Шойгу: В отговор на разширяването на НАТО ще бъдат създадени 12 военни части

Той обяви, че освобождаването на Луганск е към края си
20 май 2022 14:15, Нели Христова
100
Шойгу: В отговор на разширяването на НАТО ще бъдат създадени 12 военни части
Снимка: БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че Москва ще създаде нови военни бази в Западна Русия в отговор на разширяването на НАТО.

"До края на годината в Западния военен окръг ще бъдат създадени 12 военни части и дивизии", заяви Шойгу на заседание в телевизионно изказване.

Армията очаква да получи повече от 2000 единици военна техника и оръжия, добави Шойгу.

Военната кампания на Москва разтърси Швеция и Финландия, които след десетилетия на военно необвързване решиха да подадат кандидатури за членство в НАТО, въпреки предупрежденията на Кремъл.

"Групи на руските въоръжени сили заедно с части на народната милиция на Луганската и Донецката народна република продължават да разширяват контрола си върху териториите на Донбас. Освобождаването на Луганската народна република е към своя край", съобщи Шойгу.

Според него въоръжените сили на Украйна, опитвайки се да забавят настъплението на руските войски, не пускат местните жители да напуснат градовете и селата и ги използват като жив щит. "След като е победен на терена, киевският режим се стреми да постигне поне краткосрочни успехи в някои области, като ги представя за големи успехи", подчерта министърът.

От началото на инвазията над 1 милион и 377 хиляди души са евакуирани от опасните райони на ДНР и ЛНР, както и от Украйна в Руската федерация.

"Бих искал да отбележа, че руските въоръжени сили правят всичко възможно, за да предотвратят смъртта на цивилни граждани. За тази цел постоянно функционират хуманитарни коридори. От началото на специалната военна операция в Русия са евакуирани повече от 1 377 000 души от опасните райони на народните републики, както и от Украйна", заяви Шойгу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
23
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
АКО АЗ СЪМ ПРЕЗИДЕНТ НА ФАЩ ДИРЕКТНО НАРЕЖДАМ ДА СЕ ПУСНЕ ЕДНА БОМБА ОТ МАЙКАТА И БАЩАТА НА ВСИЧКИ БОМБИ 10 ТОНА ТРОТИЛ АМА ТОЧНО НАД МОРДОРСКВА! И С ТОВА РЕЖИМА ПРИКЛЮЧВА ЗАВИНАГИ ТАМ! И ФАЩ ИМА 14 ТАКИВА САМО 1 БРОЙ СЕ ИСКА
21
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това са истински от плът икръв, не програмирани образи на войници с които нато тренира за войната и плаши васалите ха
20
27
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
СРАМ ЗА НАТО , ЧЕ ОЩЕ НЕ Е БОМБАРДИРАЛ МОРДОРСКВА!!!!! КОМУНДЕЛИСТАН ОТКРИТО НАПАДНА НАТО СЪС НАПАДЕНИЕТО СИ НА УКРАЙНА КОЯТО Е ЧАСТ ОТ НАТО! ФАЩ СА ГАРАНТ НА УКРАЙНА ПО ДОГОВОР ЗА ЗАЩИТА , А ФАЩ СА В НАТО! СРАМ ЗА ЦЯЛОТО НАТО, ЧЕ ДЪРЖИ ЖИВИ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ БЕЗБОЖЕН ТЕРОРИСТИЧЕН РЕЖИМ ОТ МОРДОРСКВА!
19
13
 
17
 
! Отговори
до 22 преди 1 година
Шойгуто е полежал в някоя килия 2 месеца да му дойде акъла и сега пак го изкараха.
18
11
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
ВЕрно ли не си разбрал, че този беше украинец!? Премаза хората, и сега сигуено реве, че не е разбрал, и че насила са го взели във войската. Като азовскитв "смелчаци".
17
5
 
12
 
! Отговори
Popо преди 1 година
Ами накъде да се евакуират ,като сте им оставили само една просека в посока Русия? Да не си мислиш,че ако могат да се евакуират в Германия, няма да го направят?!? Хората просто бягат от бомбардировките в посока "спасителя" .
16
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ще има ли елитна дивизя - на изнасилвачите? Тази година на парада, Путин се погрижи "героите" от Буча да бъдат наградени, та сигурно и нeрeзите ще имат собствена дивизия?
15
17
 
26
 
! Отговори
ХА ХА Кой?Гу такова преди 1 година
Тоя строителен инженер дето не е ходил даже казарма се прави на генералисимус :))) Ще създадат на хартия. Това са пари хора.,.,., неща които в раша вече нямат много,.,., ааа опа, поправям се - хора има, всеки тракторист = танкист, заплата на войниче 200$ месечно. Не знам с какво да го сравня. Те миячите на тоалетни на запад вземат повече. И после защо крадяли телевизори, съдомиялни и хладилници,.,.,.,
14
28
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаем ги тея 12 дивизии - 4 въоръжени с пръчки, 4 - с камъни, а останалите ще са качени на ГАЗ-ки да изнасят отмъкнатите миални и тоалетни чинии.
13
11
 
17
 
! Отговори
Едно време преди 1 година
Като пишехме доклади и подобни отчети винаги вмъквахме подобни изречения за чиста съвест:Бих искал да отбележаТака става ясно ,че ние си правим каквото искаме ,но знаем за какво се заяждат западняците и го отбелязваме.Тия не са мръднали от Ленин насам.
12
17
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Потвърждава се, че Америка са действали с биолабораториите в Украйна. ТАСС съобщи за еболя и шарка. Новата маймунскка шарка налице.
11
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски ***
10
22
 
17
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
Шойгу-мойгу ...този защо не е ходил в казарма?
9
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като приключат Украйна ше денафицират и Финландия или Полша. НАТО няма да хвърлят ядрено.
8
36
 
26
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
"освобождаването на Луганск е към края си" Русия е към края си а русофилите са изпаднали в паника и живеят в измислена делириумна реалност.
7
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питахте ли къде е Шойгу? Ей го, тук е.
6
30
 
27
 
! Отговори
РУСОМРАЗ преди 1 година
В ОТОГОВОР НА РУСКАТА НАГЛ*ОСТ НАТО ЩЕ СЕ ВЪОРЪЖИ ПОДОБАВАЩО
5
39
 
99
 
! Отговори
FCKPTN преди 1 година
Смърт на Путин и Шойгу!!!
4
24
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако искате цялата западна част на ко*чината я направете БАЗА и направете аналог на китайската стена.На кой му пука за вас.
3
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МАЧКАЙ МОНГОЛО-АЗИАТСКИТЕ ВАРВАРИ, МАКАРОНЕ