Пожар на руски кораб, версиите на Москва и Киев се различават

Екипажът е около 500 души
Обновена: 14 апр 2022 09:50 | 14 апр 2022 08:00, Петя Славова
163

Избухнал е пожар на борда на ракетния крайцер "Москва" на руския Черноморски флот. От руското министерство на отбраната съобщиха, че пожарът е причинен от взрив на муниции на борда.

Украйна обаче твърди, че огънят е възникнал в резултат на техен удар по плавателния съд, предава Bulgaria ON AIR. Ройтерс цитира губернаторът на Одеска област Максим Марченко, който твърди, че корабът е ударен от две противокорабни ракети.

От руското министерство на отбраната съобщават, че ракетният крайцер "Москва" е бил повреден сериозно, екипажът е евакуиран, а инцидентът се разследва. "Москва" има екипаж от около 500 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И това пуши като стар локомотив.
16
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До вчера всяка статия на руската пропаганда в която се споменава крайцерът "Москва", започваше с: "Убиецът на самолетоносачи". А днес, убиецът на самолетоносачи взел, че се самобил. Тц, тц...
15
6
 
3
 
! Отговори
Costa преди 2 години
трябва да признаем успеха на укров и небрежността на командира на ескадрилата, който в условията на война не осигури правилната отбрана на кораба. Може да се говори разбира се, че това всъщност не е загуба, т. к. е твърде стар, малоэффективный и скъпо да се поддържа, но това е в полза на по-слабите, т. к. побеждава този, който се радва не само победи, но признава и загуби и се учи от тях.
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предполагам ще ще опашат цялата Одеса и около нея с Харпун. Няма да може да се доближи врабче до брега им. Рашагитре свикнаха да бият всичките си съседи на бързо.. ама тоя път ще е запомнят тая война , като във Финландия 40та година.
13
3
 
33
 
! Отговори
Огромен успех за укр преди 2 години
Крайцерът Москва - флагманът на руския флот в Черно море е ударен с две украински ракети Нептун, а не както някой пише Харпун ! Нанесени са му огромни щети !
12
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руското министерство на отбраната съобщи, че взривът на мунициите е причинен от пожар на борда.
11
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много тежки загуби правят рашагите. Стрелят по блокове ама врага не си поплюва. Громи яко техника за стотици милиони. Евала.
10
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този кораб по ирония на съдбата е построен в украинското пристанище Николаев. Но не е ударен от Харпун или Нептун. Нещо друго се е случило. Вижте какви са пораженията когато се изстреля ракета Нептун и ракета Харпун! Това, което се вижда от записите в реално време е само дим. Няма за момента кадри как се поразява кораба Москва, а уж ракетите били две. Пропаганда и лъжи всеки ден. Чак ми опротивяха тези украинци с плоските си лъжи.
9
8
 
32
 
! Отговори
до 11 преди 2 години
Ко стана с Белгород? Гори ли? ахахаххаха НОВА АТАКА на руска територия! Украйнските спец части са взривили ЖП мост на РУСКА територия! Скоро Масква ще гори!!!
8
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега да не излезе, че украинците са подпалили и ферибота в Гърция? Много наркомани хилави войници. Халюцинират вече. Вижте от къде излиза дима! Някъде от техните боеприпаси е този взрив. Не е от украинците.
7
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се молят да е версията на Русия, иначе следващият изпратил ракети на Покрайна, ще яде галошите
6
16
 
32
 
! Отговори
Вярно бе преди 2 години
досега украйнците не са свалили нито един самолет, не са поразили нито един танк, бронетранспортьор или кораб. Всички тези повреди се дължат на приятелски огън....или руснаците сами си ги взривяват. Както и руските танкове не стрелят с боеприпаси, а изпращат цветя на украйнците , а те ---- Азов и нациста евреин Зеленски --- бомбардират цяла Украйна. По глуповата пропаганда от руската ---НЯМА.
5
8
 
31
 
! Отговори
до 4 преди 2 години
Маскве вече е част от безаналоговата Путинска армада от подвнодно-балистични крайцери хахахахаха Пожар....*** той умрял ***! хахахаха
4
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е новата подводница на путларанчето, масква е нейното име.
3
7
 
17
 
! Отговори
Не ме интересува БГ преди 2 години
Жалко. Руските кораби взеха да се самозривяват, кога ще свършат с тази Окрайна , писна ни с тази операция
2
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците са изстреляли с дъвка някаква ракетка и сега си въобразяват, че е подпалила кораба. :D Фантасмагории. Нали ако е удар по плавателния съд ще има освен пожар и други щети?
1
7
 
24
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
И после клапите, сами се отворили и сър Нютон, виновен. Жужето, тогава ще стане, по висок, комплексар.