Морски мини са отнесени от буря и плуват в Черно море

Умолява се населението в областите Добрич, Варна и Бургас да проявят бдителност
Обновена: 21 мар 2022 07:52 | 20 мар 2022 23:00, Нели Христова
169
Морски мини са отнесени от буря и плуват в Черно море
Снимка: БГНЕС

Българското правителство взима всички необходими мерки във връзка с информациите, че известен брой морски мини, поставени на плажа в Одеса, са били отнесени от буря и плуват в Черно море, представлявайки заплаха за плавателните съдове, съобщават от правителствената пресслужба.

Ще бъдат постоянно следени морските ни граници, както и курсовете на всички съдове в екваторията на Черно море. Областните управители, заедно с органите на министерство на отбраната, ще са в готовност да организират обезопасителни операции, ако това се наложи.

Умолява се населението в областите Добрич, Варна и Бургас да проявят бдителност.

При констатирането на подозрителни сферични обекти във водата или на брега, гражданите се умоляват да сигнализират на телефон 112.

Вчера руският Черноморски флот разпространи предупреждение за опасността, която представляват тези мини.

"След началото на руската специална военна операция (на 24 февруари) украинските военноморски сили поставиха минни заграждения на подстъпите към пристанища Одеса, Очаков, Черноморск и Южни. Бурите вече предизвикват скъсвания на кабелите, с които мините са прикрепени към котвите си", заяви в комюнике руската Федерална служба за сигурност (ФСС), според която мините са стари, произведени "през първата половина на 20-и век".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
2
 
2
 
! Отговори
? преди 2 години
Много ми е интересно, да не се окаже после, че тия мини уж сами са се скъсали. А въженцата като с ножица прерязани. Сякаш някой водолаз е минал наблизо. И как само 24 часа след изказване на руски про... изведнъж се скъсаха. Аман от руски мекерета
115
1
 
5
 
! Отговори
Народ преди 2 години
Плават, господа, плават!!! Плуват само живите организми! За да те вземат на работа в някоя "медия" не изискват ли поне средно образование??? То не, че в днешно време е гаранция за образованост, но все пак. Относно заплахата от мини в Черно море - безспорно е лошо. Лошо за всички. Морските мини са МНОГО опасни, но и не знам каква буря е трябвало да има за да ги откъсне от котвите!? Иначе аз въпроса с почивката на море съм го решил - Черна гора и Адриатика ме зоват. Отлични условия и обслужване!
114
0
 
7
 
! Отговори
украински уроди, преди 2 години
ще изтрепят делфините, след тях и потоп, мръсни фашаги
113
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стара руска тактика. Руснаците са пуснали свободно мини в черно море, за да направят поразии, но пък доброжелателно са предупредили, че това са от поставените в Одеса от украинците мини, които са се откъснали от котвите. ... С една единствена цел и надежда -да гръмне цивилен кораб и да насаждат омраза към украинците.
112
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тенкю, Украина! Пак ще се молим на руснаците да ги прихванат и почистят
111
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хотелиерската асоциация да се активизира - това не е измислена заплаха като ковида, за който опищяха ефира.
110
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
още някоя друга хубава новина, с която да ни зарадвате днес,бг , а?
109
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
само това липсваше...преди бяхме цъфнали, сега вързахме
108
11
 
3
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
ЕС спешно трябва да приеме закон с който санкциите да се разширят и хора който публично и чрез медии осъществяват проруска, пропутинска пропаганда да се приравняват с терористи водещи хибридна война срещу цивилизования свят. И държавите в ЕС да започнат да действат срещу такива личности с цялата мощ на системите за сигурност и съда. Бас ловя, че след първите 5-10 путинойда в панделата, хибридните атаки и пропаганда в полза на *** ще се изпарят като ланския сняг.
107
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е браво бре, сега минираха варненци. А украинците се евакуираха напълно безплатно в Испания, обясняват колко са доволни от предоставените им там условия.
106
13
 
2
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Анонимен 132: Когато те нападат имаш право да се защитиш със всички средства. Щеше ли Украйна да сложи мини ако Русия не я беше нападнала? Гадните Украйнци не искат да живеят в путинския рай, ти да видиш? Какво не му харесват на джуджака, хубав човек, не е някой свестен. И незабравяй, че половината от тези дето се бият с Путиновите *** са рускоезични (руснаци). И те не искат да живеят в рая на Путин, ти да видиш, чудо ...
105
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ква стана сега? Украйнците освен кучета и котки си взеха и мините!
104
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представяте ли си каква навалица от гербери щеше да има по екраните на тяхните телевизии ако мините бяха пуснати от Русия? Мамин дилянчу щеше да ползва елката и да изчисли поредната небивалица как следващите 1234 поколения няма да могат да имат море!
103
0
 
15
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
П.П.75 ГОДИНИ СЛЕД ВСВ,ВСЕ ОЩЕ СЕ ОТКРИВАТ МИНИ ОТ ВОЙНАТА,И СЕГА И НОВИТЕ ОТ ТАЗИ ВОЙНА,
102
0
 
19
 
! Отговори
Варненски хотелиер преди 2 години
Таман свърши грипа и си викам ей сега ша дигна цените тройно и ша са опарича, те дойдоха мини и трипер
101
1
 
10
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
ПРИКЛЮЧИ ТУРИСТИЧЕСКИЯТ СЕЗОН ПО ЧЕРНОМОРИЕТО,НИКОЙ НЕ ЧУ ПРИЗИВА НА БОЙКО,В ЧЕРНО МОРЕ ДА ПЛУВАТ ЛОДКИ И ДЕЛФИНИ,А НЕ БОЙНИ КОРАБИ.ОКАЗА СЕ ЧЕ И НИЕ СМЕ ЧАСТ ОТ ТАЗИ ВОЙНА-ВОЛЮ ИЛИ НЕВОЛЮ,И ТРЯБВА ДА УВЕЛИЧИМ УСИЛИЯТА СИ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕТО И
100
0
 
18
 
! Отговори
Зеленчук с власт преди 2 години
Е то няма на кой да му хрумне, че некадърно поставена морска мина може да отплава в неизвестна посока. На Зелката все пак му е първо работно място като политик та се учи в крачка палячото. Да му простим и да си сложим по едно знаменце на фейсбука
99
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакай малко, минирането не е ли забранено от години.?
98
0
 
14
 
! Отговори
българина преди 2 години
По данни на един от основните италиански синдикати Unione Sindacale di Base (USB), работниците на летище Галилео Галилей в Пиза откриват сандъци, пълни с различни видове оръжия, боеприпаси и експлозиви. Придружаващите документи сочели, че пратката съдържа хуманитарна помощ, храни и лекарства. Откривайки истинското съдържание, работниците на летището отказват да експедират оръжейната пратка за Украйна през Полша.
97
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С интерес следя да видя дали беззъбото ни правителство ще отправи сигнал-възражение за употребата от Украйна на ЗАБРАНЕНИ мини?! Съвременните автоматично се обезвреждат при откъсване от кабела, а тези... тези са поредното украинско военно престъпление!!!