Зеленски: Войната ще свърши, когато Украйна си върне всичко свое

Русия отнела и окупирала всичките права на украинците
Обновена: 12 май 2022 07:01 | 12 май 2022 07:00, Камелия Цветанова
357
Зеленски: Войната ще свърши, когато Украйна си върне всичко свое
Снимка: БГНЕС

Войната в Украйна ще свърши, когато върнем всичко свое - своите хора и територии. Това каза президентът на страната Володимир Зеленски по време на онлайн чат със студенти от водещи френски университети, предаде БГНЕС.

Още по темата

„Войната ще приключи за украинския народ само когато върнем това, което е наше. Казвам откровено: не ни трябва твърде много... Ние искаме да върнем мира в нашата държава, на нашата земя. Русия отне и окупира всичките ни права: правото на нашата земя, правото на избор, дори правото ни на живот", каза още Зеленски.

Зеленски допълни, че всички преговори оттук нататък ще се водят, само след като Русия разбере погрешността и катастрофалния характер на своите решения и ще бъде готова да понесе наказание за престъпленията, извършени в Украйна.

Президентът подчерта, че с всеки нов град, в който биват откривани тела на измъчвани невинни граждани, и умишлено съсипани жилищни сгради, както в Буча - например в Ирпен и Мариупол, желанието на Киев за преговори намалява.

Във всеки случай преговорите, подчерта Зеленски, трябва да се водят чрез диалог, а не чрез ултиматуми.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
1
 
24
 
! Отговори
Какво следва преди 2 години
Небивалици приказва Зеленски. Ако наистина няма преговори за мир (а това да има преговори е в интерес на украинският народ) или трябва да махнат Зеленски или войната ще свърши когато руската армия влезе в Киев. А в ЕС трябва да си помислят докога си струва да помагат на украинците.
212
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами той и Путин така каза.
211
2
 
30
 
! Отговори
Дилър преди 2 години
СПРЕТЕ МУ НА ТОЯ СУБСТАНЦИИТЕ !
210
1
 
24
 
! Отговори
Язе преди 2 години
Станаха нагли. Нито веднъж не казаха "моля" , само "искаме, искаме..". Всички колеги от Словакия, Унгария, Румъния, Австрия вече са се отдръпнали от голямата подкрепа в началото - предлагат им жилища, а укр не ги искали, щото не отговаряли на стандарта им - били далеч от центъра, били им малки.....Работа щели да почнат само ако е добре платена.....А не знаят езици, нямат компетенции.....
209
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СЛАВА НА УКРАЙНА... Е нема що !
208
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинската нация е измишльотина като македонската. Точка.
207
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кофти , белото е на свършване !
206
0
 
9
 
! Отговори
е, че тя преди 2 години
значи е свършила!!! Ураааа!!!
205
2
 
31
 
! Отговори
Светнат преди 2 години
Гледайте интервюто на френския писател и бивш легионер Адриен Боке за Radio Sud и ще разберете кой извършва зверствата, както и инсценировките в Украйна.Авторът е заснел повечето от нещата.
204
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е да на всички вече е ясно.Ползва някакви *** там да се бият и после ги изоставя защото били нерентабилно да ги подкрепя.То вярно че украйнците никога не са били особено умни ама предполагам вече,че и на най-големият *** му става ясно какво се случва и какво ще се случва в бъдеще.
203
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Еврейн (Да де, ама.. "бойците на РФ почнаха палавата игра "Излез ми от Харков, че ми трябваш на полето"" Знаем знаем. Понтонните геройства на руските военни обиколиха света. Изпържени като пилета и с разгромена техника. Но русофилските фантазии посред бял ден продължават. Слава КВАСА!
202
1
 
19
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
да де, ама докато нарко-клоунът всеки ден се явява по три пъти и бръщолеви безсмислени проповеди, бавно, но систематично на ден се денацифицират по 500-1000 от войниците на укро-вермахта. А и успешно се калибрира всичко по-важно в бивша Уркиана. А пък с храбрите укро-нацисти и великата им "териториална отбрана", бойците на РФ почнаха палавата игра "Излез ми от Харков, че ми трябваш на полето"
201
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно изказване на този .... Много се проточи тази операция, а проточването значи , че ще има още повече време и проблеми за всички.
200
1
 
12
 
! Отговори
Внимателно преди 2 години
Зеленски подставен с внушение и обсебване на власт в Киев преди военния терор ходеше като рекламни лице до НАТО ,където МАЗНО рекламираха жестоко въоръжени военни бази вкл на Азовско и Черно море.. МЕжду Киевска Русь/ Украина и останалата част на Русия нее имало граница ..
199
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 218 "ще очакваме много силни ядрени удари" Няма да има ядрени удари от какъвто и да било тип, защото дори на руските сатрапи им е ясно, че това ще доведе до изличаването на Русия от лицето на Земята. Ориентирайте се към други фантазии.
198
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига си писало това бе промит мозък. Писна ни.
197
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е я нещо изперка. Няма как да спре войната по тоя начин. По-скоро ако се случи нещо подобно, ще очакваме много силни ядрени удари. Зеленски живее със сънищата си. Войната може да свърши единствено когато мафиотското Управление на Украйна си замине или признае поражението си и когато Запада прецени, че няма нужда да се бие до последния украинец.
196
2
 
14
 
! Отговори
irkd преди 2 години
наркозависимия, по вероятно е да свършиш ти преди войната
195
2
 
22
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Войната ще свърши,когато излезеш от бункера и развееш високо бялото знаме.Ти и твоите "бойци" се криете в мазите Азовстал,през това време руските войски си карат по предвидения план.Дъртият Джо ти "помага" до толкова,колкото да баталясъш до отказ.
194
1
 
30
 
! Отговори
44 преди 2 години
Марио Драги: Повечето вносители на газ откриха сметки в рубли - това е истинската новина днес. А ние "умните" "преданите на западни интереси" "немислещи са народа си" спряхма плащанията и ни резнаха газа. Е как иначе щяхме да се молим на сащ за в пъти по-скъп газ ?!? малоумието ни е безконечно!