Лавров: Опасността от трета световна война е реална и сериозна

Нямало надежден канал за комуникация между Путин и Байдън
Обновена: 26 апр 2022 07:11 | 26 апр 2022 07:10, Камелия Цветанова
447
Лавров: Опасността от трета световна война е реална и сериозна
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров предупреди за опасност от трета световна война, предаде БТА като се позова на ДПА.

Още по темата

"Опасността е сериозна, тя е реална, не бива да бъде подценявана", каза Лавров в интервю за руска телевизия, споделено снощи в профила в "Телеграм" на външното министерство.

На въпрос за сравнение на настоящата ситуация с Карибската криза през 1962 г., Лавров заяви, че "тогава имаше много малко правила, писани правила". Но "правилата на поведение" по думите му са били съвсем ясни - Москва е била наясно как се държи Вашингтон и Вашингтон е бил наясно как се държи Москва.

Дори днес има малко правила, каза Лавров, имайки предвид договора за ядрено разоръжаване Нов СТАРТ. Споразумението ограничава ядрените арсенали на двете страни до 800 пускови установки и 1550 ядрени бойни глави.

Но "същевременно всички други инструменти за контрол на въоръженията и неразпространение са на практика унищожени", каза руският топдипломат.

Той добави, че по време на Карибската криза е имало надежден канал за комуникация между лидерите на Съветския съюз и САЩ. Сега по думите му няма такъв канал и никой не опитва да създаде.  


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
5
 
16
 
! Отговори
До 361 преди 2 години
Джуджето запомна война. НАТО не иска война!!! Кое не е ясно!!!
326
4
 
14
 
! Отговори
Извод преди 2 години
Това е психопортрета на всеки русороб. Те или ЗАПЛАШВАТ, или мрънкат, че бедни били или че ще стане нещо много Страшно или пият и винаги някой друг е виновен!!! И думите и действията им са като че са на манифестация...тренирани, наизустени без мисъл!!! Как се живее с промит мозък???
325
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно е ясно - Путин прави каквото поиска,Нато - вските *** стоят отсрани и гледат.Това е истината..
324
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** пак има малко чар,ама този е много противен....
323
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавров,нали искате да сте световна сила,какво само плашиш с ядрени оръжия...май нещо взехте да се огъвате...
322
1
 
20
 
! Отговори
Емиииииииииииии преди 2 години
другарюююю уморен кооооон махайте се от Украйна за да няма трета свеееееетовна. Изключително нагъл руски с.пол, хлъзгав и вонящ на водка.
321
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еврейско- американските щати,целят да има конфликти в Европа ..
320
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо няма да разпалят, само ще се заканват и накрая ще си изядат боя.
319
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Русия може да предизвика '' .................................. Mоже да предизвика ? ... със сигурност ще предизвика ! ... докато Путин е в Кремъл очаквайте най-лошото, затова, който говори за примирие с Путин е И_д_и_о_т !
318
5
 
21
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Да,така е.Но тя се разпалва не от САЩ или Украйна,а единствено от Русия и нейните се гашни ръководители начело с " император " Путин!Най-спокойн о си нападнаха Украйна още по-спокойно си избиват там който им падне,рушат наляво и надясно,заплашват дру ги страни и поставят ултиматуми да не се помага на Украйна / !? /Единственият винов ник за една бъдеща световна война,без значение каква е тя,ще бъде само един-РУСИЯ! Смърт за агресора ! Слава на Украйна ! Мир за народа на Украйна !
317
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще остане ли нещо от България?...................
316
12
 
7
 
! Отговори
WW3 преди 2 години
Путин да обявява всеобща мобилизация. Третата световна е въпрос не на дни, а на часове!
315
1
 
7
 
! Отговори
МИТРОФАНОВА преди 2 години
С ТОВА МАЛКО НОСЛЕ ТОЛКОВА МУ Е И ЧУЧУРКАТА.
314
8
 
11
 
! Отговори
toti преди 2 години
Давай ,но помни че в центъра на Червения площад също ще има ядрен взрив и то не само там..Русия тепърва ще се крие в дупките!!
313
7
 
20
 
! Отговори
Чушкопек преди 2 години
Тия рубашки наистина са спрели във времето, както и ментално! Какви сравнения с карибската криза търсят - налице е груба и безцеремонна експанзия в суверненна държава, с брутална агресия срещу цивилно население и заплахи от самите тях за използване на неконвенционални оръжия срещу 3-ти страни!? Какво очакват - Жоро Игнатов да им дойде със Съдебен спор ли?
312
5
 
20
 
! Отговори
Нострадамус преди 2 години
Ако е предизвикат ,те руснаците ще загинат и техните деца и внуци.На какво се надяват да постигнат военнолюбците,на глупавата си експанзивна политика, която ще погуби света.След атомен конфликт, малко хора ще оцелеят,земята и хората които в последните 100 години създадоха чудеса ще бъдат погубени за винаги.
311
5
 
11
 
! Отговори
Шум за нищо. преди 2 години
Викам да действат. Или както с сателитите на Мъск над Украйна, където русаците се пъчеха с антисателитни оръжия. Свалиха ли ги? Не. Много шум за нищо. Не им стиска.
310
11
 
26
 
! Отговори
Безлавров преди 2 години
Опасността Русия да разпали Трета световна и ядрена война, е реална !
309
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвършено прав и пределно ясен. Третата световна война не само е възможна, тя просто си върви и напредва кротко.А ние като говедца гледаме смъртта в очите и не вярваме, че ни се случва.Можем ли да направим нещо днес, като знаем повече и за двете отминали световни войни? Искаме ли да направим нещо? Вместо да даряваме заплати за убийства, да направим нещо,за да спрем войната. Да направим нещо заедно, няма нужда да живеем в кошмар.Един реактор, едно хранилище за ядрени отпадъци, гръмнато погрешка..
308
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер тамън няма камък върху камък да остане от Русия веднъж завинаги ще бъде заличена като държава