Мъжът, наричан "мозъкът на Путин": Ако загубим, целият свят ще избухне в огън

Александър Дугин е един от хората с влияние върху руския лидер
15 апр 2022 21:30, Нели Христова
577
Мъжът, наричан "мозъкът на Путин": Ако загубим, целият свят ще избухне в огън
Снимка: БГНЕС

Ултранационалистически философ, наричан "мозъкът на Путин" заради влиянието си върху руския лидер, заяви, че отстъплението на страната от украинската столица Киев е само "временно", съобщи „Инсайдер“.

Александър Дугин, неоевразийски идеолог, известен с влиянието си в Кремъл, каза това в интервю за турски медии.

Дугин е руски философ, политолог, социолог и публицист. Той е ръководител на Центъра за консервативни изследвания и основател на Международното евроазийско движение в Русия.

По-рано този месец руските сили се изтеглиха от околностите на Киев, след като се опитаха да превземат украинската столица. Руската армия се препозиционира от района, за да се съсредоточи върху източния регион Донбас в Украйна, заявиха представители на Пентагона и НАТО.

В интервюто Дугин определи руското отстъпление като "чисто тактически ход", който ще позволи на руската армия да се прегрупира и да извърши "ревизии" под ръководството на новоназначения генерал Александър Дворников, ключова фигура в руската кампания в Сирия през 2015 г.

"В момента руската армия се бори със суверенните сили, които налагат еднополюсен свят", заяви Дугин, визирайки съюзническите на Украйна държави, включително САЩ. "Ние не можем да загубим тази война. В противен случай целият свят ще избухне в огромен огън".

Даниел Трейсман, професор по политически науки в Калифорнийския университет в Лос Анджелис и експерт по руска политика, заяви, че "със сигурност е възможно" руският президент Владимир Путин да насочи руските сили да се опитат отново да превземат Киев.

"Със сигурност е възможно, в действителност е дори много вероятно, Путин да иска да направи още един опит за превземане на Киев, ако в някакъв бъдещ момент прецени, че неговите военни имат по-голям шанс да успеят", каза Трейсман пред „Инсайдер“ "Но не бих се доверявал твърде много на коментари, направени за турски вестник от националистически "философ", а след това подети от руски държавни журналисти."

Въпреки препозиционирането на руските войски на изток, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че Путин все още може да се опита да завладее цяла Украйна. Дугин затвърждава това схващане в интервюто, като заявява, че само кампания на Русия в Източна Украйна "не е победа" за страната.

"Нашите войници няма да се върнат у дома, докато не бъдат унищожени целите в цялата страна и не бъде установена сигурност, или докато Зеленски не се предаде", каза Дугин

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


577
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
337
43
 
24
 
! Отговори
черния преди 2 години
Русия е новият световен Лидер! Ако някой се опита да и се противопостави, целият свят ще бъде унищожен!
336
13
 
25
 
! Отговори
Хахахахаха преди 2 години
На другия полюс не искаме да е раша.
335
14
 
37
 
! Отговори
Малко преди 2 години
ли ви е земята, та разрушавате чужди градове и убивате жени и деца? Я си вижте нааканите *** преди да хвърляте заплахи - няма кой да ви се върже, освен вашите ***.
334
16
 
23
 
! Отговори
Тервел преди 2 години
До До всички русофоби Повечето, изброени от теб, писатели и композитори, художници и поети, сами са се отрекли от Русия и руските нрави. Толстой, Чехов и Достоевски например. Друга част просто не са руснаци - Репин, Айвазовски, Пушкин например. Така че спри с поредната *** проруска пропаганда! Аман от необразовани хора...
333
19
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази агресия на Кремъл не е само за Украйна тя е насочена към целия запад това е началото на края за "великата" Русия
332
15
 
28
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 2 години
ТАЯ ГРОЗНА ПАТИЦА НЕ РАЗБРА ЛИ ВЕЧЕ,, ЧЕ ЯДРЕНИЯ ИМ РЕКЕТ, НЕ ВЪРВИ..... ХАХАХААА........... АЙДЕ, ДА ВИДИМЕ КАК ЩЕ НАПРАВИТЕ ВОЙНАТА "ЯДРЕНА"...СТИСКА ЛИ, ВИ.....?????!!!!!!
331
6
 
20
 
! Отговори
"Старообредец&q преди 2 години
Този се смята за повелител на света!!!
330
15
 
32
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
Крайно време е българските русоПили,комунисти,социалисти (вкл. бсп, атака и възраждане) да се осъзнаят и да слязат трезви на земята.Целият свят вижда и чува войната в Украйна и заплахите от страна на ру-у-у-сия за трета световна война. Срамно е,че има толкова много "българи",които одобряват и подкрепят този луд, фашизиран диктатор.
329
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната измислица ни сервирате!Тоя сайт печати само лъжи, полуистини и измислици от Западната пропаганда.По Гьобелс - колкото по-уверено говорите или пишете глупости, особено ако това става сякаш свеждате "тайни" на хората, толкова повече те ви вярват.
328
16
 
22
 
! Отговори
svetoslav iliev преди 2 години
До Писмо до ВолодяНе Ви познавам но такива хора като Вас не заслужават да съществуват ако наистина мислите това което пишете! Толкова ли е бил жесток живота с Вас ? Инвалид ли сте ? че сте толкова злобен. Относно Русия това е една изостанал страна с никаква добавена стойност , без стрмеж за развитеи на личността . Бащицата раздава порциите като в ранното средновековие. Очевидно стана че и въоражението им е на средновековно развитеие.Много вероятно е ядреното им оръже да последва флагмана Москва
327
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
480 рубли там не плащат в долари и ни пускай опорки това не е вярно защото познавам такива хора а българските стройтелни компании добре си печелят и в БГ тука имотите са в евро а да не говорим за асфалтовите
326
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20-30000 българи в Русия, срещу 2-3 млн в покварения Запад добро съотношение.
325
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До всички русофили не ги интересува русия а кинтите после ходят на море в Гърция и си купуват западни коли и стоки явно тоя бизнес е добре платен щом са навсякъде
324
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива индивиди трябва да ги ликвидират още като малки,защото като големи създават световни проблеми
323
20
 
34
 
! Отговори
До всички русофили преди 2 години
До платените *** и искрено симпатизиращи на Путин: колко от вас някога са ходили в Русия на екскурзия? Някой от вас кара ли Лада? Колко от вас говорят добре руски? На колко от вас децата/самите вие сте работили в покварения Запад? Защо не са/сте работили в Русия? Нима свещената вам земя не може да ви даде това, от което имате нужда?!
322
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кремльовците са рептили те дори заличават ума на собственото си население тя пропагандата е за печелене на тикви без мисловна дейност
321
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия в Кремъл какво употребяват да не са изобретили нови друсалки за безсмъртие с какво се боцкатат путин се подул като балон явно и мозъка му се е изпарил да ползва друг хаха и тоя е безмозъчен
320
16
 
19
 
! Отговори
Мислител преди 2 години
Колко години са необходими за Бъгъ в Нато и ЕС, за да няма бедност и диктатура?! След 15-20 годинки се затвърждава упоритото усещане, че няма да я има Бъгъ, ако така продължават ориентации те!!!
319
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименб 464 : "За украинците всеки ден е Великден. Плащаме им по 1240 лв на месец" . Ти май им завиждаш, а? ми нека те прогонят от родината и дома ти, да те засипят с бпмби и смърт, па се радвай на 40лв. , руски иzвращенец.
318
1
 
18
 
! Отговори
ДО 461 преди 2 години
Българите защо ги забрави бе колега?Знаеш ли колко голяма общност са по земите на стара велика България?Милиони са.