Унгария ще наложи вето на санкциите на ЕС върху вноса на руски горива

Страната не подкрепя разширяването на санкциите на ЕС срещу Русия
2 май 2022 08:22, Петя Славова
233
 Унгария ще наложи вето на санкциите на ЕС върху вноса на руски горива
Снимка: БГНЕС

 Унгария ще наложи вето на всяко европейско предложение, което води до ограничаване на вноса на енергийни източници от Русия.

Това съобщи агенция  Bloomber, цитирайки високопоставен министър в правителството на премиера Виктор Орбан.

"Ясно сме заявили, че никога няма да подкрепим разширяването на санкциите на Европейския съюз срещу Русия в областта на енергетиката”, заяви Гергели Гуляш, министър в кабинета на Орбан пред HirTV, цитиран от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 145Унгарците са с робски манталитет, явно не си бил в Будапеща :))) Не им знаеш и историята явно :))
120
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност добиваният в Русия газ дали е руски,след като от 2006 г.акции на Газпром се продават на борсата.Ако акционери са западни милиардери това обяснява защо Русия започна война,вместо да спре газовите доставки.И без това е демонизирана ,какво по- лошо можеха да кажат за нея....
119
34
 
5
 
! Отговори
Цезар преди 2 години
Единствената държава която се опитва да предава ЕС,Сащ, Австралия,Канада, Япония и тн е Унгария и обвинения в далавери премиер В.Орбан. ЕС без Унгария може, но Унгария без ЕС и еврофондовете не може. Унгария прилича на кученце което лае, но не хапе. Русия се опитва да пробие чрез България в ЕС за договорите за газ в рубли.Руснаците се опитват да ни рекетират и шантажират, защото сме слаби и нерешителни. Време е да се отървем от руските зависимости и партийте на чебурашките с БСП, Дс и Възраждан
118
2
 
13
 
! Отговори
Ангел???? преди 2 години
Ангелеееее,на колко годинки си бе юнак??? Газа да не пада от небето бре Къде се намират тръбите и компресорните станции ,знаеш ли?Колко ,,кранчета" има по пътя до Унгария??? По Балатон ли ще прекарват газ???Хлапак си явно!
117
5
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Унгарците не са с робски манталитет и не се кланят на самопровъзгласирали се световни господари , а си гледат националния интерес. Браво на Орбан !!!
116
6
 
24
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Каква е тази наша участ или орис,че България произвежда само подли ,мазни ,сервилни и продажни блюдолизци/за да не кажа друга дума/ ,които продават и предават интересите на България на англосаксите.Покрай тях гравитират платени и не по-малко продажни грантоприемници.
115
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ам бубаджанОказа се, че Орбан е марионетка на Масква :))) Все си мислех, че в България са повечето рускороби, Орбан доказа, че не е така :)))
114
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 137 Много е адекватен да. Съседната му държава се унищожава буквално цялата. А той си гледа собствения г11зз и се прави, че не е негова работа. Ами това не е адркватност. Това е женственост. Се едно да видиш на улицата някой да краде или нещо и да подминеш... Това не е моя работа. Такъв човек аз Немога да уважавам. Света нвма нужда от такива хора. Селски душици
113
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само унгарския архикад е конкуренция на американската спекулативна айти мафия
112
7
 
23
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
"Унгария ще наложи вето на санкциите на ЕС върху вноса на руски гориваСтраната не подкрепя разширяването на санкциите на ЕС срещу Русия""Но пък ние сервилно и робски изпълняваме всички заповеди спуснати от реалният господар на България,отвъд Голямата вода.Може да мръзнем,да гладуваме,да умираме,но щом ни е заповядано ,изпълняваме безусловно.Все пак никой български политик не е и не може да бъде Виктор Орбан,защото той е държавник,а пък ние не сме унгарци.
111
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Унгария е заявила желание, интерес евентуално да се присъедини към Евразийския икономически съюз, ЕС ръководството не е единственото решение, ако създава пречки ще бъде заменено
110
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Орбан е единственият адекватен управник в ЕС. Завиждам на унгарците. Има достоен управник.
109
8
 
24
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 2 години
Най-добре Орбан да изкупува цялата газ от Русия в Рубли. Да си слага 30-40% печалба и да я препродава на Европа в Евро и долари в квото искат. Така хубавичко ще им го тури !
108
20
 
7
 
! Отговори
Аз преди 2 години
В тази ситуация най-добре си проличава кои държави са с европейско мислене и кои с руско. Тоя мафиот Орбан да си вдига гълъбите и да излиза от ЕС щом иска да играе контра!
107
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Унгария са по малки по територия от нас, не знам какви санкции ще налагат на ЕС :)) Ако искат в Сибир да заповядат, те рашките и без това имат нужда да заселят, тези безполезни за живеене райони :)))
106
11
 
7
 
! Отговори
g преди 2 години
На тия про_стаци да се спрат всякакви европейски помощи
105
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борис Джонсън не ни интересува. Първо никой не е доказал, че е прав. За сега търпи само негативи икономиката им. Второ ти с британската империя ли се сравни? Ти си една бедна разбита и ограбена държава първо от окупатора 50г , а после и от изразтаците на комунистите. По скоро кажи, какво ще правим извън ЕС? Искам конкретен план да дадеш ? Ако имаш да те правим министър и чакаме река от пари :) Айде давай клоунее
104
3
 
6
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Ами то накрая само вие и Сърбия ще останете да купувате руски газ .А България и Румъния руски нефт въпреки ,че е с по ниско качество.
103
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като е толкова хубаво в ЕС защо Борис Джонсън напусна съюза и ги нас...Заплашваха го и него със санкции и накрая получиха едно нищо.
102
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 81 софия е по зле и от столипиново..