САЩ: Насилието срещу цивилни в Украйна - планирано от Москва?

Това заяви съветникът по национална сигурност Джейк Съливан
11 апр 2022 16:30, Петя Славова
313
САЩ: Насилието срещу цивилни в Украйна - планирано от Москва?
Снимка: БГНЕС

Военните престъпления, извършени от руските сили в Украйна, са били част от генералния план на президента Владимир Путин за инвазията. Това заяви съветникът по националната сигурност Джейк Съливан.

"Преди началото на войната ние разсекретихме разузнавателна информация и я представихме“, каза Съливан в предаването "Тази седмица" по Ей Би Си. „Тя показва, че е имало план от най-високите нива на руското правителство за насочване към цивилни граждани, които се противопоставят на инвазията, да предизвика насилие срещу тях, да организира усилия за тяхното брутално малтретиране, за да се опита да тероризира населението и да го подчини. Така че това е нещо, което е било планирано."

Още по темата

Неотдавнашното отстъпление на Русия от районите в близост до Киев остави след себе си огромни доказателства за зверства, особено в Буча, където из района бяха открити екзекутирани цивилни, много от които с вързани зад гърба ръце. Освен това през цялата война Русия се насочва към цивилни обекти, като нанася въздушни удари по болници и места, където се събират бежанци, предава БГНЕС.

"Кадрите, които видяхме от Буча и други градове, са трагични, те са ужасяващи", каза Съливан пред водещия Джонатан Карл. "Те са направо шокиращи, но не и изненадващи."

Съливан каза, че е възможно някои прояви на бруталност да са спонтанни, като предположи, че руските войници, които са разочаровани от лошото развитие на инвазията, са се обърнали срещу цивилното население на Украйна.

"Бяха им казали, че ще имат славна победа“, каза Съливан за руските войски, „и просто ще влязат в Киев без никаква съпротива, а украинците ще ги посрещнат и когато това не се случи, някои от тези части се включиха в актове на бруталност, тези зверства, тези военни престъпления дори без указания отгоре. Но не се заблуждавайте, по-големият въпрос за широкомащабните военни престъпления и жестокости в Украйна лежи на съвестта на Кремъл и на руския президент", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм приел от така наречените рускоезични републики, рускоезични малцинства, храня ги със собствените си средсва :))) Нема такава работа, че украинците били лоши, държали са се добре с тях, поне това научих от източника русофилчета :))) Отивайте в бункера при жужа, той ще ви прегърне и успокои, нали това искате "Z", да сте нацита :)))
162
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия треба да бъде бита и унизена .С тези въшкари по друг начин не може да се разговаря .
161
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Василев мисля че Русия имат разработен проект не само за Украйна но и за всички страни от бившия СССР включително и за нас но се спънаха в Украйна и ЕС и НАТО се усетиха за плана затова наливат оръжие там
160
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Афганистан, Сирия и Ирак. Те признават, че са убили по грешка 1417 цивилни в Сирия и Ирак от 2014 година. От 2018 г. насам убитите цивилни в Афганистан са 188.
159
2
 
2
 
! Отговори
Их бе преди 2 години
Достоевски: "Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес!" - Путтин не пие...
158
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажете за жертвите, за пет години американските въоръжени сили са нанесли повече от 50 000 въздушни удара в Афганистан, Сирия и Ирак.
157
5
 
6
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Чудя се дали някои са виждали поне една жертва от другата страна, на територията на Донецката и Луганската републики.Никой не състрадаваше, дори и фалшиво, тяхната драма, която е на много повече от двайсетина дни.Това е една необяснима морална слепота необяснима, но това не я прави по-малко позорна.Ослепяването става още по-уродливо, понеже изглежда като продукт на съвършено излишния сблъсък между тукашните русофоби и русофили.
156
0
 
3
 
! Отговори
kek преди 2 години
До анонимен *** -- истината е, че ние с тоя кораб пак сме се изложили пред света. Я виж какъв пират е тоя нашия собственика на кораба, който всъшност не е негов, заплетена история която само българи могат да оплетат по тоя начин - https://maritime.bg/30611/
155
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което прави сега руската армия не е нещо непознато правили са го навсякъде където са били това с подчинението на населението по този начин си е техен прийом попитайте грузинците чеченците и т.н дори и в България са тормозели нашето население уж като освободители не е американска пропаганда просто си е самата истина репресия убийства и подчинение
154
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи САЩ убиха и свалиха Садам (сигурно за рашките е светец, че тормозеше шиитите), намесиха се в Афганистан, накараха талибаните да се чувстват девици, без изобщо да ги засегне икономичиски, дори не им мигна окото :))) СССР почна да воюва с Афганистан и фалира, как си го обяснявате русофилчета ? :)))
153
1
 
1
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Колко Азовци държаха в плен Български кораб Царевна?:):):)А 2(двама) В 4(четирима)С 100(сто) D нито един:):):):)
152
0
 
5
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Кайти за лабораториити на ФАЩ ф окраина и БГ и що станайми 4млн.
151
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще превземе Кадиров Киев само в рашките ти извратени мечти и сънища, ама ти да драснеш коментар за още някой рубла
150
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ, може ли да са толкова нагли, колко хора изпотрепаха, в това число и американски войници.
149
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рамзан кадиров обеща щте превземе Киев
148
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да жетрваме Украйна по добре от колкото цяла Европа
147
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се пуснат атомни бомби в Украйна нищо че има цивилни
146
8
 
3
 
! Отговори
Правда преди 2 години
Целите, средствата и делата на диктаторски режим на Путин като ограбване на чужди земи и собственост,заробване на хора и народи,военна инвазия,терор,измамна пропаганда-лъжи и клевети, погазване на човешки права и свободи,вкл. на своите граждани,укриване на престъпленията си и приписване на жертвите им с измама,убийства,война,геноцид и т.н.са противозаконни, неморални,зли и дяволски и само безбожни неморални хора и престъпни режими като тях могат да подкрепят агресора и да не помагат на жертвите
145
5
 
4
 
! Отговори
До 182 преди 2 години
Ще видим резултата на Льо Пен след 2 седмици. Дори и тя самата нещо мълчи и не иска да припомня за "топлите" си отношения с диктатора - убиец
144
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова недоволни рускоезичните украинци, че чак ги псуват рашките, дето сигурно ги хранят с пелмени (тесто с кайма) и боршняк, направо да се издрайфаш :))))