САЩ: Насилието срещу цивилни в Украйна - планирано от Москва?

Това заяви съветникът по национална сигурност Джейк Съливан
11 апр 2022 16:30, Петя Славова
313
САЩ: Насилието срещу цивилни в Украйна - планирано от Москва?
Снимка: БГНЕС

Военните престъпления, извършени от руските сили в Украйна, са били част от генералния план на президента Владимир Путин за инвазията. Това заяви съветникът по националната сигурност Джейк Съливан.

"Преди началото на войната ние разсекретихме разузнавателна информация и я представихме“, каза Съливан в предаването "Тази седмица" по Ей Би Си. „Тя показва, че е имало план от най-високите нива на руското правителство за насочване към цивилни граждани, които се противопоставят на инвазията, да предизвика насилие срещу тях, да организира усилия за тяхното брутално малтретиране, за да се опита да тероризира населението и да го подчини. Така че това е нещо, което е било планирано."

Още по темата

Неотдавнашното отстъпление на Русия от районите в близост до Киев остави след себе си огромни доказателства за зверства, особено в Буча, където из района бяха открити екзекутирани цивилни, много от които с вързани зад гърба ръце. Освен това през цялата война Русия се насочва към цивилни обекти, като нанася въздушни удари по болници и места, където се събират бежанци, предава БГНЕС.

"Кадрите, които видяхме от Буча и други градове, са трагични, те са ужасяващи", каза Съливан пред водещия Джонатан Карл. "Те са направо шокиращи, но не и изненадващи."

Съливан каза, че е възможно някои прояви на бруталност да са спонтанни, като предположи, че руските войници, които са разочаровани от лошото развитие на инвазията, са се обърнали срещу цивилното население на Украйна.

"Бяха им казали, че ще имат славна победа“, каза Съливан за руските войски, „и просто ще влязат в Киев без никаква съпротива, а украинците ще ги посрещнат и когато това не се случи, някои от тези части се включиха в актове на бруталност, тези зверства, тези военни престъпления дори без указания отгоре. Но не се заблуждавайте, по-големият въпрос за широкомащабните военни престъпления и жестокости в Украйна лежи на съвестта на Кремъл и на руския президент", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Добре де: показателен е процентът за Макрон, който е по-голям от този на Льо Пен (а след балотажа ще е двойно повече), показва как повечето хора не са с изпити мозъци и не се хващат на руската пропаганда.
142
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Босът на BASF , германец , е против санкциите с/у Русия , защото Германия ще си срине икономиката , докато се настрои към новите енерго носители !
141
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези нов клас ракети ураган +ракетиc500+ ракети кинжал ако се използват срещо Русия точно 3 часа и щте бъде заличена
140
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, невинните къде биле?
139
7
 
9
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Утре пуснете статия,че Путин е изял две украинчета за закуска.Няма как да вярвам на американската информация при положение,че всяка друга е забранена.Демократично по американски.
138
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХХХ браво за празното място между ушите, заето веднага от путинската пропаганда, мазно мазно настанила се там.
137
2
 
7
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Са последно кораба Царевна беше ли пленен от лошите нацисти от Азов както казаха по Руския Первъй канал или не?:):):)
136
5
 
5
 
! Отговори
Добре де преди 2 години
По хиляда пъти на ден го повтаряте. Явно пропагандната война на Украйна и САЩ не върви много добре, щом доста хора не вярват на това, че руснаците нарочно избиват мирни хора, изнасилват жени и убиват деца. Като че ли повечето вярват в обратното, че украинците го правят. А, прави впечатление, че колкото повече Украйна и САЩ водят тази пропагандна война, толкова повече хора не им вярват. Показателен е процента за ЛьоПен. Това са хора, които не вярват на такива неща.
135
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да бе раздават - с едната ръка крадат 200 с другата раздават 50, а гледа ли клипа как руски войници бият кокошки с един кол в украински двор, пълнят чувалите и се изнасят победоносно
134
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 171: с туй комунистическо съзнание *** в с.корея , там държавата мисли и се грижи за тебе, ти си нямаш грижа за нищо на диванчето, даже и тоалетната хартия ти избира (ако артиса от тази от президенсството).
133
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както вървят нещата , ''собственият'' народ на Зеленски ще си го линчуват , по книга !Като се има и в предвит , че Бай Проданчо и синът му не харесват Зеленски , много им шречел на търгаша и далаверите с Русия .... то какво ли ще следва ? От кумува срама , щатите за пред ЕС ''уж'' ''помагат'' на Украйна , но с/у ЗАПЛАЩАНЕ ОТ ЕС , КОЯТО ПЪК НЯМА И АРМИЯ !Всичко е,.... мешана скара !
132
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 175Руската кухня е много бедна, мейби с боршняк са ги изхранвали уж недоволните рускоезични украинци :)))
131
5
 
7
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Че е планирани планирано е ....но не и от Москва ! Само се замислете за Буча ....Преди руснаците да влязат там е имало други войски я Азов я редови я наемници ....Готови с труповете и подготвени да заснемат "уж" ужаса след руснаците ...руските войски като са заварили трупове какво да правят ? Ако ги бяха заровили щяха да ги снимат как "укриват" престъпленията си ...ако ги подминат както в случая "ааа вижте след руснаците какво остава .....Доста добра клопка родена от жестокостта на нацистите !
130
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УКРАИНА БЕЖАНЦИ А НИЕ ИМИГРАНТИ БЕС ВОЙНА
129
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Насилието срещу цивилни в Донбас - планирано от Украйна?
128
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече му нямам пълно доверие на Зеленски. Вдига шум, но се чува че в момента и украинци убивали украинци.
127
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още Сталин следваше руската политика да ги умори от глад, тоест да изчезнат поляците украинци :)) Ама така не се забравя рашки, има си родословна памет, не можеш да заличиш хора които искат свобода :)) Превърнаха се в агресори сибирските шушляци, това говори за "руската душевност" :)))
126
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво ни е доброто ? Вече 32г., съм ЧУЖД в собствената си държава !Пари за нато , пари за управляващите и политиците , пари за бежанци , заеми за нато , пари за ДРУГИТЕ бежанци , пари за за РОМИТЕ ,..... а за народа български , пак не останали !ДО КОГА БЕ ПРОДАЖНИЦИ ,... ЗА НАРОДА ПАК НЕ ОСТАНАЛИ , И ТАКА ВСЕКИ ПЪТ ...
125
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленият трябва да бъде ленчуван публично пред червеният площад
124
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците, почти не воюват там, сега си воюва армията на ДНР, ако имат нужда от помощ тогава се намесват. В момента, имат зор в Азовстал, защото там са чуждестранни войски.