ООН намалява дажбата за бежанци наполовина

Причината е продоволствената криза
20 юни 2022 19:45, Петя Славова
12
ООН намалява дажбата за бежанци наполовина
Снимка: БГНЕС

Световната програма по прехраната на ООН ще намали почти наполовина размера на хранителните дажби за бежанците заради продоволствената криза, съобщи агенция Блумбърг.

"Принудени сме да вземем напълно отчаяно решение и да съкратим хранителните дажби за бежанците, които разчитат на нас за своето оцеляване", заяви изпълнителният директор на програмата Дейвид Бизли, цитиран от БГНЕС.

По оценка на ООН, от намаляването на дажбите най-силно ще бъдат засегнати бежанците в Етиопия, Кения, Южен Судан и Уганда.

Още по темата

Войната в Украйна и предприетите в отговор на нахлуването санкции от страна на САЩ и ЕС срещу Русия доведоха до нарушаване в доставките на зърно, което засилва риска от продоволствена криза в редица държави по света.

От началото на годината цената на пшеницата и царевицата се увеличи съществено. По време на заседание на Съвета за сигурност на ООН в края на май беше отбелязано, че запасите от пшеница в света ще стигнат само за 10 седмици, а ситуацията е по-сложна, отколкото по време на кризата 2007-2008 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще имаш храна за 10 седмици, като складовете са пълни... какви глупости ръсите или пак да се вдигнат цените!? Това ли ви е целта?
9
3
 
7
 
! Отговори
Теди преди 1 година
СВЕТОВНИЯТ ГЛАД Е НАЙ-СТРАШНОТО НЕЩО НА ТОЗИ СВЯТ
8
1
 
18
 
! Отговори
до 8 преди 1 година
А преди войните един рахат беше, едно ядене... точно в Уганда, Кения, Судан и Етиопия храна и вода да искаш хахахахах как може да има толкова захлюпени хора, майко, майкооооооооо
7
2
 
8
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Разбомбиха им страните, прокудиха ги оттам, сега ще ги уморят от глад.
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До номер 6: стига вече с тази Украйна и на западно европейците им писна. Много нахални се оказаха голяма част от тях, има и свестни, но тия къде вкязата са ужаст. Самочувствие без покритие, диви селяни. Украйна, та Украйна. Не са спряха. Онея сирийците бяха в лагери в Харманли, тез в хотели с претенции, айде стига.
5
7
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЦЕЛИЯ БЮДЖЕТ НА ООН Е 40 МИЛИАРДА НА ГОДИНА И ОСНОВНО ГО ПРОФУКВАТ ДА КУПУВАТ ХРАНА УЖ ЗА БЕДНИТЕ А ВСЪЩНОСТ ГИ РАЗМНОЖАВАТ В РАЙОНИ КЪДЕТО Е ПУСТИНЯ И Е ЛОГИЧНО ДА НЕ СЕ РАЗМНОЖАВАТ, ЕС ИМА 20 ТРИЛИОНА ЕВРО АКТИВИ И МОЖЕ ДА ДАДЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ЗА УКРАЙНА АКО ИСКА
4
0
 
12
 
! Отговори
Цеко преди 1 година
За укри ще има изключение, а всички класации ще се печелят от тях.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В изброените държави понеже чакат на помощи от ООН не работят нищо друго освен да се размножават безхаберно.ООН да предприеме нещо в тази насока за регулация на популацията.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо им спирайте всичко! Да има за богатите!
1
3
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
МАРИЯ АНТОАНЕТА Е РЕШИЛА ВЪПРОСА СЪС ГЛАДА МНОГО ЛЕСНО! КОГАТО И КАЗАЛИ, ЧЕ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО НЯМА ХЛЯБ , ТЯ СИ ВДИГНАЛА ПОЛАТА И СИ ПОКАЗАЛА ОНАЯ РАБОТА И КАЗАЛА: КАТО НЯМА ХЛЯБ, ДА МИ ЯДАТ ПАСТАТА!