БСП напуска коалицията, ако България даде оръжия на Украйна

Въоръжаване, на която и да е страна в конфликта е влизане в него, каза Попов
20 апр 2022 22:45, Петя Славова
254

Заявили сме ясно нашата позиция относно оръжията за Украйна, заяви депутатът от БСП Филип Попов в студиото на "Денят ON AIR".

"Въоръжаването, на която и да е страна от България, за нас означава влизане в този конфликт. Това не е извиване на ръцете. Това е съобразяване и с голяма част от мнението на обществото в България. Ако Народното събрание го гласува, ние излизаме от коалицията",  обясни той.

По думите му в РСМ искат да стане част от голямото европейско семейство, но при условие, че бъде защитен българският интерес.

Още по темата

"Те следва да изпълнят множество неща. Едно, от което е вписването на българите в македонската конституция, за да могат да се гарантират техните права", допълни Попов. 

"Ние готвим своите предложения за актуализацията на бюджета. В началото месеца влезе новият бюджет в сила, като от него 20 млрд. лв. са за социални разходи. Сега по актуализацията предлагаме намаляване на ДДС на контролираните стоки. Това е практика в много европейски държави, особено в тежката ситуация, в която се намираме. Другото е нов начин на облагане на свръхпечалбите на частните и държавните енергодружества", изтъкна депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че това правителство с тези промени, които е приело, и с този бюджет е успяло да изведе България през тежките зимни месеци.

"Трудно е, защото има световна криза в момента. Правим всичко възможно да бъдат да облекчени българските граждани", посочи гостът.

"Коалицията е стабилна до момента, в който се спазват коалиционните споразумения. Към този етап тя ги изпълнява. Също така в коалиционния договор е записано, че такива позиции, които не са записани в коалиционното споразумение, всеки един може да ги занесе в Народното събрание, като предупреди останалите коалиционни партньори", завърши Филип Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще вземат да ме спечелят куумунягите на своя страна!На децата и жените избягали от хаоса там помощ винаги,ама оръжие за Хохлите от България никога!Тоя който разпали тая касапница той да им бере грижата!
21
13
 
11
 
! Отговори
ралд преди 2 години
Бсп за да угоди на ***, е готова да продаде България!
20
12
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
БСП не е народа,както и русофилиста Анонимен 21. Повечето българи сме да си дадем съветските стари оръжия на Украйна ,защото там е на живот и смърт. На тях но място вече е време за модерните оръжия на съюзът ни НАТО. СЛАВА НА ГЕРОИТЕ НА УКРАЙНА.
19
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напускайте кумоноиди и под бариерата, за да се отсрами малко от малко България на международната сцена! Тия дърпат държавата назад, бойко беше прав да ви мачка навсякъде, колкото и да не го харесвам.
18
13
 
9
 
! Отговори
Чоката преди 2 години
Да напускат, писна ми от ***...това не е Масква, това в Нато и Ес, л*умпени, излагане се пред партньорите и света. Какъв народ е против, бабите на БеСеПе-то ли, кой?
17
10
 
11
 
! Отговори
Sk преди 2 години
Най _ добре е да напуснете БГ и директно в Москва. Не ни трябват хитлеристите.
16
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха да бе, госпожа лъжа ще испусне кокала и баш сега ще отиде на избори, където и дават 5-6%. Куче кокал и комунист власт не пускат.
15
10
 
4
 
! Отговори
Ученика преди 2 години
БСП блъфират...
14
10
 
13
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Предсрочните през септември се печелят от Възраждане БСП са втори... Общо двете партии над 50 процента от гласовете...)))
13
12
 
10
 
! Отговори
комунетата преди 2 години
не изневеряват на работодателя си, за тях руските интереси са по-важни от българските
12
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За първи път БСП да имат позиция с мнението на народа. Съсипахте я тази държава.
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еййй,зорлем ще върнете Лоестият на бял кон!
10
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската БСП извършва политическо изнудване с коалиционните си партньори. Изглеждат жалки и безпомощни. Всичко, което правят витае във въздуха, няма тежест. Няма резултати, в интерес на държавата и хората. Дори, бих казал, с тежки и продължителни, негативни последици за България и нейните граждани.
9
12
 
27
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Срам! Това правителство да си ходи! Ще чакам аз да съм зависим от изкуфели пенсии и носталгици по СССР-а, за да водя адекватна външна политика. Айде у лево и да идват следващите.
8
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много им се иска да разтурят коалицията. Умориха се да управляват. Трудно им е. А какъв напън беше докъто вземат властта. Покажете какво можете.
7
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Козяк оказват огромен натиск.
6
7
 
23
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Едва ли ще те гледат с уважение ако си раздаваш въоръжението само като ти подсвирнат. По скоро ще изглеждаш като безхарактерен роб.
5
14
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ами излизайте,никой не ви държи.Все едно сте ни притрябвали чак толкова.Нали многократно се убедихме,че от комунист управник не става.
4
15
 
19
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Ама да им дадем бре, словашките видях какво стана, фантамагорично...да дадем, и ставаме изцяло зависими от краварите. Су-пер.
3
15
 
26
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Разтуряйте седянката на краварските копиленца, и да отиваме на нови избори...)))