влезте в тубата и го напишете, един от първите клипове."идва нов световен ред и ние искаме да сме начело" буквално.Освен да Плюете, поне проверявайте понякога защо плюете
37
13
 
4
 
! Отговори
мазепа преди 2 години
По добре световен ред отколкото световен хаос.
36
18
 
8
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Този си мисли че говори на облъчените от пропаганда руснаци! То от много повтаряне скоро и сам ще си повярва на глупостите дето ръси!Като ви е крив САЩ за всичките проблеми, кажи какво правите в Украйна, що не нападнахте щатите...!? Н***глец!
35
17
 
12
 
! Отговори
САЩ преди 2 години
Да САЩ са и искат да останат на върха, защото го играят световен полицай и го играят добре. Ако бъдат оставени на мира ще прочистят всички диктатури и ще донесат световна демокрация. Свят без граници, свят на доброто. Стискам палци да успеят.
34
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия има много ракети но няма мозък да развива икономика и мирни технологии. Най-просто казано, Русия е батката с много мускули, който след завършване на училище има бъдеще само като телохранител. В този ред ня мисли, Русия сигурно ше го играе телохранител на Китай. Да видим.
33
15
 
10
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Какъв "полюс"вълнува болните мозъци от Кремъл! Целият демократичен/нормален/ свят е срещу вас? Еднополюсен модел е в Русия, където Кремълската върхушка смята, че може да изпрати 200 хиляди голобради момчета за пушечно месо, и никой да не им търси сметка!
32
4
 
15
 
! Отговори
Така е преди 2 години
Байдън го заяви: "Ние трябва да ръководим новия световен ред."
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И вие им го дадохте на тепсия :) честито. Гениално.
30
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Превеждам. Русия търси нов световен ред ама не и се получава да го наложи и сега обвинява САЩ, казвайки че Американците търсят нов световен ред.
29
7
 
22
 
! Отговори
усмивка преди 2 години
нов свтовен ред без русия и китай това са розовите сънища на краварландия и джендърите от острова ДА АМА НЕ тоя път го напипаха рунтав
28
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как страна с 1,5% от БВП на света да претендира за водеща роля. Русия може да бъде само съпорт на Китай, който по-рано или по-късно ще я сдъвче. Путинова Русия е държава, на която тепърва предстоят тежки сътресения. Войната с Украйна е само началото на поредната трагедия в руското развитие, каквато трагедия беше и СССР, страна с десетки милиони човешки животи отишли си без време в осъществяване на налудничавите болшевишки идеи и стремежи за водеща роля в света.
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама без вас.
26
10
 
12
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 2 години
Лабораториите в България са едни от най опасните, произвеждат най опасния патоген - русофилия.
25
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глyпocти! Абе аз си мислих че само Путин е изперкал, то се оказва че май цялото кремълско войнство е кукуригу!Песков плаши с ядрена война, при положение че има такава хубава дъщеря, която с нищо не е виновна. Не се ли замисля че ако почне да мята ядрени бомби и дъщеря и ще се възнесе на Оня Свят барабар с него?Лавров си мисли че имало еднополюсен свят а вече няма?Е как? Русия отдавна не е вече полюс. Както някои се изразиха - евтина азиатска бензиностанция! Китай е по-напред от Русия!
24
13
 
12
 
! Отговори
. преди 2 години
Много добре го е казал човекът!