Путин даде оценка за Буча: "груба цинична провокация"

Украйна е екзекутирала цивилни или ги е транспортирала там за целите, каза Захарова
6 апр 2022 22:51, Петя Славова
229
Путин даде оценка за Буча: "груба цинична провокация"
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин даде днес принципната си оценка за "грубата и цинична провокация" на украинските власти в град Буча, близо до Киев, след оттеглянето на силите на Москва, предадоха Франс прес и ТАСС.

В разговор с унгарския премиер Виктор Орбан Путин говори по-специално за "груба и цинична провокация от страна на режима в Киев в град Буча", според съобщение на Кремъл.

Това е първата реакция на руския президент по този случай, който предизвика международно възмущение.

Преди Путин и други руски длъжностни лица отрекоха всякакви злоупотреби на руските сили в Буча, а Кремъл определи като "фалшификация" снимките на трупове по улиците на града, публикувани през почивните дни от медии.

Днес говорителката на руската дипломация Мария Захарова обвини западни висши представители и медии, че са "произнесли присъда "виновен" срещу Русия, "без дори да са се опитали да проверят каквото и да било".

"Тази престъпна фалшификация беше измислена, за да оправдае следващия пакет от санкции" срещу Москва, отбеляза Захарова. Тя каза, че западните медии са "съучастници" в злоупотребите в Буча, написа БТА.

Според Захарова, украинската страна или е екзекутирала цивилните в града, или ги е транспортирала там за целите на инсценировката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
3
 
15
 
! Отговори
До 140 преди 2 години
Ти кога ги изследва?Московчанин и киевчанин нищо общо нито по ген,нито по манталитет.Предвид изследванията в БГ и съпоставката със съседните държави,имаме съвпадение на ДНК със украинци,северни гърци и северна Италия,СМ,а с руснаци нищо общо.Другото е руска пропаганда от десетилетия,започнала от 30-те години на 20 в.и не в полза на БГ.Не се увличай!
110
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците не приличат на руснаци наистина. Те са руснаци. Имай в предвид, че в самата русия в различните региони генома варира значително. Истината е, че няма генна разлика между киевчанин, московчанин и петербуржец.
109
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най лошото е, че в България има същества(не хора), които подкрепят украинския, а и всякакъв друг нацизъм.
108
14
 
6
 
! Отговори
Знаеме ви преди 2 години
Най - големияте русофоби и лъжци "Дойче веле" провели разследване.... смех
107
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой по долу се упражнява за хазарите-" евреи,че основали Киев.Само че Киев,става Киевска Русь при Владимир,варяжки княз от Скандинавия,старите викингски родове,днешна Швеция.А преди това има сведения свързани с брат на Кубрат като основател.Вижте украинците,те не приличат на руснаци,и тези в Източна Украйна също.По ДНК имаме родственост по линия на прабългарите владели Източна и Южна Украйна до Крим,включително.По късно първия митрополит на Киев е българин и много бълг.свещеници работят там.
106
8
 
5
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Справедливостта е само срещу бедните и победените откакто свят светува.И японците се възмущаваха от атомните бомби,но Труман не е съден.То дори заради дървените къщи в Токио при предишна загинаха 240 000,но и Рузвелт не бе съден.Путин ще бъде съден,ако Русия бъде победена.Ако не могат да победят Русия да сключват мир с нея,а и да могат е изводът,който се набива в очи и колкото по-рано по-добре.А после ще се спусне нова желязна завеса и икономическа война десетилетия.
105
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разрушени сгради,изгорели коли,как да няма жертви,окупирани градове,Мариопул е в развалини,вижда се от сателит всиичко.Какви декори?На рашките им спряха фейсбука,гугъл,чужди телевизии,държат ги в изолация и облъчват с пропаганда.Да ги пратят на екскурзия в "освободените" градове.Освен трагедията в Буча,в Ивановка до Киев е 80% е разрушен,не само блокове,и къщи,хората няма къде да живеят,нямат храна и вода.Е какво е това,как се строи дом,отглеждат деца.Това е геноцид!
104
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-лошото е,че в България има хора,които подкрепят Путин и тази инвазия в чужда държава.Не говоря за платените дето го правят за да се издържат,а за заблудените,които са жертва на пропагандата на Русия.Те и украинците и руснаците в Украина не вярваха Путин да ги нападне,а за такива зверства изобщо не са и допускали,че могат да им сторят.Защитаваха Русия и си мислеха,че като са роднини и братя няма да ги нападнат.Тези днес дето протестираха уж за неутралитет,не разбират,че утре България е на ред
103
7
 
9
 
! Отговори
Star преди 2 години
Тоя сладур на снимката май от бая време никой не го е виждал на живо.А и погледът му един такъв благ и невинен,като на малко детенце напълнило памперса.Лошото е че като почне да мирише много/а то започна/,никой няма да му смени памперса.Жалко за артистичноста му,беше ми много симпатичен.
102
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има си кадри от космоса заснети и не са манипулирани.Има си дата кога са заснети.Трябва да се събере ДНК от жертвите,за да се разкрият кои точно индивиди са изнасилвали,връзвали и убивали.Тогава истината ще излезне.
101
2
 
4
 
! Отговори
Опечален преди 2 години
И защо думичката "глaвитe" е цензурирана? Това си е жива провокация, защото някой можеше да си помисли, че съм написал нецензурна думичка. Но не!
100
11
 
11
 
! Отговори
Опечален преди 2 години
Стига сте писали глупости. Русия не е в Украйна, за да прави подобни неща. Най-малкото щеше да скрие труповете след като са решили да се изтеглят. Защо не мислите с главите си? Трупове с вързани ръце на улицата. И защо? Дайте ми логиката. Защо ще са на улицата и с вързани ръце? Дайте логиката, стига повтаряхте като папагали, как Русия убивала бременни жени и деца. Замислете се. Защо Русия е там?
99
11
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Руснаците са пълни ***. Да убиваш невинни хора, да изнасилваш жени пред техните деца, да бомбандираш цивилни обекти - колко ниско могат да паднат промитите мозъци.
98
4
 
8
 
! Отговори
Star преди 2 години
В руските медии раправят че в Буча имало декори от Холивуд, а лежащите трупове били живи актьори.И народа им вярва напълно.До такава степен на хората там им е промито националното съзнание.Хората в русия масово защитават ,,освободителните инвазии'' на червената армия.Дано не разговарям с такива хора в живота си никога,защото сигурно ще ми предложат да дойдат в България да ме освобождават и мен както братята украинци.Руснака казва така: ,,-Нали за това сме братски народи,за да се освобождаваме.''
97
1
 
3
 
! Отговори
Веско преди 2 години
*** е престъпник.
96
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убитите се виждат на сателитни снимки отпреди 2 седмици поне, но рашистите продължават да си лъжат
95
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 121 - Ми да не е попадал бре! Кой го е карал да ходи в Украйна. Да си седи във високоЕнтелЕгентната и "високоточкова" Русия, що се занимава с тварската планета.
94
3
 
13
 
! Отговори
Гаварит Вызражданье преди 2 години
Земятя е плоска. Митрафанава е наш нацианелен герой, а былгарите, са нацианални предатели, защото влязоха в умиращия ЕС, а не в просперираща Россия и не щат да дадат вся власть Копейкину, герою от фронта. Ще бием Киро, докато ни даде властта, защото ние сме клошари с по три виШи, а той само с едно. Дъщерите на Путин случайно попаднаха в САЩ на път за руска Аляска. Ако былгарите не ни изберат, ще се борим за мир с викове "Долу" и ще набием жените им. Долу фашизма, да живее анархо-фащизма!
93
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин като всеки интелигентен човек се чуди къде е попаднал и осъзнава с какви твари си има работа на тази планета. Човешката глупост на запад няма граници , доказано многократно..
92
4
 
10
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 години
Абе май че вече е време да завърши експериментът, който ленин започна преди 105 години.