Зеленски: Русия иска да унищожи Донбас и всички, живеещи там

Мариупол - сега е руски концентрационен лагер сред развалините
Обновена: 30 апр 2022 08:25 | 30 апр 2022 07:30, Камелия Цветанова
234
Зеленски: Русия иска да унищожи Донбас и всички, живеещи там
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че се опитва да унищожи Донбас и всички, живеещи там, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

"Постоянните брутални бомбардировки, постоянните руски удари по инфраструктура и жилищни райони показват, че Русия иска да изпразни тази територия от хора. Затова защитата на нашата земя, защитата на нашия народ, е буквално битка за живот", каза той снощи във вечерното си видеообръщение към нацията.

По думите му градовете в Донбас ще оцелеят само ако Украйна продължава да се държи. "Ако руските нашественици успеят да осъществят намеренията си дори частично, те разполагат с достатъчно артилерия и авиация да превърнат целия Донбас в развалини. Както направиха с Мариупол", каза Зеленски.

Той посочи, че Мариупол, някога един от най-развитите градове в региона, сега е "руски концентрационен лагер сред развалините".

В големия северен град Харков положението е "брутално", но украинските войски и агентите на разузнаването са постигнали "важни тактически успехи", добави Зеленски, без да уточни.

Той каза, че спасителите продължават да претърсват развалините в Киев след ракетните удари в четвъртък. Зеленски изрази съболезнованията си на семейството на Вира Хирич, която загина при обстрела. Украинският президент заяви, че тя е 23-ият журналист, убит във войната./БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
22
 
! Отговори
Teo преди 2 години
Тоя вече започна да разказва вицове! До сега кой бомбардира Донбас цели осем години? Не знам дали въобще някой в Украйна го слуша този!
103
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде бе, за тва ли Керсон не е целия в развалини? Да не би пък разрухата на Мариупол да не се дължи на украинската "защитна" тактика - изгорена земя?
102
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това нЯщо пак са изцепи! Е, нали ти не успя да убиеш всички живеещи в Донбас, та ся кво завиждаш? И трябва ли да ми пука?
101
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този зеленски п.к се е надрусал вече не Зане какво говори. Кой бомбандира Донбас 8 г бе дръвник? Има ли още хора където да му се връзват на манипулациите на този смешшкоо освен американците с iq -100 !?
100
12
 
1
 
! Отговори
Боби преди 2 години
66 ден отспециалната операция и тоталното осиране на джуджето Путин и руските ***. Разбити край Киев, и в отстъпление при Харков, единственото с което могат да се похвалят путкиновците е разрушени градове, убийства на граждани и изнасилване на жени и деца - истински герои, няма що. Всички ги мразят, освен българските червени маймуни. Финландия и Швеция им се смеят и ще бъдат приети в НАТО.
99
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Пу искаше да унищожи Донбас, щеше да воюва като хАмерканците, мащабна въздушна бомбардировка и каквото остане се зачиства, а не да си играе да прочиства улица по улица, и дом след дом!!! Но, средностатистическият западен жител не владее руски, а и Западната "демокрация" зачисти и блокира цялото медийно пространство от руските медийни ресурси, за да може Кокаиновия Клоун свободно да ръси фейк нюз.
98
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава кокаина
97
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
тоя зелен геврек путин го оставя за десерт, накрая ще го разпъне на кръст!
96
2
 
10
 
! Отговори
таварищ паПутин преди 2 години
Бъркаш VолодоМОР Zеления...Русия иска да унищожи изцяло Уркия и НАЦИЗМА !!!!
95
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските маши се късат драматично да подхвърлят за "8 години в Донбасс" "нацита фашисти" и т.н. Нека напомним: руснаците вкараха ВОЙСКА в Донбас водена от кгб-то Гиркин. Това е причината за 8те години! Избиха много хора, включително местните активисти и лидери, които бяха про-руски, но не искаха да се цепят от Украина.
94
2
 
10
 
! Отговори
Смехурко преди 2 години
САЩ си дават роизведеното оръжие и боеприпаси на Украйна. Една трета от запасите им от Стингър и Жавелин вече са в Украйна. Нови преди 2023 не може да бъдат произведени... Същото се отнася за техника ... В момента Украйна унищожава доста от военната техника и боеприпаси на НАТО. А световните продоволствени линии са прекъснати....
93
0
 
8
 
! Отговори
Какво става. преди 2 години
Киро *** беше обещал да прави ремонт на повредени танкове: има ли резервни части и за кои типове, чие производство? Защото на г-н премиера думата танкове звучи като трактори, а от противотанковите средства има само управляеми снаряди и то проектирани преди 40 години.
92
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не можа ли да измислиш нещо по-така Зеленски? И защо не кажеш ти и твоите Азовци какво вършихте с тези хора години наред,а? Колко майки, деца и мирни граждани избихте точно вие? Защо ми публикувате тези нагли лъжи, авторите? Зеленски,тези същите хора сега вече са спокойни,след като вас ви няма, възстановява се структурста,децата вече учат,това защо не го казваш,аман от измислената ви пропаганда.
91
4
 
5
 
! Отговори
кое е оправдано преди 2 години
хващат рускоговорящи и и ги опаковат по стълбовете на галицииски венец *** изродени кой се бие в украйна като са дезертирали мъжете явно чужда наемна войска
90
1
 
9
 
! Отговори
30 години преди 2 години
Им сърбаме. по парата на подобни на тебе продажби кукли на конци. Не можеш дани шантажираш.
89
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
малко ви е. лондон, берлин, париж и бриксел да последват вашата съдба. ако бях на путин и китайцте до сега да съм ви изпържил.
88
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руснаците изтеглят части от блокадата на Мариупол и ги изпращат в посока Донецк, явно контранастъплението на украинците доста ги е спекло.
87
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога ще ни показвате този фашист на снимка?
86
25
 
5
 
! Отговори
Пламен преди 2 години
Украйна ще победи, в Москва ще страдат.Срещу световната икономика не можеш да се бориш.Развръзката на студената война го доказа , сега ще се случи отново.Украйна ще е част от ЕС и НАТО, Русия я чака фалит и тежки времена.Просто е - винаги печели по-богатият.
85
1
 
32
 
! Отговори
14000 загинали преди 2 години
За 8 години в Донбас !!!Вие го унищожавате. Русия иска да го спаси ,да спаси населението си което щеше да бъде пометено на 8-ми март ако Русия не бе изпреварила атаката !