Лавров: Опасността от трета световна война е реална и сериозна

Нямало надежден канал за комуникация между Путин и Байдън
Обновена: 26 апр 2022 07:11 | 26 апр 2022 07:10, Камелия Цветанова
447
Лавров: Опасността от трета световна война е реална и сериозна
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров предупреди за опасност от трета световна война, предаде БТА като се позова на ДПА.

Още по темата

"Опасността е сериозна, тя е реална, не бива да бъде подценявана", каза Лавров в интервю за руска телевизия, споделено снощи в профила в "Телеграм" на външното министерство.

На въпрос за сравнение на настоящата ситуация с Карибската криза през 1962 г., Лавров заяви, че "тогава имаше много малко правила, писани правила". Но "правилата на поведение" по думите му са били съвсем ясни - Москва е била наясно как се държи Вашингтон и Вашингтон е бил наясно как се държи Москва.

Дори днес има малко правила, каза Лавров, имайки предвид договора за ядрено разоръжаване Нов СТАРТ. Споразумението ограничава ядрените арсенали на двете страни до 800 пускови установки и 1550 ядрени бойни глави.

Но "същевременно всички други инструменти за контрол на въоръженията и неразпространение са на практика унищожени", каза руският топдипломат.

Той добави, че по време на Карибската криза е имало надежден канал за комуникация между лидерите на Съветския съюз и САЩ. Сега по думите му няма такъв канал и никой не опитва да създаде.  


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още по темата: РусияВойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
0
 
1
 
! Отговори
мда преди 2 години
Каква война бе пич... Половината ви Армия беше унищожена в Украйна. Биете се с наемици. Къде се пичите за световна война. Ако НАТО реши ще ви смачка за 2 дни.
346
0
 
1
 
! Отговори
MSN преди 2 години
Lavrov said NATO countries have been pouring oil on the fire in their support of Ukraine as Western nations have sent billions of dollars in aid and weapons. НА ФОНА НА МИЛИАРДИТЕ ЗА УКРАЙНА ОТ ЗАПАДНЯЦИТЕ "ПОМОЩТА" ОТ БЪЛГАРИЯ ЗА УКРАЙНА Е СЪПОСТАВИМА С БЪЛХАТА СПРЯМО СЛОНА. ПОДКРЕПАТА ОТ БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ САМО МОРАЛНА. АКО СЛОНА ПРЕДОСТАВИ 1000-НА ЧАСТ ОТ ТЕГЛОТО СИ,КОЛКО ХИЛЯДИ БЪЛХИ СА НЕОБХОДИМИ ДА ГО УРАВНОВЕСЯТ?!!!
345
0
 
1
 
! Отговори
Мельов преди 2 години
Най-голямата грешка ще е на този който пръв натисне червеното копче. Ако руснака го направи , китаеца вече няма да му е приятел, то не че сега му е. Така че тоя само си чеше езика, той е просто един говорител от който нищо не зависи.
344
0
 
2
 
! Отговори
Килифарев преди 2 години
Ако има трета световн война предизвикана от Русия, едно е ясно, след това Русия няма да я има. Останалия свят ще се възстанови някак си.
343
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Товарищ Лавров, 50% от руското население е неграмотно,не чете и пише! Вие живеете още в крепостничество.Вие нямате кадри за военните ви училеща и школи.Останалото е за колохоза и все още продължаваща ви ,,перистрийка''.Във вашата провинция все още професията ,,механик-водитель танк'' е най-престижната ви професия в държавата.Вие сте ,,капо''от всякъде.мислехте си че със 10% от армията ви ще превземите държава в Европа? Вие просто захапахте на потника ръкава друза ми. Ще ядете карачкачката там.
342
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той луд ли е? Целия свят срещу бедна русия дето дори в украйна загуби...
341
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавров,защо си мислиш че третата ще я спечели Русия?
340
3
 
3
 
! Отговори
-- преди 2 години
Наше Кире иска по една заплата, а бе канадски *** защо Зеленски не даде от неговите един милиард и двеста милиона малко, или се прави че не знае за тях.
339
0
 
5
 
! Отговори
Off преди 2 години
Само се перчи.
338
0
 
7
 
! Отговори
опасноста е за вас преди 2 години
разберете че опасността е за вас не за нас, при 3 св война вие няма да съществувате нието окато държава нито като националност
337
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в последното си интервю Eвгений Чичваркин формулира цялата путинска драма кратко и ясно - Путин смята целия източен блок за своя собственост, не искате да сте с путин - ето ви бомбите ! Кратко и Ясно.
336
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Газпром ни спира доставките '' .............................. товариш Шуткин открива втори фронт в Молдова ... ако не знаете къде е Молдова, погледнете на картата ... та скоро може да имаме по-големи грижи от отънели портфейлчета.
335
1
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
отчаяни...ок 3-та,3-та...питам те какво печелиш ако превземеш Украйна...нищо...безкрайни партизански подкрепяни от Света ни,ок какво печелиш със заплахите за 3-та...за ядрените ви...няма да излетят бе лавров...няма да имаш време,и хитлер си умря като вас вярвайки си на лъжите...не е това пътя...Света ни гледа в реално как убивате мирни украйнци,как ги ограбвате,как "воювате" със жилищни...геноцид и военни престъпления...а за 3-та...дано сте готови,Света ни не е Украйна!Слава на Украйна!!!
334
1
 
10
 
! Отговори
Путьото преди 2 години
*** е Лвавров.. ами кой създава опасността от ядрена война-- кой влезе да търси баба си в Украйна--- но всичко е само заплахи--не им стиска-- знаят какво следва-- в света има над 12 000 ядрени бомби а 300 само стигат да стане ядрена зима и край на света-- така че -- няма победител..да си седят на заднииика и да се връщат посрани е Москва--- рашките една Украйна не могат да вземат --а плащат другите..ай стига де ..я им вижте единствения самолетоносач -викат му Кузя-- на нафта и дими като комин
333
1
 
4
 
! Отговори
Красимир преди 2 години
Проблемът е във всички политици. Много отдавна политици не са в реална война, а са скрити кой в посолства, кой в бункери и оттам като в комп игра насочват хората. Никой не се интересува от хората, а от това кой колко ще спечели от войната. И никой не проявява критичност.Така, че няма невинни тук. Дано намерят компромис чрез пари, други интереси и се успокоят.
332
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавров(Л***й...нов) да не се зъби много, че ще му избием зъбките.
331
5
 
10
 
! Отговори
до 364 преди 2 години
До do 361 ей промит мозък брей, какви *** какво са направили в украйна, най-големите извратеняци и сатанисти са в русия, били сме там знаем, църквта им дори не е църква а военизирана организация, украйна искаше да се откъсне напълно от тази гмежж както ние направихме 89 година но не и позволиха, сега я наказват нищо друго няма
330
4
 
13
 
! Отговори
3 св в преди 2 години
опасността от 3 св война съществуто още от 2001 когато специалния агент на кгб беше внедрен като президент на русия, когато бъде отстранен, съден и затворен опасността ще спре
329
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болшевиките ще влязат някоя нощ в Кремъл и ще обесят Путин, Кадиров, лавров и всички провокативни елементи, които им пречат да разполагат с пари за водка и почивка в Сочи. Много скоро ще има революция и разчленени императори по улиците на Масква
328
21
 
6
 
! Отговори
do 361 преди 2 години
Bсъщност не Путин, а глобалните джендъре забъркаха кашата с Украйна и Русия. А сега стоят отстани, пращат оръжия и гледат как украйнци и руснаци се избиват. И те са тези който предизвикаха Русия да действа така,