Руски генерал: Когато войната свърши, от Украйна няма да е останало нищо

Москва имала стратегия за пълното изкореняване на украинската независимост и култура
2 юни 2022 11:15, Елка Василева
931
Руски генерал: Когато войната свърши, от Украйна няма да е останало нищо
Снимка: Twitter

В името на „нормалните условия на живот за бъдещите поколения“ Украйна трябва да бъде напълно демилитаризирана, а независимостта и културата ѝ – изкоренени. Това казва в интервю руският генерал Владимир Шаманов, предаде Дойче веле.

Още по темата
Владимир Шаманов е един от близките до Путин хора, заместник-председател на парламентарната комисия по отбрана в Русия и бивш главнокомандващ на руските въздушни войски. В повече от двучасовото интервю за руската телевизия "РБК” Шаманов казва, че Москва има своя стратегия за пълното изкореняване на украинската независимост и култура. Генералът използва думата "болест”, говорейки за това и казва, че "ще са нужни между 20 и 40 години, за да изличат "болестта”.

На въпроса дали руската нация е изконно свързана с войните, Шаманов отговаря, че Русия е възникнала въз основа на териториалното си разширение. Сравнявайки страната с други държави, генералът казва, че "руското превъзходство е признато по цял свят”.

"Там ще бъдем само ние"

По отношение на войната в Украйна Шаманов е категоричен, че страната трябва да бъде "напълно демилитаризирана” и казва, че този процес вероятно ще продължи около 5-10 години. "Предстои ни дълъг период, в който там ще бъдем само ние”, казва Шаманов. Генералът категорично заявява, че "когато войната свърши, от Украйна няма да е останало нищо”.

По думите му паралелно с "демилитаризацията” ще се работи и за "денацификацията” на Украйна и "издигането на правителство, което не е обвързано с неонацисти”. На въпроса какви ще бъдат границите на Украйна след войната Шаманов отговаря, че това не е сигурно още, защото е неясно каква ще е нагласата на населението и доколко ще оказват влияние държави като Полша, Румъния и балтийските страни.

Международен трибунал от държавите от БРИКС

Шаманов казва, че Руската федерация не би желала да превърне Украйна в част от своята територия, ако тя не се "демилитаризира” и "денацифицира”. Категоричен е обаче, че Крим е руски, а т.нар. републики в Донецк и Луганск са съюзници на Москва.

Генералът отправя и предупреждение към редица украински политици, журналисти и военни. "Няма да забравим имената им. Ще свикаме международен трибунал, който ще бъде като Нюрнбергския процес”, казва Шаманов. За този трибунал той казва, че се водят разговори с Китай и останалите държави от БРИКС (Бразилия, Индия, ЮАР).


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


931
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
727
0
 
0
 
! Отговори
сравнение преди 1 година
Навремето така са мислели ръководителите на СССР за Афганистан.Сега Афганистан си е Афганистан.А СССР се разпадна отдавна.
726
2
 
2
 
! Отговори
Закривай преди 1 година
окрайна!
725
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно спец операцията няма да се ограничи до границите на Полша .Най е справедливо Германия и Русия да си поделят Полша на две части .Полша е била 120 години неизменна част от Руската империя.
724
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Личи си, че е станал генерал като е целувал задните части на Путин, а не с реални действия. Човека си няма представа от действителността.
723
6
 
1
 
! Отговори
русия ше пълзи преди 1 година
и ше моли за милост.
722
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще е още по- могъща дано Путин управлява още 100 години Господ да го поживи. От оглозгания труп на Украйна ще стане цъфтящ и проспериращ район на Русия .А оживелите фашисти ще се гърчат в Полша
721
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
касапин
720
11
 
5
 
! Отговори
очаквано преди 1 година
Когато войната свърши, Русия ще е най бедната и изолирана страна в света. Поговорка - който нож вади, от нож умира.
719
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но преди да свърши войната ти или няма да си генерал или няма да си жив
718
6
 
7
 
! Отговори
горката русия преди 1 година
Ще има да плащат докато построят една нова и просперираща Украйна. Ама много ще плащат. И горивата ще поевтинеят. Ще процъфтява и нашата икономика.
717
5
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
ne berete grija cico putin pak ste ya postroii no tozi pat ste raboti za negooo
716
6
 
10
 
! Отговори
... преди 1 година
Такива дървени глави са в управлението на СССР...следва тотален разпад и хаос.
715
13
 
11
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
"Руски генерал: Когато войната свърши, от Украйна няма да е останало нищо"--- Вероятно има предвид, ако Зеленски упорито продължи да "побеждава", а украинците не го изхвърлят.Защото без слуги на глобалистите и новия им световен ред, като Зеленски...Украйна и сега щеше да си е цяла целеничка.
714
10
 
12
 
! Отговори
Трифон преди 1 година
Този генерал е откровен рашист, ужас за нормалните хора...как е възможно в днешно време такъв атавизъм. Явно руснаците са много облъчени от лъжливата си пропаганда....
713
8
 
16
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
До Анонимен; Така е българина има дълготрайна памет от около 2 минути. Иначе нямаше да докара на власт хората които докараха виденовата зима, три фалита и мутрите на власт. Сега се кани да върне и социализма на бай Тошо с решаващата помощ на Путин и да посрещне червената армия освободителка за втори път.
712
12
 
19
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
Откровен фашизъм. За нещастие на света, въоръжен с ядрено оръжие, беден мизерен и злобен но с амбиции за реванш и световно господство.
711
13
 
21
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
И после какво ще правите тази празна територия? За какво ви беше да превземате Украйна?
710
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кой по-точно освобождават и от какво?!? То никой не остана за освобождаване.
709
20
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези хора руснаците ще се върнат не в 20 ами в деветнайсти век с тая политика войнствена , и агресивно ненавистническа !
708
7
 
19
 
! Отговори
toti преди 1 година
А ти ще се наядеш ли повече или ще се пръснеш???Земята и жената ще продължат да раждат,но ти нищо от това няма да вземеш!!!