Зеленски: Преговорите са положителни, но експлозиите не спират

Руската армия все още имала значителен потенциал да продължи атаките
151
Зеленски: Преговорите са положителни, но експлозиите не спират
Снимка: БГНЕС

Сигналите, които идват от днешните руско-украински преговори в Турция, са положителни, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски, цитиран от Франс прес.

Още по темата

"Те обаче не спират експлозиите или руските снаряди", добави Зеленски във видео, качено в "Телеграм". По думите му руската армия все още има значителен потенциал да продължи атаките срещу неговата страна и затова Украйна няма намерение да сваля гарда.

"Не трябва да има очаквания преговорите да доведат до отмяна на санкциите срещу Руската федерация. Този въпрос може да бъде обмислен чак след като войната приключи и ние си върнем това, което ни принадлежи", увери Зеленски.
А посланикът на Украйна в ООН Сергий Кислица заяви пред Съвета за сигурност на ООН, че "демилитаризацията на Русия е в ход", предаде Асошиейтед прес.
                   
По думите му руските окупатори са загубили повече от 17 000 военнослужещи, над 1700 бронирани машини и почти 600 танка от началото на инвазията в Украйна. Той каза още, че Русия е загубила и 300 артилерийски системи, 127 самолета и 129 хеликоптера, почти 100 ракетни системи, 54 системи за противовъздушна отбрана и седем кораба.
                   
Кислица заяви, че това е "безпрецедентен удар за Москва, където съветските загуби в Афганистан бледнеят в сравнение" тези в Украйна. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей такас същата фанела като на Зелевски ги продават в интернета за 50 лева.Много издръжлива.Носиш я 40 дена без да я сваляш и е като нова
15
3
 
21
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
"Зеленски: Преговорите са положителни, но експлозиите не спират"На хората от Ахелой, Равда, Несебър и Свети Власт им е писнало от УКРАИНКИ! ЗАЩО?1. Те не се редят на опашки, а директно отиват на касата, изпреварвайки всички.2. Те НЕ ИСКАТ да бърат настанявани в хотели, а само в СПА такива.3 В студиата за красота (фризури, маникюри, фитнес) негодуват, че нашите иползват средсва, които те не познават, искат други марки бои, лакове и помади и плащат луди пари (над 100 лв на сеанс), а ние, тъпит
14
1
 
13
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
Дорде развее белия байряк,сигурно до Москва ще стигне.Не знам колко милиона руснаци са загинали,ама вчера в Мариупол 200 азовци ги бяха подредили на камара.По брутално видео не бях гледал.
13
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много лъжат тези украински военни бе , да не са роми ?
12
7
 
20
 
! Отговори
Украйна преди 2 години
губи войната ..........................губи още няколко области освен Крим, Донецк и Луганск..................Херсон, Запорожие, Одеска и Николаевска област.............и остават без излаз на море...........заради ината и глупостта на Зеленски да започне преговорите с руснаците по-рано!!!!
11
32
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 години
С вас сме г-н Президент. Българския народ вярва във братския Украински народ, дръжте се братушки, ще удържите атаките на руските фашисти! Бог да ви пази!
10
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо толкова често не го показваха тоя, когато разсипваха Донбас...Или се мери с друг аршин-нащи и ваши...
9
11
 
25
 
! Отговори
Добрият преди 2 години
Най добрият Азовец е мъртвият Азовец.
8
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше спазил минските споразумения, това нямаше да го има. Каквото му кажат янките, това върши, вина едва ли има.
7
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно се срамувате да пуснете новината, че украинските бежанци са освинили Поморие с драсканици в подкрепа на Азов. Вчера гледах в BGonair.
6
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя дали излиза на улицата и да знае какво става. Че то половината му територия замина. Така е, когато те управлява комик...Затова на избори трябва много да се внимава.
5
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, обяви им война като те бомбардират де? Хахаха.
4
7
 
23
 
! Отговори
Кибика преди 2 години
Руснаците имат още малко за довършване по демилитаризацията и денацификацията. А и все пак те са откъмто спусъците. Експлозиите ще свършат когато те преценят, че преговорите са приключили успешно.
3
10
 
28
 
! Отговори
Гейополитика преди 2 години
Стига с този зеленски, вече не е президент на нищо и никой няма да преговаря с него.Ако са останали още въоръжени украински терористи по мазетата, ще бъдат избити.Вече няма такава държава. Ако някой на времето си е мислил, че е добра идея да сложиш актьор в ролята на президент (Роналд Рейгън), сегашната ситуация показва, че не е.
2
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не знае къде се намира. Я си озапти бандеровците и азовците и ще се изненадаш как измеднъж експлозиите ще спрат. Понеже те са тяхно дело, да поясня.
1
10
 
26
 
! Отговори
Пловдив преди 2 години
Експлозиите са в главата ти, наркоман,мръсни нацисти.Съд за вас.