Крум Зарков: Всеки направи компромис, коалицията спасена на косъм

Според него вчерашното решение не е победа за никого
5 май 2022 16:13, Петя Славова
52
Крум Зарков: Всеки направи компромис, коалицията спасена на косъм
Снимка: БГНЕС

Депутатите решиха вчера, че страната ще изпратят военнотехническа помощ на Украйна. Подобно решение, според Крум Зарков, депутат от "БСП за България" не е победа за никого. По думите му, коалицията е била запазена на косъм като всеки е направил компромис.

Още по темата
Всички участници в коалицията трябва да обмислят случилото се през последния месец и да видят как, когато се зададе грешният въпрос какви тежки последствия може да има, каза той пред БНТ.

"Имаме нужда от коалиционна и обществена консолидация, вместо това се замеряме с обвинения, обезличаваме аргументите на всеки и това, което се гласува вчера в крайна сметка не променя кой знае с колко позицията, която България заема и досега.

 Вчерашното решение е, че България няма да изпраща оръжие и боеприпаси в Украйна, че България ще помага на Украйна, както го е правила досега политически и хуманитарно. Единственото нововъведение е прословутата военнотехническа помощ, която се изразява в ремонтиране евентуално на военна техника в българските заводи - евентуално и ако е възможно. Решението не задължи българското правителство да прави каквото и да е, а му даде такава възможност. Така че топката се върна там, където и е мястото, а именно в МС", категоричен е Зарков.

Според него писмото на Зеленски е абсурдна ситуация, след като един месец истерично се е настоявало за оръжие за Украйна, накрая Украйна да каже, че не е това, от което има нужда.

Зарков е на мнение, че това решение не е победа за никого от коалицията.

"Трябва да спрем да мислим за победа и надиграване, а защо коалицията беше създадена. Тя има за цел и много ясни задачи във вътрешнополитически аспект. Тази коалиция беше възможна, за да се изгради правова държава. В последните месеци допускаме да се поставят въпроси, които разделят, а не обединяват. Има много тежки въпроси, които трябва да се решат у нас, за които коалицията трябва да бъде много единна", каза той.

Според него за това, че оръжия и боеприпаси няма да се пращат на Украйна, е защитена позицията на БСП. От друга страна БСП е имала други позиции, които не са били толкова защитени.

"Всеки направи компромис. Този компромис трябва да бъде оправдан пред избирателите с много конкретни мерки, които пряко ги вълнуват", каза още той.

Все пак заяви, че е ясно, че по търговски път и чрез други държави българско оръжие стига до конфликта в Украйна - как стига и кой го доставя са въпроси, които няма да отпаднат от дневния ред, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
в името на кокала още някои месец ще получавате заплати и после кои откъде есъсипахте една стара партия с това натегачество и безпринципност
35
1
 
2
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
Глупости,никакво оръжие нямада поправят-параван да пращат американско оръжие през Бг...
34
0
 
8
 
! Отговори
Бсп срам и позор преди 2 години
Никога вече глас за вас - за пари и майките си ще продадете
33
0
 
7
 
! Отговори
Крум Зарков пручунчо преди 2 години
Крум Зарков пручунчов БСП на другите избори парламента ще го видите на куково лято през крив макарон народа разбра че вие сте подписали и знаехте че България изнася оръжие за тези фашисти и вие лайте напразно само само комисиони и пара да падне а вашата Джана Дарк. *** Нинкова не се наяде на пари тази капиталистка Партия Вазраждане ще ва унищожи като партия на следващите избори БСП няма да я има народа не е *** прости сте вие и вашата фашистка Партия- Бръкни- Сложи - Повече това значи
32
0
 
3
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Позорно изгонения от Сорбоната - Париж заради некадърност? Сега се гласи /или го гласят/ за "управленец"??? Не е ли достатъчен този факт, за да го монтират на дъното на някой дълбок фризер?
31
0
 
6
 
! Отговори
ХоХо преди 2 години
Зърков, компромисът не е решение на проблема, а начин за отлагане на неговото решение !Анадъм ?
30
1
 
9
 
! Отговори
очаквано преди 2 години
Българските продажници да не очакват никаква помощ от ЕС и НАТО и да не питат защо цените са по високи от западните.
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо подобно!Вкусът от властта е неповторим.Очаквам интересни избори, както и да бъдат нагласени.Вие изчезвате , лицемерни така наречени "социалисти"!Гледах предаването Думата е ваша... Въобще не е наша, водещият не дава думата на никого! Подгответе си файтона, вие също ставате като сините партии. Вярвайте си, но аз не ви вярвам. Разликата е, че на вас ви плащат, а на мен - не. Не вярвам напълно безплатно. Лошото е, че ще платят такива като мен.Много се е поправил този загрижен социалист...
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди време лицето на това мамино пиленце беше младежко - с широки скули и тясна брадичка! Откак е в политиката, е заприличал на круша - тясно чело ,а в бузите като хамстер:-))
27
4
 
9
 
! Отговори
ПУТИН УПРАВЛЯВА БГ преди 2 години
ЧРЕЗ КИРО, РАШКОВ, РАДЕВ И НИНОВА =ТРОЯНСКИ КОН НА ПУТИН И РУСИЯ В ЕС /НАТО
26
0
 
12
 
! Отговори
Тц,тц преди 2 години
Къде е Мама,бе Круме! Пак ли се е записала в някой нов инициативен комитет,примерно на Янев? Помним,помним нейните критики към Борисов!Да не би да е забравила как се пише? Сега мълчи, горката, в това прекрасно време на Промяната ?! Явно увреденото зрение удобно помага, когато НАШИТЕ са на власт? Да не би пък да е и оглушала, сине на Ана Заркова???
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коалицията да пада. Не ни трябва това четворно из-чадие!
24
0
 
15
 
! Отговори
Цървул преди 2 години
Компромиси,коалиции...Ако можехте да се погледнете отстрани, каква Каша от идеологически напълно чужди партии сте, но еднакво готови и обединени за Корупция,ще разберете какво мисли Народа за вас. Но на Вас просто не ви пука за Нас..
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви ли писна да ни лъжете? Българите нямат нужда от това продажно правителство! Измислената иформулировка, и особено писмото на Зеленски, са гавра с българския суверинитет, национално достойнство и интелигентност. По-нелепо и инфантилно изпълнение от това нямаше как да се измисли. И ако това е в реда на нещата за жълтоклюните харвардчета, то вашите избиратели не са от отбора на елементарните и продажните. Срам сте! Позор сте! Така ще предадете и каузата "Македония". Оставка!
22
1
 
7
 
! Отговори
Защо преди 2 години
До хахаха ------ Всички лаеха от един месец че ще дават оръжие а БСП че ще напуска изведнъж украинеца им прати писмо и веднага всички се съгласиха. България се командва от Козяк. Там разбраха че 80% от българите са против и за да запазят куклите си на конци взеха това решение. Костадинов ще излезе прав макар и луд.
21
0
 
17
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Крумчо оцеляхте благодарение на омразста си към Борисов , но и тази песен любовна спря и да видим как ще я карате?
20
1
 
16
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 2 години
Нищо Зарков ще има и втори шанс да я разтурите;))) Още със създаването ви, знаеш, че нема ва бъде;)))
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото и да ми плащат от Козяк пак не ми стигат, искам нови дънки..
18
1
 
11
 
! Отговори
Чапай преди 2 години
Чукча да беше мин.прец. щяхме да сме по спокойни, а сега Барни Ръбъл Кокорчев и Киро Фред Флинстоун..
17
0
 
13
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
Не искам да си представям на какъв натиск отвън са подложени тези мекотели, че щом една партия като БСП се самоуби ритуално.Костадинов е прав, че всичко идва отвън.