Пожар на руски кораб, версиите на Москва и Киев се различават

Екипажът е около 500 души
Обновена: 14 апр 2022 09:50 | 14 апр 2022 08:00, Петя Славова
163

Избухнал е пожар на борда на ракетния крайцер "Москва" на руския Черноморски флот. От руското министерство на отбраната съобщиха, че пожарът е причинен от взрив на муниции на борда.

Украйна обаче твърди, че огънят е възникнал в резултат на техен удар по плавателния съд, предава Bulgaria ON AIR. Ройтерс цитира губернаторът на Одеска област Максим Марченко, който твърди, че корабът е ударен от две противокорабни ракети.

От руското министерство на отбраната съобщават, че ракетният крайцер "Москва" е бил повреден сериозно, екипажът е евакуиран, а инцидентът се разследва. "Москва" има екипаж от около 500 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв кеф. Още снощи украинците обявиха, че са ударили кораба и че ще оставят моряците да бъдат евакуирани. Все повече става ясно, че доктрината на руската армия е нападателна - танковете не са защитени от кашимерия, а кораба с огромна огнева мощ е ударен от дозвукови ракети. Тоест, те изобщо не мислят за отбрана.
36
3
 
2
 
! Отговори
Русия преди 2 години
ПРИЗРАКА ОТ КИЕВнасочен от Кличкоту дет са скри ф чужбината.
35
1
 
3
 
! Отговори
до 62 преди 2 години
С ей такива се е напълнил интернет - 'Разсъждавайте логически!' и дeбилa гледа клипче, на което корабът така си пуши по принцип ахахахахаххах
34
3
 
16
 
! Отговори
ДжоБаеца преди 2 години
Да ги оставят те руските кораби сами ще се потопят...
33
6
 
20
 
! Отговори
DIvanov преди 2 години
Не очаквам руснаците да кажат "Много сме зле, взривиха ни кораба", та поредна руска лъжа за пожар. Много руски лъжи, мнооооого.
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казах му на Путин да не правят муниции от дърво, а той ми вика "Гледай си работата аз съм завършил Краснознаменната школа на КГБ от по-прости хора акъл не ща". И ето стана белята. Курили опять до мунициите.
31
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една ракета Нептун тежи 870 килограма (1920 lb), от които 150 килограма (330 lb) е бойната глава. Технически е невъзможно две ракети Нептун да предизвикат само лек пожар вътре в кораба. Димът излиза от средата на кораба и това си е техническа повреда в кораба вероятно при изстрелване нещо се е самозапалило. Разсъждавайте логически! Не се оставяйте да ви луготят и манипулират!
30
5
 
3
 
! Отговори
Zlata преди 2 години
До "МАСКВА УТОНУЛА На 13 април силите на Народната милиция на ДНР заедно с ВС на РФ евакуираха 15 членове на екипажа на товарния кораб "Царевна": сред тях 14 граждани на Република България и един гражданин на Украйна. В момента чуждестранните моряци се намират в Донецк, властите на републиката са им оказали цялата необходима подкрепа, настанили са ги в хотел и са им осигурили храна. Освен това служителите на МВнР на ДНР вече доставят моряци на територията на Руската федерация, за да се върнат в родината си, докато се оформят необходимите документи
29
3
 
16
 
! Отговори
lol преди 2 години
американците са пратили 300 чисто нови дрона-камикадзета. Успех на руските танкови отряди хахахахаха
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям кораб, голямо торпедо.
27
1
 
14
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
Кадрите във видеото не са от ударения кораб, а просто кадри. Просто си пуши, както пуши и безаналоговият дядя Кузя.
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не покажат акула в басейна на кораба не вярвам да са го пробили две или колкото и да е ракети.
25
1
 
15
 
! Отговори
Хай Буй преди 2 години
Бълбук бълбук , замина си ръждясалия *** . Oчакваме още !
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинските противокорабни крилати ракети се казват Нептун.
23
1
 
11
 
! Отговори
до Бум преди 2 години
То се старае човекът, ама толкова си може. Зарежи опорките, че не воювали с пълни сили за да щадят цивилните. Това са си изверги, мародери и изнасилвачи. Ако са можели повече, да са го направили сто пъти.
22
1
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Москва е Построен в Николаев.Каква Ирония
21
2
 
15
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
Взрив на боеприпаси, евакуиран и сериозно повреден. Малко след като Великобритания достави противокорабни ракети на Украйна.Руската армия понесе неописуем удар по имиджа си. От нация, в която най-новият изтребител е на 40 години.
20
3
 
5
 
! Отговори
Бум преди 2 години
Ако това е вярно за ракетната атака, на Путин ще му се наложи да отговори и то сериозно. Иначе рискува да го наритат в самата Русия заради срама и бездействието.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е същият кораб, дето украинците го пратиха *** още първия ден на войната.Сега вече - буквално...
18
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците си правят реклама на ракетите. Украйна подписа меморандум с Република Индонезия за сключване на договор за доставка на редица ракети Neptune, съобщено за първи път през декември 2020 г. Сега се възползват от някакъв инцидент възникнал на кораба и промиват мозъци на вярващите в конспирации. Като е ударен кораба от 2 ракети Нептун що само от 1 място излиза пушек? Или ракетите са били вързани като десерт Туикс?