Зеленски: Преговорите са положителни, но експлозиите не спират

Руската армия все още имала значителен потенциал да продължи атаките
151
Зеленски: Преговорите са положителни, но експлозиите не спират
Снимка: БГНЕС

Сигналите, които идват от днешните руско-украински преговори в Турция, са положителни, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски, цитиран от Франс прес.

Още по темата

"Те обаче не спират експлозиите или руските снаряди", добави Зеленски във видео, качено в "Телеграм". По думите му руската армия все още има значителен потенциал да продължи атаките срещу неговата страна и затова Украйна няма намерение да сваля гарда.

"Не трябва да има очаквания преговорите да доведат до отмяна на санкциите срещу Руската федерация. Този въпрос може да бъде обмислен чак след като войната приключи и ние си върнем това, което ни принадлежи", увери Зеленски.
А посланикът на Украйна в ООН Сергий Кислица заяви пред Съвета за сигурност на ООН, че "демилитаризацията на Русия е в ход", предаде Асошиейтед прес.
                   
По думите му руските окупатори са загубили повече от 17 000 военнослужещи, над 1700 бронирани машини и почти 600 танка от началото на инвазията в Украйна. Той каза още, че Русия е загубила и 300 артилерийски системи, 127 самолета и 129 хеликоптера, почти 100 ракетни системи, 54 системи за противовъздушна отбрана и седем кораба.
                   
Кислица заяви, че това е "безпрецедентен удар за Москва, където съветските загуби в Афганистан бледнеят в сравнение" тези в Украйна. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
14
 
! Отговори
Цирк преди 2 години
Тоя ги приказва едни глупости но сам не си вярва.....
35
4
 
15
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
да де, ама как ще спират експлозиите, след като укро-фашистите още не са изтребени напълно? Ааа - не може то тъй! А иначе, нацисткият клоун може да си играе колкото си ще на "преговори"... няма лошо... А също и да продължава да си лае и "да не сваля гарда".... Укро-кучетата си лаят, РФ-керванът си върви накъдето си иска и си действа по плана... Един по един, до един - докато и последния главорез от укро-вермахта не бъде 'неутрализиран' (денацифициран, ваксиниран, и за по-сигурно - мумифициран)
34
0
 
14
 
! Отговори
R преди 2 години
Сутрин се оплаква от щетите на бомбардировките, на обяд иска оръжие и помощ, вечер говори, че трябва да преговарят. Как да му вярваш?
33
15
 
3
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Срам за руската империя Русофили а вие чашки на....
32
0
 
8
 
! Отговори
Здрасти преди 2 години
Нема да се пуашиш копуеле!
31
2
 
10
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Я па ти, освен с гъзтаралеж да мачкат, друго няма какво да направят
30
2
 
13
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Ало, наци'то в зелено, твоите азовци и в момента обстрелват, както и всеки ден със снаряди Донецка област. Ама за това водещите по телевизиите нито дума. Разните там Цветанки Ризови, разни Викита Петрови, как веднъж не казаха и не показаха какво правят главо'резите на Азов там. Ама нали ще им спрат хранилката.
29
1
 
9
 
! Отговори
L. преди 2 години
Забелязвяте ли, че Зеленски както ковида преди се появява на първо място в новините?
28
2
 
6
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Русия добива в Щкутия по 1.2 млн карата или 240 кила диаманти годишно, колкото Ботсвана и Канада (втората и третата в света) ВЗЕТИ ЗАЕДНО.
27
3
 
6
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
1,2 милиона бъдещи булки в САЩ плачат, че поради ембаргото НЯМА да могат да си получат любимите годежни пръстенчета с диамантчета! Но янките го измислили с НОВ ЗАКОН - руските диаманти, които са обработени в Нидерландия, Белгия или Индия НЕ СЕ СЧИТАТ ЗА РУСКИ, понеже им е придадена значителна НОВА СТОЙНОСТ и могат да се продават в САЩ !! Русич е износител на 29% от диамантите в свет !!!!
26
2
 
2
 
! Отговори
ЕВО преди 2 години
Докрай и до дъно.
25
5
 
10
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Баце нали побеждавахте, какво стана? Според вашата пропаганда до 1-2 дни правите контра атака и сте в Москва? Видяхте, че сте сами срещу Русия и никой не смее да и се опълчи. Използваха ви и ви захвърлиха както ще стане с всеки съюзник в "великия алианс". Като 2 държави в нато турция и Гърция се карат за острови в Средиземно море, що "великия алианс" не се намеси и да реши спора. нато е създаден единствено и само да се използват други страни срещу Русия.
24
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявам се тази година да има по-малко руснаци по Черноморието. Те са единствените, които се отнасят с българите като с втора категория хора. Всички други, англичани, германци, поляци, украинци, албанци, румънци се отнасят с уважение, но не и руснаците! Трябва да спрем да им издаваме визи!
23
3
 
11
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Накрая на руснаците ще им писне и ще пуснат тополите
22
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ход е разоръжаването на русия! Няма нужда от преговори! Скоро ще им свършат командировъчните!
21
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Путин не може да се вярва.. докато и последният войник не се изтегли от Украйна. Москва на сълзи не вярва, както имат един филм.
20
8
 
5
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Бъркаш се, това са рускини
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Як бой и яки загуби за Туршия
18
12
 
9
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
И едните и другите умират. Разликата е, че едните го правят като герои, защитавайки домовете си, а другите като лакеи и роби на един извратеняк.
17
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бре този онищожи руската техника той още малко и ще влези в Санкт Петербург смаза Путин само руски военни умират а украинските са Робокоп.