Путин: Ще атакуваме нови цели, ако Западът достави на Киев ракети с по-голям обсег

Новите оръжейни доставки за Киев щели да доведат до удължаване на конфликта
5 юни 2022 14:12, Елка Василева
496
Путин: Ще атакуваме нови цели, ако Западът достави на Киев ракети с по-голям обсег
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди днес, че Русия ще атакува нови цели, ако Западът достави на Украйна ракети с по-голям обсег, и допълни, че новите оръжейни доставки за Киев ще доведат до "удължаване на конфликта", предаде Франс прес.

Още по темата
Ако такива ракети бъдат доставени на Украйна, "ще си направим съответните изводи и ще използваме оръжията си, за да нанасяме удари по цели, които досега не сме атакували", каза Путин в интервю за руската държавна телевизия "Россия-1".

Президентът не уточни нито обхвата на руската реакция, нито какви цели планира да атакува Русия, ако западните държави започнат да доставят на Киев ракети с по-голям обсег.

Изказванията на Путин идват няколко дни след като САЩ обявиха решението си да доставят на Украйна реактивни системи за залпов огън (РСЗО) М270 и М142 HIMARS с обсег близо 80 км, които са способни да нанесат удари срещу руски войски и складирани оръжия в тила на руските сили.

Военни експерти отбелязват, че обсегът на тези ракети е малко по-голям от този на аналогични руски РСЗО, което ще позволи на украинските сили да атакуват артилерията на противника, без да влизат в обсега на неговия ответен огън.

Американският президент Джо Байдън обаче каза в понеделник, че изключва доставки за Украйна на РСЗО с такъв обсег, че да могат да атакуват територията на Русия, въпреки многократните настоявания на Киев да получи такива системи.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


496
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
8
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 1 година
Ако замениш Фашистка Русия със САЩ , си абсолютно прав/ а , аплодисменти .
247
19
 
13
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 1 година
Срещу целия свят война не се печели. Хитлеристка Германия воюва общо непълни 6 години, срещу света непълни 4. Като в процеса на войната съюзниците и бавно се ориентират към печелившата страна. Не трябваше да се започва това. Русия ще излезе по-слаба в края на войната, отколкото в началото и. Ще кажете, ама има и термоядрено оръжие. Знам. Ама и другите и те имат. И са отвсякъде.Даже и Дания стана от "лошите". Съветския Съюз вече няма печеливш ход. Даже старите политици на Запада вече ги съжалиха.
246
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците (територията ) е прабългарска(фанатория). (Да не говорим за Сирия)Така че къш Путин и руснаците появили се на картата на света 17в. Сега сме 21в.
245
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "От къде на къде Путин ще заповядва на целия свят каква да прави!Да си командва руснаците" ....., ами те украинците са руснаци по произход, те са си руснаци, значи Русия е на правилното място и в своите стари земи, при своите хора.
244
12
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Хе,хе, чичко *** направо каза , че е готов да спретне нова световна войничка ! Не го ли обезвредят джуджето, света ще пламне !
243
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До bunak Човека е загрижен и разтревожен за родината си, какво по-нормално от това да обичаш народа си и родината си, не мисля, че Путин има лоши мисли, просто се опитва да защити родината си и хората си, мачкани и убивани в Украйна от западни инструктори почти десетилетие!
242
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От къде на къде Путин ще заповядва на целия свят каква да прави!Да си командва руснаците!
241
5
 
13
 
! Отговори
Спрете лъжите! преди 1 година
До АнонименАбе ти луд ли си,. в интернет се продават машини за производство на хартия и за рециклиране на хартия, тачно Русия ли, че уплашиш с липса на хартия, която се произвежда от дървесина и има бол в Русия? Вие и за България лъжехте, че сме нямали тоалетна хартия през соца, въпреки, че имахме заводи за производство на хартия "Белана" и всякаква хартия също! Даже не си сменяте опорките, едни и същи лъжи бълвате!
240
14
 
14
 
! Отговори
bunak преди 1 година
какво очаквате от болен човек/путин/'падение на човешко същество.
239
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е даже крайно търпелив и губи свои хора, защото се старае да предпази населението в Украйна, вчера четох статия за един от боевете, където руснаците специално са оставили път на украинската армия, който иска да избяга, да може да избяга, ако беше някоя друга държава ,щяха отдавна да са направили Украйна на разбомбандиран килим!Според мен, дори е грешка да бави войната, за да предпази населенхието, защото се забавя хода , но това си е яхна работа.
238
20
 
20
 
! Отговори
Жалко за Русия... преди 1 година
Единственото нещо, което Путин съвсем успешно мачка, е собствения си народ!!!
237
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаци,украинци, нека Украйна влезе в Русия и състава РФ, за да има мир в Европа и по света, за да живеят щастливо хората в Украйна и спре геноцида, а вас украинци, използват ви за пушечно месо за чужди интереси, предавайте се на братята си руснаци, за да живеете, а Зеленски е опасен и вреден за цяла Европа, трябва да се махне на всяка цена! Когато се успокоят нещата , мира да се възстанови в Европа, търговията също!
236
17
 
19
 
! Отговори
лавров дрът кон преди 1 година
Позор за рашистите, нападнаха съседна държава без дори да обявят война. Избиват цивилни и инфраструктура, болници, училища, манастири... Със сигурност ще има възмездие за тези руски извеpгu!
235
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаци, украинци, нека Украйна влезее в Русия и състава РФ, за да има мир в Европа и по света, украинци, използват ви за пушечно месо за чужди интереси, предавайте се на братята си руснаци, за да живеете, а Зеленски е опасен и вреден за цяла Европа, трябва да се махне на всяка цена! Когато се успокоят нещата , мира да се възстанови в Европа.
234
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе Путине, оправи първо живата на руснаците и Русия , па тогава оправяй света!Аман от спасители. Май спасява собственото си феодално правителство !
233
4
 
6
 
! Отговори
гмуркач преди 1 година
китай са най застарявашата нация заедно с япония ше заселят дръжки
232
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рано или късно всички диктатори свършват или в бункера или на бесилото. Комунистическият фашист, скоро ще го осъзнае!
231
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джуджето няма да го кремират,а ще го напълнят с одеколон Тройнай ,такава е традицията по сибирските степи. На САЩ не им трябва голият му проскубан скалп за теофей защото прилича на гъссс
230
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази война е напълно безполезна. Населението на Русия намалява драстично от година на година. До 50г може и да няма руснаци въобще там. А китайците ще се асимилират и изкупят всичко руско.
229
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашистите са много извратено и зомбирано племе. Време им беше да си намерят майстора и да се кротнат за години напред в азиатския си к0птор!