Зеленски: Войната ще свърши, когато Украйна си върне всичко свое

Русия отнела и окупирала всичките права на украинците
Обновена: 12 май 2022 07:01 | 12 май 2022 07:00, Камелия Цветанова
357
Зеленски: Войната ще свърши, когато Украйна си върне всичко свое
Снимка: БГНЕС

Войната в Украйна ще свърши, когато върнем всичко свое - своите хора и територии. Това каза президентът на страната Володимир Зеленски по време на онлайн чат със студенти от водещи френски университети, предаде БГНЕС.

Още по темата

„Войната ще приключи за украинския народ само когато върнем това, което е наше. Казвам откровено: не ни трябва твърде много... Ние искаме да върнем мира в нашата държава, на нашата земя. Русия отне и окупира всичките ни права: правото на нашата земя, правото на избор, дори правото ни на живот", каза още Зеленски.

Зеленски допълни, че всички преговори оттук нататък ще се водят, само след като Русия разбере погрешността и катастрофалния характер на своите решения и ще бъде готова да понесе наказание за престъпленията, извършени в Украйна.

Президентът подчерта, че с всеки нов град, в който биват откривани тела на измъчвани невинни граждани, и умишлено съсипани жилищни сгради, както в Буча - например в Ирпен и Мариупол, желанието на Киев за преговори намалява.

Във всеки случай преговорите, подчерта Зеленски, трябва да се водят чрез диалог, а не чрез ултиматуми.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На руските нашественици във форумът все някой друг е виновен, че в Кремъл им хлопа дъската! 99 % в Мариупол надали са виждали жив американец, но болното Кремълско Жуже го сравни със земята, за да не дойдели ..."американците"! Кремълските цинизъм е безграничен! Затова и погромът, който ще понесат в Украйна ще е напълно заслужен!
232
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Позеленялски излез малко от този бункер и тена на кожата ти вече има зелен цвят.
231
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЗащо се опитваш да омаловажиш руските зверства, изтъквайки, че по света има и други несправедливости?Ти си като ***, който ще влезе у вас, ще те обере до шушка, ще ти изцапа къщата и помисли си още какво може да направи...а после като го хванат ще каже, ама то по света има какви по-големи кражби...за милиарди...Ама малката подробност е, че няма по-голямо зверство от отнемането на човешки животи, както правят руснаците, нахълтвайки в чужда държава.
230
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера за какво трябва да се делите на Фили и на Фоби,освен ако не сте на нечия хранилка разбира се,това което се случва си е една чиста проба гражданска война разпалена от задокеанските ни нови'братя'едните руснаци бият другите руснаци,а жидът безродник Зеленски ни го представят като борец за"свобода и демокрация"
229
17
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
За престъпленията на руските варвари все някои други са им виновни! То някакви американци ,то някакви фашисти, то някакви наркотици, ту някакви ...извънземни! И кой щял да им държи сметка... военно-престъпникът Путин! На просто-български...Ай сиктир! Имат да гризкат дървото в Украйна, че никога повече няма да помислят да нападат съседни страни!
228
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сйде връщайте територията ба Русия щот такава държава Украйна никога не е имало и край с войната
227
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще си върне нещо несъществуващо.Бах ти мушмула.
226
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо със същия плам и жар не се дискутират теми като наркотиците например? Знае ли се колко са жертвите? Милиони. Защо политиците не правят нищо, ами защото са вързани с картелите, от Америка до Азия всичко е една добре опъната мрежа. Всички знаем, че са незаконни и също така знаем, че ги има навсякъде. И борбата срещу тях е фиктивна.
225
2
 
20
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Този наркоман не слиза от ефир! Жаден е за изяви, треторазряден украински актьор . Той не може да се спре и само глупости говори. Какви зверства, като същите са извършени от неговите фашисти!? Не знам какво точно има Украйна за да се опитва да си го върне....Просто се чудя! Та, те и до днес не са заявили границите си в ООН след разпадането на СССР. И, не само Украйна е страната от бившите съветски републики, която е направила този пропуск до сега.
224
2
 
10
 
! Отговори
кубанская столица преди 2 години
Глупец, когато русские ще дойдат до западна граница на украина. Львов ще бъда русский
223
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този наркоман започна да предсказва края на войната когато путин каже войната щте спре в Германия се осъмняват че зеленски лъже провокира богатите членки на ес да наливат пари в украина като *** се моли САЩ щте вземе житницата на Украйна Русия щте вземе каквото може да се пусне атомна бомба на Украйна
222
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как да върнете всичко, което загубихте заради комбината си с ЕС и САЩ: от вас всички млади хора - войници и жилища в развалини, от Урсулата + Жозе от Испания и САЩ -оръжие и бронева техника. НАТО обаче си трае и вие губите безвъзвратно войната. Русия ще си върне исконните си земи, Полша ,Румъния и Унгария, особено поляците ще си вземат Закарпатието и за вас ще остане Средна Украйна с пшеницата и царевицата. Не очаквайте, че някой ще се загрижи за вас.
221
0
 
10
 
! Отговори
баба ти преди 2 години
Войната ке свърши кога доде време за кисело зеле, резнем зелката и я турим у бидоня.
220
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 2 години
хахахаха
219
10
 
5
 
! Отговори
Уви преди 2 години
До Анонимен 242 "А ако ти държиш във въпросната стая заложник" Тая опорка ОТДАВНА се провали. Никой не иска да "бяга" към "освободителите" Даже се бият до последно с тях. РусНАЦИте се опитаха да си "организират" референдум в Херсон: даже и когато е под техен контрол нещо не успяват да "намерят" достатъчно хора, които да принудят да го прокарат, затова обявиха, че направо руската администрация назначена от Кремъл, ще "кандидатства" да станат част от Русия. Никой не "оценява" "освободителите", уви
218
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 237... А ако ти държиш във въпросната стая заложник и не го пускаш да излиза, тогава редно ли е да чупиш главата на този "нахакан нахалник" или е редно той да счупи твоята?
217
1
 
5
 
! Отговори
EХА преди 2 години
Блажени са вярващите!
216
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или когато някой те очисти
215
10
 
6
 
! Отговори
Даа преди 2 години
БСП за пореден път доказаа че са най мръсната партия,подкрепяки тия нацисти в парламента.
214
0
 
20
 
! Отговори
Язе преди 2 години
До Какво следва 236 То ЕС отдавна се изложи с тия 10 хил. санкции , които доведоха само до разруха на европейската икономика и никакъв ефект върху рашките - нито ги сринаха, нито спряха войната...