Руски експерт: Българите постъпиха безразсъдно, ще започнат да плащат

Енергийният пазар на ЕС скоро ще започне да се пръска по шевовете
28 апр 2022 10:15, Елка Василева
365
Руски експерт: Българите постъпиха безразсъдно, ще започнат да плащат
Снимка: архив, БГНЕС

Българите постъпиха безразсъдно, оценява руски експерт решението на България да не заплаща за руския газ с рубли и след като на 27 април „Газпром“ спря газовите доставки за България и Полша.

Още по темата
"Поляците си имат свои схеми в главата, но ако нещо тръгне не както трябва, отново ще се обърнат за газ към Русия или ще превключат на реверс от Германия", казва Сергей Пикин, директор на руския Фонд за енергийно развитие.

"София пък изобщо постъпи безразсъдно. Смятам, че до края на седмицата ще видим първото плащане от българите, максимум – в рамките на един месец", смята руския експерт.

Според него пък във Варшава ще отстояват решението си докрай.

Наблюдатели не изключват българите да са взели решението си под външен натиск, пише РИА Новости. Теоретично те също така могат да прекупуват газ от други страни, които продължават да си сътрудничат с Русия – например Унгария или Гърция. Те да договорят да получават повече по своите договори и една част да оставят за България. Своеобразен сив паралелен внос. Тъй като пазарът не е много голям, това е напълно възможно, пише още в коментара.

Синьото гориво в Европа, обхваната от енергийна криза, отново рязко поскъпна. Падащите обеми най-вероятно ще трябва да бъдат компенсирани от сив внос през трета ръка. Но суровината няма да стигне за всички и енергийният пазар на ЕС скоро ще започне да се пръска по шевовете, се оценява в материала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
16
 
20
 
! Отговори
Бг преди 2 години
Дадохме ви азбука писменост религия. Ако не бяхме ние щяхте да сте мюсюлмани и да говорите на китайски
285
21
 
17
 
! Отговори
Местен преди 2 години
Ще му се на бляда, да им наколенчим пак...ама ще духат яко супата !
284
5
 
16
 
! Отговори
До да живее бг преди 2 години
Сигурно на село, като си цепиш дървата и се си запасила със свещи за зимата, не ти требе нищо от никой! Ама ти не си България, с! За да имаме икономика ни трябва газ! И това е проблема, защо само ние от целия ЕС , няма да си плащаме на Русия, пък солидарно въведохме санкции! За каква солидарност говорим! Защо най- бедните ще плащаме най- скъпо!
283
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия шушумиги да си ходят - съсипват България!
282
5
 
24
 
! Отговори
Егаси преди 2 години
Хахха. Чета и не мога да повярвам! Значи никой не иска България да е добре и да благоденства, важното е да не купуваме нищо от Русия! Ама нали евро.гейците ще ни подкрепят- те ще купуват от Русия , за да ни го продават по- скъпо! И ***.илите слагат плюсове! Колко сме независими! Хахахха
281
5
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Драги сънародници проблема датира от стари времена когато нашите управляващи и руските се целуваха уста в уста и тогава по естествени физически закони някой го опъват отзад тоест ние
280
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БългаринКак се е освобидила от зависимостта, че не се сещам? България ще купува от Гърция и Румъния, а те от къде купуват- от Русия? Единствената разлика е, че сега ще плащаме повече. Добре ли е?
279
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Симионможеш да питаш за това бат ти Бойко, току виж отговори
278
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен много би било добре за такива като теб да се наложи догодина да боядиват яйцата в бяло зелено и червено в Европа ( образно казано, разбира се) да те видим тогава как ще говориш
277
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора,които убиват жени и деца си позволяват да кажат,че някой е постъпил безрасъдно. А защо не каже какъв е договора.
276
16
 
26
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Българите ще плащат ...но не на раша. Спряхте си кранчето сами. Сега ще купуваме от друг. Освободихте ни от паразитната зависимост. България е ЕС и ще се оправи. Гледайте си работата и вие раша.
275
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
канадски гражданин за министър председател...
274
17
 
21
 
! Отговори
Изненада а преди 2 години
Еми едва ли, по скоро за ПОРЕДЕН път рашките се излъгаха, некой яко пързаля рашките за тва кво става извън Русия. Май повече руски газ няма да видим, е ако не клекнат с глупостите си де, със сигурност Кирчо и Кокорчо ще им извият ръцете в случая
273
29
 
35
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Глупави и продажни на САЩ управлявящи ще ни разгонят фамилията през идните месеци . А за зимата да не говорим . Не ми се мисли !
272
18
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета коментарите и се чудя на радостните въсклицания. На какво се радвате бе хора, че нямаме сигурни доставки на газ ли? Че сме толкова независими че нищо не зависи от нас?Дали сме русофили или русофоби на никой не му дреме, става дума за енергийна сигурност и за нищо повече! И тука трябва да се водим единствено и само от своя интерес. Всичко друго се нарича глупост.
271
12
 
19
 
! Отговори
Радев се издаде ! преди 2 години
Видя се от кои е !
270
6
 
15
 
! Отговори
До ваш преди 2 години
До ваш, ти ще духаш супата Юнак.следва ако руzофикациа тук. Шанс е: да хванеш " пушката" и гората, да се обрежеш при ходжа за да заприличаш на руzки солдат, или със нахлупен фес при първите ти поробители. Но ще си отидеш и останеш РОБ!
269
6
 
11
 
! Отговори
Baiui преди 2 години
Всички, ша дуате супата, достатъчно гореща ще е.
268
16
 
25
 
! Отговори
На този преди 2 години
На този Руzкин Путин ще плащаме в рубли на кукаво лято! Ще се справим, и без кървавата му газ. Но трябва да почистим руzките Путин дейци тук, основно от газа. Първо газовите руzки милионери от БZП, второ резиденти на руzиа Радев, измитите от руzка идеология уш " партизани" и бездейни деца " учили" незнам къде но захранени със руzки кървави пари. Пиша кървави от кръвта на хиляди руснаци украинци белоруси литовци латвиеца . . .
267
19
 
34
 
! Отговори
Да живее България! преди 2 години
Нямам нищо руско, не използвам нищо руско и възнамерявам така да си остане положението. Ако трябва гражданска война ще водя с чуждопоклонниците, които се пишат за българи, а са лакеи на масква, но така ще бъде! Не ми трябва нищо руско и не искам да ми го натрапват наzzissтиte на джуджолин! Да живее България!