Зеленски: Русия иска да унищожи Донбас и всички, живеещи там

Мариупол - сега е руски концентрационен лагер сред развалините
Обновена: 30 апр 2022 08:25 | 30 апр 2022 07:30, Камелия Цветанова
234
Зеленски: Русия иска да унищожи Донбас и всички, живеещи там
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че се опитва да унищожи Донбас и всички, живеещи там, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

"Постоянните брутални бомбардировки, постоянните руски удари по инфраструктура и жилищни райони показват, че Русия иска да изпразни тази територия от хора. Затова защитата на нашата земя, защитата на нашия народ, е буквално битка за живот", каза той снощи във вечерното си видеообръщение към нацията.

По думите му градовете в Донбас ще оцелеят само ако Украйна продължава да се държи. "Ако руските нашественици успеят да осъществят намеренията си дори частично, те разполагат с достатъчно артилерия и авиация да превърнат целия Донбас в развалини. Както направиха с Мариупол", каза Зеленски.

Той посочи, че Мариупол, някога един от най-развитите градове в региона, сега е "руски концентрационен лагер сред развалините".

В големия северен град Харков положението е "брутално", но украинските войски и агентите на разузнаването са постигнали "важни тактически успехи", добави Зеленски, без да уточни.

Той каза, че спасителите продължават да претърсват развалините в Киев след ракетните удари в четвъртък. Зеленски изрази съболезнованията си на семейството на Вира Хирич, която загина при обстрела. Украинският президент заяви, че тя е 23-ият журналист, убит във войната./БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
30
 
! Отговори
Пак си друсан! преди 2 години
Ти досега не ги ли изтребваше безмилостно осем години? Нещо се обърка от белото...
83
0
 
22
 
! Отговори
Дебил преди 2 години
този *** кокаинът го е унищжил !!!! Спешно трябва да го приберат в психиатрията.
82
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
донбас и всички живейщи принадлежат на новороссия от одеса до харков киото ти ги убиваше деца жени старци от кога станаха твои граждани или си правиш течение на учтата
81
0
 
30
 
! Отговори
Нато - еничар преди 2 години
Наркоманчето пак приписва своите намерения на руснаците. Донбас е руски от време едно! Унищожаването на населението там е приоритетна задача вече 8 години за нациките!
80
0
 
24
 
! Отговори
Astarot преди 2 години
Ко речи? Тоя пак е пил белина май...
79
2
 
20
 
! Отговори
Руснаците искат... преди 2 години
...да изб ият хората в Донбас, а вие ги държите залостени там, та да е по-удобно да бъдат из б ити!
78
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя пак си взимал дрогата с малко повече и говори това което те всършил -обратно да обвини русия
77
1
 
33
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Зеленски, пак е спал на течение. Кой избива хора в Донбас? Не е ли славната нацистка организация Азов? Кой избива българи и поругава знамето ни? Кой упражнява геноцид в Украйна? Клоун сплескан. С нашите данъци си плащаш имоти в чужбина, а?
76
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократичната система работи добре при определено ниво на благосъстояние,но това не може да се осигури за всички народи.Затова някои страни трябва да бъдат ограбени,за да се облагодетелстват други.Ограбените страни спират да вярват в демокрацията и възниква опастност от революция.Тогава финансовата олигархия стартира фашистки методи на управление.Пример е изкуствено създаденият фашизъм след ПСВ,внедрен от финансовата олигархия.Изглежда,че точно това се случи в Украина.
75
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да унищожат ама нали бандеровците свършиха тая работа. Алея на ангели говори ли ти нещо.
74
22
 
3
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Велики и всемогъщи са англосаксонските корпорации и банки!Колкото са по могъщи и всемогъщи, толкова повече ресурс и суровини трябва да усвояват и оползотворяват!Украйна е богата страна на суровини и плодородна земя,човешки ресурс, инфраструктура и логистика!Украйна никога няма да бъде руска, защото украинската сьвободна душа не разпознава руското душа за сродна!Сега е моментът да бъде изкоренен шовинистичния нацистки путинофилизъм, който е опасен за великите и всемогъщи корпорации и банки!Хю!ЦРУ
73
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленото джудже да си пие редовно хаповете!
72
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 108 реалист: ами щом тая армия събрана от кол и въже размазва втората по сила армия в Европа заедно с учителите й от срато, пардон нато, какво ли ще стане когато се намеси истинската армия?
71
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак се е надрусал и се излага...потвърждавам,че там в момента бомбите ги пуска украинската войска.
70
4
 
31
 
! Отговори
Татул преди 2 години
Да бе. Затова в половината Донбас воюва с хохлите, а другата посреща руснаците като освободители.
69
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единия наркоман. Другия ментално болен. Третия с алцхаймер се ръкува с въображаеми хора. Другите либерални ... И накрая заради такива лидери не ми трябва да ходя на цирк
68
2
 
37
 
! Отговори
ДА.. преди 2 години
А бомбите по Донбас 8 години по мирни хора кой хвърля? Всяка война е голяма ЛЪЖА,плаща обикновен човек за която.Исус умря смирен за всички нас,но явно Сатаната ще умре с гръм и трясък,дрогиран и заобиколен от пап..лач..Малко му остана..
67
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като 8 години методично унищожава Донбас н а р к о мана сега с неговите нацита го доунищожава и вини за това руснаците.
66
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак се е нашмъркал. Русия спасява Донбас.
65
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сънят на наркоман...