Христо Грозев: За руските служби войната е загубена, превратът е реална възможност

Без ядрени оръжия или обща мобилизация Русия няма шанс да спечели
21 май 2022 20:32, Анисия Иванова
697
Христо Грозев: За руските служби войната е загубена, превратът е реална възможност
Снимка: БГНЕС

Висшите служители по сигурността на Владимир Путин разбират, че войната в Украйна е "загубена" и че превратът вече е реална възможност.

Това прогнозира пред "Дейли мейл" българският експерт по Русия Христо Грозев. Той смята, че елитите в ГРУ и ФСБ са най-вероятните, които ще се опитат да свалят Путин, тъй като знаят истината за случващото се на място.

И тези елити вече търсят начини да изнесат парите и семействата си от страната в очакване на падането на Путин, твърди Грозев.

Пред Радио Свобода на въпроса какво може да предизвика преврат, Грозев заяви, че моментът може да настъпи, ако или когато Путин нареди на генералите си да извършат ядрен удар. Ако Путин реши да даде заповед за използване на ядрени оръжия, той трябва да е сигурен, че всички по веригата ще изпълнят тази заповед, каза той.

"Ако някой не я изпълни, това ще бъде сигнал за неподчинение. И може би дори физическа смърт на Путин. Докато не е сигурен, че всички ще го изпълнят, той няма да даде тази заповед. Грозев смята, че подобни страхове пречат на Путин да даде заповед за обща мобилизация на руските въоръжени сили и населението.

Такава заповед би му позволила да увеличи значително числеността на войските в Украйна, което може би би променило хода на войната в негова полза.

Според Грозев обаче заповедта би предизвикала и "социален взрив" сред обикновените руснаци, тъй като би означавала признаване на провала на "специалната военна операция", която досега Путин представя като огромен успех.

Без да прибегне до ядрени оръжия или до обща мобилизация, Русия няма почти никакъв шанс да спечели войната, твърди българинът. "Елитът в службите за сигурност разбира това, и затова е най-вероятно да се опита да свали лидера си", добавя той.

Грозев също така заяви, че полетите на министерството на отбраната до предполагаемия команден и контролен бункер край Уфа - на 725 мили източно от Москва - са намалели от началото на войната.

"Тези полети за елита, които регистрирахме преди месец, сега не са толкова интензивни", казва той.

Грозев заяви, че високопоставени фигури във ФСБ - основната руска агенция за вътрешна сигурност, и в дирекцията за военно разузнаване - ГРУ, се подготвят за времето след Путин. Интелектуалната част на ГРУ, тези, които разполагат с "пълна информация", разбират в какво блато е попаднал Путин", каза той.

"А също и елитът на ФСБ, който знае конкретния брой на жертвите сред руските войски, и разбира, че майките, съпругите, сестрите на загиналите или изчезналите руски войници не спират да задават въпроси. Те знаят, че тази ситуация в крайна сметка ще излезе извън контрол.

Това са онези части от силите за сигурност, които знаят опасностите за режима, и самите те сега подготвят своето бъдеще. Някои от тях търсят възможност да изведат семействата си от Русия, всички търсят начини да прехвърлят натрупаните пари (в много случаи пари от корупция) в долари и евро. Това вече е своеобразно предателство от страна на тези хора, защото те не следват идеологическите заповеди на Кремъл, а се подготвят за една алтернативна реалност", смята още експертът. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


697
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
485
0
 
0
 
! Отговори
Бухаха преди 1 година
Тези сатанисти сами се издават как работи цялата сатанистка система от кукловоди,продьлжавай така г-н *** издавай систамата скоро ще я разберът малките деца!!
484
2
 
5
 
! Отговори
Александър преди 1 година
Глупости на таркалета пишат в този сайт
483
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Жорката;Жоре,две.Тройката трябва да се заслужи.Иска се поне, що годе ''минимални'' познания по история и география.Това явно не е твоята ''писта''.Пиши за '''Биг брадър'',''Вип чадър'',''Ергенът'',''Момата'' и т.н.Политиката не пипай.Веднага си проличава колко си ''умен''.Естествено в кавички.
482
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ...544Нищо особено.''Дойчо меле'' и нищо повече.Избиват вековни комплекси.Когато и където са дръзнали да се правят на ''архитекти'' на съвременния свят,са срещали руския''шамар''.Да си налягат ''парцалите'',за да не се наложи пак ''да си забърсват сополите''.
481
6
 
5
 
! Отговори
... преди 1 година
Малко неща има които Христо Грозев не е познал за Русия а и за корупционни схеми като цяло. Със сигурност знае доста повче от русофилите по форумите.
480
8
 
9
 
! Отговори
Юли преди 1 година
Хахах събрали се гладни кокошки и сънуват просо. Слава на Русия
479
11
 
13
 
! Отговори
Жорката преди 1 година
Благодарение на лендлиза СССР победи във Втората световна. Сега е ред на Украйна... тоест американците залагат на сигурно.
478
0
 
7
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен 517 --- С положителност не вярвате на написаното от вас.
477
17
 
16
 
! Отговори
НЯМА ВЕЧЕ ПРЕГОВОРИ преди 1 година
ЕДИНСТВЕНИЯТ ИЗХОД ЗА РУСИЯ Е ---ДА НАПУСНЕ ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА !...ИНАЧЕ БОЙ ДО ПОСИРАНЕ НА ГАДНИТЕ ООРКИ , ЗА ДА НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРЕГРУПИРАТ И ДА НАПАДАТ ОТНОВО!--РУСИЯ , ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВОЕННО-КАСТРИРАНА, ЗА ДА НЕ МОЖЕ ДА ВОДИ ПОВЕЧЕ ВОЙНИ С ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ!//..СЛАВА НА УКРАЙНА И НЕЙНИТЕ ГЕРОИ!
476
4
 
14
 
! Отговори
535 преди 1 година
Пий хапчетата и си лягай. Украйна има 9% военизирано население, загуби 30-40 хил. Остават 4.5 млн армия.
475
3
 
4
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Надай се на пияна жена...
474
14
 
13
 
! Отговори
До специалиста Грозе преди 1 година
Всичко свърши "Азовците" са в плен а украинската армия духа супата всеки ден виж дали през последните дни някой е изпращал оръжие към Украйне ,не и това е ясен знак че Украйне губи редовната им армия е унищожена на 90% и едва ли ще имат време да се обичат да гърмят с немските танкове
473
19
 
23
 
! Отговори
Жана Дарк преди 1 година
До Грозния МюнхаузенИ заблудените украински войници взеха вече да проглеждат и да разбират,че тази война за обикновения човек е БЕЗМИСЛЕНА ! Тъй като не е нужно да проливат кръвта си, заради една продажна клика от НАЦИОНАЛНИ предатели,събрали се в стоманобетонни бункери построени им от НАТО в столицата Киев.Това е също ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ и за нашите политически ***, тръгнали срещу собствения си народ, за да обслужват чужди интереси !!!
472
12
 
30
 
! Отговори
Луд преди 1 година
умора няма. Особено когато е добре платен. Този т. нар. "експерт" от февруари насам само за преврат в Русия говори и колко бил болен Путин и колко руски войници били убити. Няма как да повярвам на човек, който е замесен с Пеевски, Монито и Гергана Паси, Иван Костов, завършил Американски университет и замесен с украински медии, оръжеен бизнес и т.н. Толкоз. Всеки си плаща за деянията рано или късно. И не всичко е пари. А Путин ще си отиде когато му дойде времето. Има кой да реши.
471
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вовата окончателно се накендзаха и се размириса.
470
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори Хитлер не е бил толкова луд, че да воюва с целия свят..
469
2
 
21
 
! Отговори
нищо ново преди 1 година
До: номер 534 Хитлер е говорил за окончателна победа и в бункера си, малко преди да се самоубие.
468
4
 
9
 
! Отговори
Какво е преди 1 година
Манипулативно освобождаване? Или си освободен или не си.
467
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин да си вземе манипулативното (освобождение) на България 1878 г обратно. Колкото (освободиха) Украйна
466
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русолфилче да се тълкува младо момче гейче, което харесва Путин, но с анална податливост към Нато.