Лавров: Опасността от трета световна война е реална и сериозна

Нямало надежден канал за комуникация между Путин и Байдън
Обновена: 26 апр 2022 07:11 | 26 апр 2022 07:10, Камелия Цветанова
447
Лавров: Опасността от трета световна война е реална и сериозна
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров предупреди за опасност от трета световна война, предаде БТА като се позова на ДПА.

Още по темата

"Опасността е сериозна, тя е реална, не бива да бъде подценявана", каза Лавров в интервю за руска телевизия, споделено снощи в профила в "Телеграм" на външното министерство.

На въпрос за сравнение на настоящата ситуация с Карибската криза през 1962 г., Лавров заяви, че "тогава имаше много малко правила, писани правила". Но "правилата на поведение" по думите му са били съвсем ясни - Москва е била наясно как се държи Вашингтон и Вашингтон е бил наясно как се държи Москва.

Дори днес има малко правила, каза Лавров, имайки предвид договора за ядрено разоръжаване Нов СТАРТ. Споразумението ограничава ядрените арсенали на двете страни до 800 пускови установки и 1550 ядрени бойни глави.

Но "същевременно всички други инструменти за контрол на въоръженията и неразпространение са на практика унищожени", каза руският топдипломат.

Той добави, че по време на Карибската криза е имало надежден канал за комуникация между лидерите на Съветския съюз и САЩ. Сега по думите му няма такъв канал и никой не опитва да създаде.  


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
25
 
3
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 години
Смачкай Киев с ядрена ТОПОЛА! Да ги видим тогава на кой ще пращаме уръжия хахаха
286
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А можете ли да се справите в една световна война с толкова много противници? Та вие дори и с една Украйна не можете да се справите вече 2 месеца.
285
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От лудите старчета в Кремъл всичко може да се очаква. Дори и най-неразумното - ядрена война.
284
5
 
19
 
! Отговори
Путин и кликата му преди 2 години
Стана ясно, че армията им не я бива и почнаха да плашат целият свят с унищожение. Комплексарска работа. 15 хиляди техни убити, не знам колко украинци убити, щети за трилион в Украйна, инфлация в цял свят, най-вероятно глад в по-бедните страни, още трилиони тепърва потрошени за превъоръжаване. Да се махат от Украйна и да оставят светът да се възстанови колкото се може по-бързо.
283
6
 
16
 
! Отговори
Куку преди 2 години
Лавр,спри да плашиш гаргите щото НАТО ако реши от вас ще остане гола пустиня.
282
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой ще е на страната на Русия в тази война? Китай, Индия - едва ли. Те гледат най-вече икономическия си интерес, пред този на руснаците. От едната страна ще са Русия, Северна Корея и Сирия, а от другата страна НАТО и половината свят.
281
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 308 "Бойците на Каааддиров" са най-обикновени главорези, които могат да убиват от засада по-слаби от тях (обикновено невъоръжени). Когато се срещнат с истинска армия изведнъж "страховитите" рамзанчовци стават зян. Щяха да се "справят" с войниците в Мариупол, но нещо освен руски бомбардировки, няма нищо. Явно докато не им смелят противника прословутите наемници на Путин нищо не могат. Време е и в Чечения да се сетят, че имат сметки за уреждане.
280
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май лесната и бърза "операция" отдавна са в небитието прехвалената руска военна машина яко затъна в Украинската кал. Явно украинците се оказаха много корави и в место очакваните цветя ги заринаха с бомби.. А сега както е тръгнало почти целия разумен свят помага на Украйна и задачата на руснаците става много по трудна. А бойците на Кадиров се оказаха шайка бездарници...
279
9
 
10
 
! Отговори
лавров е нагъл преди 2 години
лавров е нагъл провиснал г*з
278
8
 
13
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 2 години
Сам срещу всички не е световна война, даже и да имаш ядрени тупалки. А пък като са на по 40 години тупалките, хептен.
277
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мега нагъл тоя, те ще бомбардират който си искат с каквото си искат, но бомбардирания нямал право да отвърне, а направи ли го това означавало война с НАТО?! Тея глупости си ги ползвайте за вътрешно облъчване на ***.
276
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хищникът "хомо сапиенс" е най-голямото зло , сполетявало планетата ! По един или друг начин ще бъде ликвидиран !
275
7
 
13
 
! Отговори
ТАЯ НАГЛА преди 2 години
РАШКА МУТРА НЕЩО ЗАПЛАШВА ЛИ , НАМЕКВА ЛИ ....ТАВАРИЩ ЛАВРОВ СИГУРНО Е ЧЕ СЛЕД ТРЕТА СВЕТОВНА ВОИНА НА МЯСТОТО НА РУСИЯ ЩЕ ИМА ПРОТОК МЕЖДУ МОРЕТАТА НАРЕЧЕН АБРАХАМ ЛИНКЪЛН
274
7
 
11
 
! Отговори
Замислете се преди 2 години
Искат ли САЩ наистина войната да спре?
273
10
 
21
 
! Отговори
сс преди 2 години
Ако русия се изтегли от Украйна, войната спира на секундата. Факт. Ама русия не иска.
272
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че великите сили плашат с ядрена война , така че хората да си кажат - съгласни сме на хиперинфлация и бедност , само война да няма ! Така безболезнено ще си наложат новия световен ред , при който "няма да имате нищо и ще сте щастливи" !
271
9
 
10
 
! Отговори
Аналист преди 2 години
американците вече не смятат русия за велика сила и са им сложили чертата. сега ще подклаждат с оръжия и всичко каквото е нужно украйна да се бие вместо тях с руснаците и ще обясняват как го правят за доброто на укрйна а всъщност го правят заради техните интереси. като свърши всичко това русия ще е изгубила статуса си на велика сила и няма да е фактор в световната политика. Така че за какво му е на бай дън да си говори сега с *** ин?!
270
7
 
12
 
! Отговори
наясно как се държи преди 2 години
Вече никой не е наясно как се държи Москва, дори пудела на цар Путткин. Нито докъде ще спре агресията на Мордор. По всичко личи, че ако царя е жив, ще се опита да прибави поне още 4-5 държави към блатото.
269
1
 
3
 
! Отговори
Лавров преди 2 години
Под управлението ва маршал Будьони участвах в Първата световна война, след това във ВОСР където победих белите, след това и във Втората световна война където конницата на Будьони пронизваше със сабите си немските танкове като тютюневи листа. Днес съм сам, марашал Будьони ни напусна, но и сам съм готов да участвам в Третата световна война. Както казва поетът и сам конят е кон на бойното поле.
268
2
 
6
 
! Отговори
До 293 преди 2 години
Печели не само оръжейната индустрия.Ресурс за започване на война е кредит с лихви.Ако си победен плащаш репарации отново с кредит от банка с лихви.За да възстановиш разрушенията в държавата си пак теглиш кредит и плащаш лихви.