Путин даде оценка за Буча: "груба цинична провокация"

Украйна е екзекутирала цивилни или ги е транспортирала там за целите, каза Захарова
6 апр 2022 22:51, Петя Славова
229
Путин даде оценка за Буча: "груба цинична провокация"
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин даде днес принципната си оценка за "грубата и цинична провокация" на украинските власти в град Буча, близо до Киев, след оттеглянето на силите на Москва, предадоха Франс прес и ТАСС.

В разговор с унгарския премиер Виктор Орбан Путин говори по-специално за "груба и цинична провокация от страна на режима в Киев в град Буча", според съобщение на Кремъл.

Това е първата реакция на руския президент по този случай, който предизвика международно възмущение.

Преди Путин и други руски длъжностни лица отрекоха всякакви злоупотреби на руските сили в Буча, а Кремъл определи като "фалшификация" снимките на трупове по улиците на града, публикувани през почивните дни от медии.

Днес говорителката на руската дипломация Мария Захарова обвини западни висши представители и медии, че са "произнесли присъда "виновен" срещу Русия, "без дори да са се опитали да проверят каквото и да било".

"Тази престъпна фалшификация беше измислена, за да оправдае следващия пакет от санкции" срещу Москва, отбеляза Захарова. Тя каза, че западните медии са "съучастници" в злоупотребите в Буча, написа БТА.

Според Захарова, украинската страна или е екзекутирала цивилните в града, или ги е транспортирала там за целите на инсценировката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
8
 
9
 
! Отговори
До 191 преди 2 години
Денонощно съм готов. За отпор срещу агресора. Аз съм се прежалил. Смърт на болшевиките. А вие внимавайте да не си изкълчите пръстчетата на клавиатурите...фейсбук войводи. На ракийка и салатка е много лесно. И да лъскаш ножа и пушката пред жена си. Колко си силен и страшен пък с увиснала чурка. Хи хи хи.
150
4
 
9
 
! Отговори
stan преди 2 години
Тя и руската армия е на почивка в Украйна ако слушаме и вярваме на Путин и компания
149
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На путин очичките са болшевишки и лъжливи. Душата на този човек е черна, като на Хитлер.
148
5
 
6
 
! Отговори
до 188 преди 2 години
Тая ,,опорка " на Москване мина ! Явно не си гледал и видял достатъчно? Чеченците и другите наемници,не прощават не прощават! .......Те руснаците и за Катин,колко години лъгаха и измисляха,докато се доказа истината!
147
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РуССия напада независима Украйна. Много грубо и специфично казва че ще коли и беси. Идват снимка как руССнаци колят и бесят. Пръдльото: пикачу фейс
146
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между Русия и САЩ по-голямото зло е САЩ. СССР вече се разпадна на части и така реализира моята голяма мечта. Сега се мъчи да върне колелото на историята. Смърт за агресора. Победа за НАТО. Западен свят и социалистически лагер - това казва всичко - едното е свят а другото лагер. Да живее свободата. Не на диктатурата, особенно на пролетариата. За бясното куче - куршум. Всички да помогнат на Украйна. Свърши ли с тях - почва с Европа. И първо ще разтрела русофилите у нас.
145
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Труповете в Буча мърдат.
144
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като една армия мародерствата, напълно възможно е, да е убивала и изнасилвала.От Беларус руските войници изпращат по спедиторски фирми тонове награбено от Украйна.И това ли не вярно таварищ Путин?
143
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между Русия и Америка по голямото зло е Америка. Трябва да бъде разпадната на части. Това е моята най голяма американска мечта. И войните по света ще намалеят.
142
1
 
4
 
! Отговори
до 184 преди 2 години
Дано. Но може ли някой да гарантира поведението на психично болен човек?
141
5
 
7
 
! Отговори
мрачни времена преди 2 години
са когато ,както заяви и папата, един диктатор може да затрие целия свят. Психично болния индивид ,начело на Русия / името му не следва да бъде споменавано/ рано или късно ще прибегне и до ядрена война. Но и тогава , криещите се в мазетата си близачи?! на оня /името му не следва да бъде споменавано/ ще твърдят, че Запада е виновен.
140
14
 
24
 
! Отговори
Луд диктатор преди 2 години
Няма хора, които да му вярват на това *** джудже! Освен умопомрачените. То така казваше, че няма да напада Украйна.
139
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опасявам се че *** си няма идея какви ги върши "славната" чекистка армия.
138
4
 
14
 
! Отговори
При специалната преди 2 години
операция няма ранени и убити. Само временно и трайно нетрудоспособни. Бомбите не са оръжия. Те са хуманитарна помощ.
137
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В белгородска област на руска територия руснаците правят окопи .
136
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 167Ако не беха съюзници на Раша САЩ, рашките щяха да умрат от глад, не че не са свикнали на геноцид монголците, Сталин умори 20 милиона население от глад, другите 27 милиона ги пожертва по време на войната....... :)))
135
8
 
16
 
! Отговори
Истината преди 2 години
След руските зверства в Буча повече няма никаква руска култура, литература, кино, живопис, театър и балет. Има страна на ***, мародери, изнасилвачи и убийци. Диви същества, които нямат място в цивилизования свят!
134
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците винаги са мразели и Левски и Ботев. За тях ние сме просто християни, а не българи, винаги са искали да ни асимилират. Накрая на Живота си Вазов си дава сметка колко подли са руснаците и колко злини за българия са направили, и той се отрича от Русия. Учете историята, отворете си очите, не вярвайте сляпо на руските лъжи. Много по древен и културен народ сме полуазитската империя. от полуазиатска
133
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз лично не правя голяма разлика между това дали някой е убит с изстрел в главата или от ракета взривила блока в който живее. А такива ракети вече убиха хиляди цивилни. И те ли са инсценировка. И там ли украинската армия сама е обстрелвала украински жилищни сгради за пред телевизията. Не ми се вярва. Тъй че както и да го върти и суче Путин си е обикновен убиец опиянен от властта и почувствал се недосегаем.
132
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както през Втората световна война дядото на Буш със своя съдружник от фирмата 'Буш-Хариман' продават танкове и друго оръжие на Хитлер, така и сега американците въоръжават нацистките батальони на Зеленски. Нищо ново под слънцето.