Путин даде оценка за Буча: "груба цинична провокация"

Украйна е екзекутирала цивилни или ги е транспортирала там за целите, каза Захарова
6 апр 2022 22:51, Петя Славова
229
Путин даде оценка за Буча: "груба цинична провокация"
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин даде днес принципната си оценка за "грубата и цинична провокация" на украинските власти в град Буча, близо до Киев, след оттеглянето на силите на Москва, предадоха Франс прес и ТАСС.

В разговор с унгарския премиер Виктор Орбан Путин говори по-специално за "груба и цинична провокация от страна на режима в Киев в град Буча", според съобщение на Кремъл.

Това е първата реакция на руския президент по този случай, който предизвика международно възмущение.

Преди Путин и други руски длъжностни лица отрекоха всякакви злоупотреби на руските сили в Буча, а Кремъл определи като "фалшификация" снимките на трупове по улиците на града, публикувани през почивните дни от медии.

Днес говорителката на руската дипломация Мария Захарова обвини западни висши представители и медии, че са "произнесли присъда "виновен" срещу Русия, "без дори да са се опитали да проверят каквото и да било".

"Тази престъпна фалшификация беше измислена, за да оправдае следващия пакет от санкции" срещу Москва, отбеляза Захарова. Тя каза, че западните медии са "съучастници" в злоупотребите в Буча, написа БТА.

Според Захарова, украинската страна или е екзекутирала цивилните в града, или ги е транспортирала там за целите на инсценировката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи Раша напада Украйна, обаче украинците били агресори, русофилската логика е все едно да говориш на дърво........хахахаха :)))
130
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашизмът си има нов СПОНСОР и той се оказа САЩ, Великобритания, НАТО и ЕС.
129
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лакът човек взе да се оправдава, шейм, нали беше самодостатъчен :)))
128
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашизмът си има нов лидер и това е джуджето от бункера
127
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пътник си убиецо
126
3
 
12
 
! Отговори
Da преди 2 години
До АнонименАми руските войници не водят освободителна война на своя територия , а са агресор в чужда суверенна нападната държава. Отговорих ли ви ясно , за да разберете с плиткия си мозък, ако въобще имате такъв .
125
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашист и убиец
124
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все едно какво казва Путин. Много лъжи чухме от него. Кой вярва на "лъжливото овчарче". Той каза и че не е нападал никой
123
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даде той Путин може да твърди много неща, че войската му е на екскурзия в Украйна, но ние виждаме трупове масови гробове, а вероятно това е малък процент от действителността. Вероятно след войната стотици хиляди ще изчезналите защото вече ще горят телата. Аз лично на политици и богаташи с мръсни пари не вярвам..
122
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците напуснаха много населени места. Защо само в Буча са 'убивали и изнасилвали'. А защо не показвате зверските кадри с изтезанията на руските пленни и локвите кръв, след като нацистите им режат главите, вадят очите с нож, стрелят в краката и ги оставят да им изтече кръвта. И снимат всичко това, и се кефят зад кадър, изпадайки в наркотичен екстаз от зверствата си?
121
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С такива нескопосани фейкомети като Буча, пишман режисьорите направо ме обиждат. Считат ни за толкова ***, че даже не си правят труда да изработят лъжата си по-прецизно. Труповете, майна, бяха подредени шахматно, на почти еднакво разстояние едни от други, за да могат да минават коли между тях. Няма счупени прозорци наоколо, няма едно бутнато дърво, пътят чист, като сълза без ***. За американски *** ли ни имат? И върхът на сладоледа беше появата на Зеленски на театралната сцена.
120
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оче максимум 2 3 дни ще се говори за Буча и стига толкова. Измишльотина абсолютна, с реквизити тип холивудски филм.
119
20
 
14
 
! Отговори
До 151 преди 2 години
Не е хубаво да пиеш до ранни зори. Къде я видя тази независима Украйна с истинско правителство и президент? А за европейските ценности какво да кажем? Извратеняци, за които кокошките и правите краставици са по-важни от хората.
118
9
 
14
 
! Отговори
До 150 преди 2 години
Браво, хубаво им го напомни. Само напомни на малумниците за думите на Алексей Толстой за двете Русии - Киевска и Московска. И обърни внимание на тъпите глави, че това го е казал Алексей Толстой, а не Дойче Веле, Свободна Европа, а руски и съветски писател, даже депутат на СССР. Защото нашите дървени философи когато им кажеш нещо, което не им изнася - веднага повтарят - ДВ, Свободна Европа. Явто те още имат носталгия по Правда и Работническо дело.
117
10
 
18
 
! Отговори
До опечаления 129 преди 2 години
Русия е там по много причини1. да налага своята власт. страхува се от независима и свободна Украйна,която има истинско правителство и президент,а не кукла като Лукашенко;2. да граби и унищожава,да разруши една развиваща се държава,да разруши нейната икономика и да я направи зависима3. да установи власт върху новооткритите залежи от приробдни богатства4. да манипулира своя народ и да не го допуска до европейските ценности5. да покажа на света своята арогантност, злоба и простотия.Отговорих
116
7
 
19
 
! Отговори
До До 137 преди 2 години
Незнам дали България е щяла да бъде само Софийска област без СССР, Но без Киевска Рус, СССP щеше да е само тайга и Оймякон.
115
6
 
17
 
! Отговори
До Бай Гроздан преди 2 години
Нека има желязна завеса. Нямам против. Тъкмо няма да търпим руски наглеци в България. Нека разпродадат своите имоти, ще има голямо предлагане и цените ще паднат. Ще преживеем ако не отидем да посетим Петербург, Москва и Золотое кольцо. Ама глезените рускини без шопинг в Милано и Париж дали ще преживеят. А относно икономическата война, понеже Русия трудно ще продава своите суровини, волю-неволю ще има някакви отношения. Нали Путин трябва да плаща, за да защити своята власт - армия, полиция и др
114
5
 
19
 
! Отговори
До 137 преди 2 години
Така е, но ако питаш Путин - братята Кирил и Методий са македонци. Това твърди и онова попче, наричащо себе си московски патриарх, което имаше наглостта да дойде в България и да се държи арогантно. Но какво се учудваме, характерно е са "братска" Русия да се държи с нас като с "республика". Но "големия патриот" Копейкин нехае от това, че ни крадат историята и я изопачават. А наглостта на тетка Митрофанова. Премиерът бил чиновник, ние-***, без СССР българия щяла да бъде само Софийска област.
113
5
 
17
 
! Отговори
До 139 преди 2 години
Аз съм такова същество и подкрепям Украйна, подкрепям мира, подкрепям правото на всяка държава да живее свободно и да се самоопределя. Мразя окупаторите, диктаторите, насилствено наложената власт. Няма как да оправдавам един окупатор, който през 1944 година окупира България и наложи насилствено комунистическия режим. Няма как да харесвам държава бомрадирала Варна през 1915 г. И нека не забравяме, че генерал Колев е разгромил казашката конница в Добруджа. Държава обявила се против Съединението.
112
5
 
19
 
! Отговори
:) преди 2 години
Да бе Захарова! Всъщност кофти западните медии са виновни! Никой, никога не е нахлувал в Украина, вашите войски още седят на учение до границата й! Украина сама разрушава градовете си и влачи замразени Ковид трупове за да е по реалистично. Запада пък иска да я въоръжи за да се доекзекутира сама! Земята е плоска и слънцето работи с руски газ! Аман от лъжите ви!