Лавров ще обсъжда в Турция перспективите за мир с Украйна

Друга тема е износът на зърно от блокираните украински пристанища
8 юни 2022 07:20, Анисия Иванова
57
Лавров ще обсъжда в Турция перспективите за мир с Украйна
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров пристигна на работно посещение в Турция, по време на което се очаква да обсъди с турския си колега Мевлют Чавушоглу перспективите за възобновяване на мирните преговори с Украйна. Това съобщиха от руското дипломатическо ведомство.

Очаква се също така Сергей Лавров и Мевлют Чавушоглу да обсъдят проблема с износа на зърно от блокираните украински пристанища в Черно море. Според Лавров Русия отдавна е осигурила необходимите хуманитарни коридори, а за окончателното решаване на проблема трябва да се направи едно единствено нещо:

"Да се заповяда на Зеленски да даде команда за разминиране на тези пристанища и да престанат да се крият зад някакви изявления, че Русия ще се възползва от това. Путин вече каза, че не възнамеряваме да се възползваме от това и че сме готови честно да решим този проблем", заяви Лавров на пресконференция в Москва по-рано през седмицата.

Последният кръг от руско-украинските мирни преговори се състоя на 29 март в Истанбул при посредничеството на Турция. След това преговорите бяха прекратени, за което Русия обвини украинската страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
2
 
! Отговори
До 49 преди 1 година
Аз съм турчин и ви казвам истината за Турция при Ердоган ,ама бг турците сме много елементарни, какво значение има с каква буква почва изречението. Ердоган вкара в затвора цялата интелигенция в Турция и затова сега заплати и пенсии в Турция са 2 пъти по-ниски от България.
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макрон и Шолц ще ги призная ако разкарат фондерлайно и Зеленски. Махат санкциите и живота се връща по старому. Ролята на Турция не я виждам. САЩ да се махат.
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
33 Ти за богат ли се имаш щом при толкова обиколки не си се научил да започваш изречението с главна буква. Останал си беден духом. Доста беден.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам дали е направило впечатление но в началото на войната Лавров за малко изчезна от ефира но после беше върнат обратно в правия път.
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците и турците ще се оправят защото са работливи. Ние къде сме
42
2
 
3
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Мисля че е добра идея Путин да разговаря лично със своя Росинант Лавров и да му обясни някои неща. Например, нека му разкаже ако случайно не е чул за неговата случка от детството му, как Путин като бил дете от бедно семейство един път играейки си пред входа на жилището видял един плъх, който бил "приклещен" и нямало къде да бяга, уплашил се и скочил върху Путин като го одраскал по лицето! Така сега и Лавров - като приклещен плъх е! Няма път за бягство!
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абре не мога разбера тва ебано зърно за кво постоянно го коментирате ?Да не би само хУЙКРАЙНА има зърно и тя снабдява целия ЕС и целия свят със зърно ?Хайде вземете се малко в ръце и не пишете глупости , че смешни ставате..По вашата логика Украйна ще изнесе зърното и няма да има за нея никакво ДА ? Ми те гладни ли ще стоят ? ТО БИВА БИВА АМА ПРОСТОТИЯТА ЧАК Е ТОЛКОВА ГОЛЯМА НЯМА НА КЪДЕПроблема винаги ви е бил Русия защо ?
40
2
 
0
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 година
На всеки крадец трябва да има някой да му купи откраднатото . В Сибир жито не ядът а сушена риба така че за какво им е
39
2
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
отива да се пазари да им спрат доставките на боеприпаси за байрактарите. и да им пуснат тая година доматите тънка поста, че покрай хохлите бая пара се е потрошила
38
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нека сичките роми минем към Тюркие, в Тюркие ефтино , езикът ни е близък, а и в България са християни, и това нас мюслиманите ни дразни много , само 20 % сме мюслиманите в Балгария.
37
4
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Никой не вярвя на руснак, лъже като стар ром :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
36
6
 
1
 
! Отговори
Кочо Бирханлъто преди 1 година
Сума ти леф напраих от тарговия с турсия , пърите валят, сапуни, пръхове, злата и продавам в махалите в пазаржик, столипиново, шикер махала
35
2
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
До до Тюркиемспор 32 Е, щом ти вече не ходиш в Турция и ние няма да ходим. Така де !
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имитира действия за мир.
33
2
 
6
 
! Отговори
евреин преди 1 година
Добро утро, от сума ти време ви разправям за икономиката на Турция че е голяма 22 ра в света само на база огромното население от 87 милиона, те Индия са 5та икономика в света .Ама вие все Турция била по-добре, не знам си какво, 10 стотинки лирата, а беше 1 лев и 6 стотинки преди 10ина години. Смешно ниски заплати и пенсии на фона на 40 милиона туристи и 30 милиона гастербайтери в Европа дет наливат нон стоп пари в Турция, като Али от МЮНХЕН
32
5
 
6
 
! Отговори
Али Мюнхен преди 1 година
бачкам в Мюнхен и всеки месец пращам на родителите си и сестра си в Турция по 1 200 евро и пак не им стигат, татко взема за 32 години стаж в Турция 143 евро се равнява в евро пенсията му, майка ми работи за 250 евро чисто в Истанбул кат магазинерка. правете му сметката, в Мюнхен с 2 надника изкарвам заплатата на майка в Истанбул. И то не знам добре немски, даже.
31
1
 
5
 
! Отговори
turk преди 1 година
турците никога не са вземали големи заплати, и при върха на иконимиката им 2016 г., когато имаха БВП около 900 милиарда, сега БВПто падна на 700 и вече заплатите са двойно по-ниски даже от България, пенсиите също двойно отдолу на смешните пенсии в Бг.
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
преди като бях беден и аз ходих в Тюркие , хвалих ги, но след като видях Миконос, Санторини, Лефкада и Корфу, след катп ходих и в Кан , Монако, Ница, Сан Ремо и Амалфи и Ибиса, да ме извиняват турците ама има бая леб да изядат докато достигнат гореспоменатите във всяко едно отношение, само с обслужване не става, трябва и инфраструктура и история и високи заплати и стандарт, все неща които не са на нужното ниво в Тюркие.
29
4
 
8
 
! Отговори
до Тюркиемспор преди 1 година
Турция последните 5 години се маргинализира много, до 2016 г. не беше зле там, ама аз вече не ходя там, ходя си в Гърция - Халкидики, Левкада, и по други острови, в Италия, Франция и Испания чат пат, на година правя едно море в Бг, едно в гърция, и третото е или Франция или Испания или Италия редувам ги, в Турция няма да стъпя повече. Там ходят само бедни туристи, а и не ми се ходи да ходя ол инклузив да плюскам там джънк фууд
28
4
 
6
 
! Отговори
Тюркиемспор Берлин преди 1 година
Русия и Турция станаха едни от най-бедните страни в Европа по жизнен стандарт, за съжаление, въпреки огромните ресурси при едните, въпреки туризма при другите и 30 те милиона гастербайтери в Европа, Ердо и *** си съсипаха икономиките. Турците вземат вече 220 евро минимална заплата и 300 евро средна, 130 евро минимална и около 200 евро средна пенсия.