Русия предупреди: Мините в Черно море могат да стигнат до България за 10 дни

Те представляват заплаха за страните от региона
Обновена: 27 мар 2022 13:25 | 27 мар 2022 09:45, Камелия Цветанова
267
Русия предупреди: Мините в Черно море могат да стигнат до България за 10 дни
Снимка: БГНЕС

Дрейфуващи украински морски мини, плаващи по крайбрежието на Черно море, ще продължат да представляват заплаха за страните от региона, ако метеорологичните условия се влошат, като мините ще достигнат Румъния за четири дни, а България - за десет дни. Това заяви ръководителят на Националния център за управление на отбраната на Русия - генерал-полковник Михаил Мизинцев, предаде агенция ТАСС, цитирана от БНР.

Още по темата

Информацията се потвърждава и от Доклад на руското Министерство на отбраната.

Според Мизинцев 67 чуждестранни кораба остават блокирани в украинските пристанища.

"Заплахата от обстрели, създадени от Киев в териториалните води на Украйна, както и мините, пречат на корабите да напуснат безопасно пристанищата Херсон, Николаев, Черноморск, Очаков, Одеса и Южни“, уточни генералът.
Той подчерта, че "Русия отваря хуманитарен коридор в югозападна посока всеки ден между 08.00 сутринта и 19.00 ч. московско време, който е дълъг 80 морски мили и широк три морски мили. Въпреки това Украйна досега не е показала желание да осигуряват безопасното преминаване на чужди кораби“, посочи Мизинцев.

Той за пореден път призова международната общност, а именно Международната морска организация, да повлияе на властите в Киев и да вземе ефективни мерки за гарантиране на безопасното отпътуване на чуждестранни кораби от украинските пристанища.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още по темата: миниЧерно море
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министъра на туризма каза,че няма да идват,аз него слушам!
140
10
 
13
 
! Отговори
българин преди 2 години
Една част от българите са тежки русофоби.Омразата към всичко руско ги заслепява.Но,НО,без тях щяхме вече да говорим на турски,и да сме мюсюлмани,да живеем в отвратителен мюсюмански свят,където демокрацията е мираж.Та, по-кротко г-да русофоби, с омразата.Украинците са също братски народ.Десетки хиляди от тях са убити от турската армия,докато ни освобождават от турско робство.Разбирате ли го г-да озверели русофоби.На в Украйна се зароди фашизъм.Избиваха братя руснаци.Ето това зловещия проблем.
139
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българските комунисти не разбират сериозността на заплахата идваща от Путин. Най-слабите звена в Европа като Унгария, Сърбия и България се подлагат на най-силни хибридни атаки, защото се очаква да паднат най-лесно. Защо мислите е това постоянно напомняне от руснаците за мини в черно море - Поредната хибридна атака. Утре руснаците специално ще взривят мина по средата на сезона и ще кажат, че са украинците.
138
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато си пишем тук за Украйна, кервана си върви. Личните карти вече са свързани с банките. Сменяваш лична карта и ти блокират сметката-справка в банката.
137
4
 
19
 
! Отговори
Зац преди 2 години
Интересно откакто почна войната ковид случаите в Европа взеха прогресивно да намаляват
136
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ги нямаше бежанците по морето щеше да бъде една спокойна почивка без бръмчалници във водата.
135
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анализатор Както виждаш рашките нападат страни извън Алианса, Украйна не нито член на НАТО, нито на ЕС :))) Ако нападнат член на НАТО, чичо Сам ще ги издуха само с бомбардировки, имат пълно въздушно господство, обаче остава проблема с ярените оръжия, това е с което плаши джуджа :))
134
10
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Путтин иска Черно Море, и после Изолираните - Грузия и Армения , а Ердоган ще получи своя дял
133
4
 
11
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Дали пък не са опаковани в хамерихаncкa мечта ф 16 тия мини ,които хамерихаncките соnолu наемници в Хукрахинската хармия ни пращат като знак на благодарност,че търпим едно абсолютно зеленясало от еврейщина Петково nърдuтелство да ни нихилира всекидневно? Мини било това? Мини, ама друг път .Това са "братски" хамериханскu позиви! ДА ЖИВЕЕ НЕЙНО ВЕЛИЧЕСТВО РУСИЯ ,ваш'та реnтuлска мадър-ица щато-хухраинска!
132
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цените на джетовете ще паднат наполвина.
131
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е любимеч на азиатските боини спортове : продължителни малки удари до пълното изтощаване на противника. И после ипон.
130
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се запукват с ядрените ракети и да приключва всичко по-добре ужасен край отколкото ужас без край
129
21
 
7
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Мините са руски е руснаците ги пускат. Как за два дни достигнаха да Босфора? Кораб трудно стига от Одеса до Босфора за два дни!
128
11
 
5
 
! Отговори
Йосиф преди 2 години
Цяла сутрин Путин си играе с заровете ми и накрая ще му гръмне двореца !!!
127
11
 
3
 
! Отговори
Споко бе! преди 2 години
Аааа, вятърът духа от запад, мините ще ударят руското крайбрежие!
126
1
 
11
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Не виждам какво точно се плашите от тези мини. Във всеки български курорт има джетове и моторни лодки, които постоянно бръмчат напред назад. Ако има мина те ще се блъснат в нея, така че няма проблем за обикновените туристи.
125
19
 
8
 
! Отговори
анализатор преди 2 години
Пускането на руски мини по крайбрежията на страни от НАТО е пряко нападение срещу НАТО! Байдън вече намекна, че ответният удар от НАТО ще бъде съкрушителен! Особено ако руснаците пуснат в Украйна газ зарин, каквито сведения има!
124
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Току виж се появили руски мини и бяло море.Та да ударят и гръцкия туризъм.Това го може само болен мозък от Кремъл.
123
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Довечера ще мръднем часовника с 1 час напред и пак не можем стигнем руснаците по военна тактика. 40 милиона Укри са обсадени НАТО ще праща, ама на чий гръб? Запасявайте се с храна съграждани, инак утре ще я подарят на обсадените Укри. Помагайте на българските пенсионери. Плащайте сметките на бабите и дядовците и родителите си, не си подарявайте парите за интересите на украински и американски олигарси, холдинги, корпорации
122
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 106Те тръгнаха ще кажеш ще ходят на парад, после им стана ясно, че никакъв парад не ги очаква :))) В Украйна живеят 80% с полски корени и са католици, руската пропаганда ги изкара православни :))) То така става когато си поверваш на собствената пропаганда, може би също джуджа се е обградил само с г*зоблисци, затова е излязал от реалния свят :))