От Русия за края на войната: Когато руската армия стигне границата на Полша

Руски военен експерт: Полша иска да се възползва от ситуацията и да си върне земи
28 мар 2022 15:16, Елка Василева
431
От Русия за края на войната: Когато руската армия стигне границата на Полша
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската система за управление на войските е напълно унищожена в хода на „специалната военна операция за обезпечаване на сигурността на мирните жители на Луганската и на Донецката народна република“ /както в Русия наричат войната в Украйна/, а поставената от руския лидер Владимир Путин задача за демилитаризация на Украйна е почти приключила. Това заяви руският полковник от запаса Анатолий Матвейчук, бивш служител на частите със специално предназначение.

Още по темата
Военният експерт описа в интервю за изданието URA.RU финала на „спецоперацията“ в Украйна. По думите му окончателната точка за армията на Русия щяла да бъде ликвидацията на групировките на националистите в западните региони на страната, а след това руските войници трябвало да стигнат до границата с Полша, убеден е анализаторът.

Руският о.з. полковник подчерта, че Варшава има исторически претенции към Москва и според анализатора днес Полша била готова да се възползва от ситуацията, за да си върне земите, изгубени след 1939 г. Предложението на полските власти към ръководството на САЩ и НАТО за изпращане на миротворци показвало полското желание за присвояване на територията на Западна Украйна.

Руският експерт казва, че Варшава е насочена днес към Лвовска област на Украйна и по думите му, след като Русия стигне до линията на съприкосновение с Полша, тя трябвало да оборудва укрепени гранични пунктове.

Според Матвейчук армията на Русия вече е нанесла значителни щети на военнопромишления комплекс на Украйна, практически били унищожени Военновъздушните сили и Военноморските сили, а Противовъздушната отбрана не можела да оказва системно противодействие. Частична боеспособност били съхранили само бронетанковите войски на Украйна.

Матвейчук смята, че поради унищожаването на военнопромишления комплекс украинските войски вече не могат нито да произвеждат, нито да ремонтират бойната техника. В момента украинската армия можела да обезпечава единствено полеви ремонт на бронемашините, но след изчерпването на ресурсите останалата техника също ще престане да действа, смята руският експерт, цитиран от utro.ru.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
38
 
29
 
! Отговори
До 284 преди 2 години
1. Чипове произвежда Тайван , в Русия са ресурсите.2. Житото не се произвежда , то се отглежда. Сее се , после се жъне и тнт. Произвежда се брашното , хляба и тнт. 3. Аз не съм видял никъде руски компоненти , двигатели и др. подобни да се използват където и да е в която и да била нормална държава , освен в Русия. Дори и китайците не ги използват. Не знам как си изсмукваш тия неща от пръстите.
283
62
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко казано е манджа между лъжи и мечти. Това обаче няма да попречи на русофила да обяви победата във войната независимо от изхода. Русофила никога няма да признае факти! А фактите говорят, че Украйна мачка руските фашисти по всички фронтове, за съжаление в момента не могат да възпират фашистките ракети, които падат по болници и училища!
282
18
 
26
 
! Отговори
Жеков преди 2 години
Време е България да засили доставките на чаршафи от всякакъв вид, тип и калибър, за украинската армия! Все пак сме най-големия производител на чаршафи от съветско време.
281
54
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най добрият Руснак е този на два метра под земята..
280
40
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин отравя и убива руснаци. Това е 100 процента доказано. Убива чрез Каддиров и чеченците. Руснаците организират, а чеченците изпълняват убийствата. После съдят двама-трима чеченци, които нищо не знаят. А отровителствата ги оставят на руснаци.
279
42
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците вече са доказани лъжци. Лъжливото овчарче Путин вече е само Лъжливо овчарче. Фантазират си лъжите и убиват истински заради лъжите си. Сега измислили полска лъжа. Западът е виновен, защото дори истината не използва срещу лъцжите. Имаха време да измислят истина за влизане в Западна Украйна чрез ООН. Имат бежанци, имат граница на НАТО за защита.
278
15
 
9
 
! Отговори
Ама преди 2 години
Тия били големи смешници ! ....А пък аз ги мислех за нещо повече !
277
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aбе ти щеше да сваляш Асад, а той онзи ден бе приет обратно в арабската лига. За Гуайдо да не говорим, че китайците май си сложиха ракетите за самолетоносачи и там. Освен да симулираш нещо като скрипал, за онзи от челси други идеи имаш ли? Вземеш да се откажеш от катареъруес и флаинг емиратс заради асад примерно? Че да ти се посмеем тукашен лондон германец българин и още както се пишеш симулативно.
276
33
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Половин Украйна вече е превзета от Русия въпрос на време е другата част да бъде поделена между Унгария и Полша.
275
18
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Мариопул са чеченците по земя и руснаците по въздух. 2/3 от града се контролира от руснаците, Азов са обкръжени в стоманодобивния завод, руският командир на операцията там каза, че до 2 дни целия град ще е руски, без завода. За там нищо не казаха, но според мен, вакуумна бомба точно отгоре му би била чудесно решение на проблема с Азов.
274
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така...През октомври Киевският Вермахт разположи на линията на съприкосновението с Донецк и Луганск половината си армия. И, най-добре подготвените и жестоки подразделения. Чакаха заповед за извършване на клане. Руснаците ги изпревариха. Сега- на практика, тези елитни войски, като подготовка и численост, вече не съществуват. Дори да са живи, те са в обкръжение, лишени от всякакви доставки. Вече е въпрос на дни, ако руснаците пожелаят. Да, могат да си играят, като котката с мишката, ама не знам, търпението, докога ще им стигне
273
19
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски също е военен престъпник, нищо че е клоун. Той все пак е ,,главнокомандващ" на една нацистка армия от изверги и убийци. Полага му се присъда, като на военнопрестъпниците от ВСВ в Нюрнберг
272
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мариопул падна. Цяла украинска армия е в "чувал". Плочките на доминото ще започнат да падат една по една.
271
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След клипа с руските пленници, който се върти по цял ден по руските телевизии, руснаците пленници няма да вземат. Нито да се предават. За 9ти май ще има Парад на победата в Киев.
270
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като русите приключат с азовците, такова клане ще спретнат мирните украинци на укрофашистите, че направо ми се реве!
269
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, според *** ***, войната вече е на територията на Русия. В същото време, Зеленски реве за преговори, че и обещания дава. Що така? Какъв е този разнобой?
268
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последен опит за спасяването на командващите на Азов в Мариупол. Ама на, хеликоптерът се взривил. Мдааа, най-надъханите са приключени, след ден, още 20 000 военнослужещи от ЛНР и ДНР тръгват на запад. Отпишете Украйна до Днепър.
267
9
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
На нашата граница кога?
266
21
 
7
 
! Отговори
Бобо преди 2 години
Украинците имат с 43 танка повече от началото на войната. *** като видят украинец с джевелин скачат и бягат, на където им видят очите.
265
12
 
4
 
! Отговори
Мм 586 преди 2 години
До анонимен 272!Само забрави да спомене, че СУ-27 е обнародван вече с китайска електроника!Тоест откраднаха механиката на руснаците, кръстиха го с тяхно име и за миналата година са произвели 40 броя!!!!! А знаеш ли братушките колко са произвели за 2021?Само 1(ЕДНА) бройка,при заложен план за десет броя.