Русия: В България да се готвят за високи сметки

Коментар на Юрий Пилипсон
23 юни 2022 15:08, Росен Стойчев
195
Русия: В България да се готвят за високи сметки
Снимка: БГНЕС/EPA

Решението на българското правителство да откаже програмата за плащане на руски доставки, неизбежно ще доведе до повишаване на цените за потребителите.

Още по темата
Това обяви ръководителят на Четвъртия европейски департамент на руското външно министерство Юрий Пилипсон, цитиран  от ТАСС.

Самият Пилипсон настоява, че алгоритъмът предложен от руската държава е напълно прозрачен. Припомни, че много европейски компании го използват и в момента.

Според него българското правителство трябва да реши, дали да премине към тази програма, за да получава гориво навреме и на разумна цена или приеме щетите за обикновените граждани. Настоява, че в страната се налагат скъпи алтернативи, от които ще спечелят американски компании.

Руският представител настоява, че България е в търсене на алтернативни доставки. Вероятно това ще стане, чрез доставки от САЩ и такива от гръцкия терминал.

Пилипсон смята, че купувачите трябва да се държат делово. За това и трябва да изберат най-достъпният вариант.

Повтори, че Русия си остава честен и надежден доставчик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 119/120 Ами, никой не е казал, че повишаването на температурите е малък проблем, затова и Европа иска да наложи по-виоки екологични стандарти. Любимата ти Русия принуждава Европа да се върне към по-замърсяващи източници, и, колкото и да не ни е приятно, ще трябва да го направим. Даже не ми се коментира лицемерието на русофилите, на които НЕ ИМ ПУКА за екологията и нееднократно са го показвали. Единствената причина да са "загрижени" сега е, защото мислят, че са намерили нова опорка.
113
14
 
5
 
! Отговори
до 119 преди 1 година
Малкото замърсяване? Ти сериозно ли? Преди седмица Испания, Англия и САЩ ядоха мандалото с невиждани жеги и урагани. Това не идва от баба ти, а от замърсяването. Очаква се скоро температурата за постонно да се повиши с 2 градуса. Седни и прочети какво води това след себе си? Демокрацията няма да те спаси от природните бедствия. Наистина сте страшно необразовани същества. Не четете, не мислите, само пискате каквото е модерно...
112
13
 
18
 
! Отговори
До 113 преди 1 година
Да. Имаме и дърва, и мазут, и въглища. Ама твоите европейски ценности не повеляваха ли, че това са лоши, лоши, лоши горива и нивгаш не трябва да ги ползваме, защото замърсяват околната среда? Или вече спряха да замърсяват околната среда, понеже лошият газ е руски. Ей това сте КРАВОФИЛИТЕ - никаква логика, а много емоции и все да джафкате за нещо, което е модерно според плиткограмотните ви главици
111
19
 
29
 
! Отговори
?!? преди 1 година
За да се отърве България от вас. Ще плащаме, ще намерим алтернатива, пазар ще има. И може накрая да ни излезе и по евтино. То изнудване , то заплахи, то намеса във нашата политика. От Отдавна знаете само дай по големи гаддове от американците станахте
110
23
 
27
 
! Отговори
яао преди 1 година
Абе стига сте ни заплашвали с тая газ, наврете си я някъде....на газ отоплението е скъпо, я си пускам климатико и зиме и лете. Плащам Зиме 180 лв. , а Лете ...80 лв.....неможе да ме бутнете руски пияни сви.н.и.
109
14
 
28
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Истината е, че България е една негазифицирана държава и консумира много малко газ в сравнение с други държави в Европа. Ако имахме читави политици, въобще сега нямаше да имаме нужда от газ. Така че пишете руските опорки, но истината е, че България може да живее и без руски газ. При сравнително сходна площ и население Беларус консумира 6 пъти повече газ отколкото България.
108
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тях сметките са били винаги високи понеже всичко отнето е отивало за Комунистическия интернационал щом с Хитлера техния агент са притиснали Социалистическия интернационал до разпускане,че на тях да е всичкото богатство по суша и под вода после му подляли вода,че да се скрие при тия дето ги насочили революционно и него да му е леко и той да се утвърди да разпредели като феодал щастлив с усмивка на тоя дал,на оня дал,на третия като класа не дал,но ще му додаде с някое талонче,купонче за борбата.
107
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашисти, знаем, че вие сте виновни за високите сметки. Знаем и, че Северната Православна Джамахирия е терористична държава, начело с престъпници!
106
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 110 България е една от най-богатите на дървесина държави в Европа спрямо територията си. Предлагам ти да се ориентираш към други опорки. Впрочем, човек може да се грее и на ток, на мазут и какво ли още не. Не се притеснявай за топлото: това не е Расия, където само аок Путин каже, има топло.
105
13
 
30
 
! Отговори
Кики преди 1 година
Ние сме малка държава но можем гордо да покажем един голям среден пръст на джуджето и матушка.
104
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще се видим само ние богаташите ..бензина да стане 10лева .всички с колелета ..както го каза един бивш министър - да го духат бедните
103
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя народ помни до 7 секунди като рибите. Увеличенията на цените и инфлацията започнаха още в края на миналата година, а в началото на тази из цяла Европа политиците разправяха, че това е само началото! Преди всякакви войни и санкции и контра-санкции. Сега всички си имат удобно оправдание, но това не е първопричината.
102
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Обективно "РУСИЯ НЕ ЗАПОЧВА ВОЙНА БЕЗ ПРИЧИНИ!" Причини има: новооткрития газ в Донбас и Черноморския шелф.
101
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обърнете внимание, че Юрий Пилипсон все още говори в бъдеще време! Т.е. досега инфлацията и повишението на цените са само за загрявка! Дърва - няма, то и в градовете няма къде да ги ползваме, въглища - няма, а и да има пак няма как да се ползват в градовете. А в градовете е 75% (а може повече) от населението на страната! Благодарете на Про100 Киро и съюзниците му!
100
18
 
14
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
САТАНИЗИРАНЕТО НА РУСИЯ Е ГРЕШКА! ТОВА Е ИЗГОДНО САМО НА САЩ. РУСИЯ НЕ ЗАПОЧВА ВОЙНА БЕЗ ПРИЧИНИ! НО НИКОЙ ОТ ЕС ДАЖЕ НЕ СПОМЕНАВА ЗА ТЕЗИ ПРИЧИНИ. ЗАЩОТО НЕ СИ ГОВОРЯТ ТАМ ПО ВЪРХОВЕТЕ. ГРЕШКА!!!
99
4
 
10
 
! Отговори
хах преди 1 година
До Анонимен 105е да, щото си искаме държавата обратно от мафата и олигархията, а ти продължавай с опитите да разделиш бала слама на 2 крави и търси вината в друг за неуспехите си.
98
10
 
17
 
! Отговори
хах преди 1 година
До АнонименАйде бе, само САЩ са ви виновни, че всички правителства до сега нали лягаха на руснаците, то не бе голям шлем в енергетиката, то не бе Лукйол дето не знаеш колко петрол вкарват в рафинерията и колко гориво изкарват щото няма уреди на входа и на изхода, литаско смуче и в двата края, газта идва от русия и всички алтернативи бяха саботирани, абе въобще какво пиете та само глупости ръсите ? Или за толкова плаща копейкин
97
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До това доведе жълтопаветното управление. Съд и доживотен затвор за Кирил Петков и всички ***, които го подкрепят!
96
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До абеДА бе точно така ти казава, казва ти някаква цена в $, ама трябва да платиш в рубли по техен курс, т.е. тоя газ може и да дав пъти по-скъп от курса на руската банка, схващаш или ти е сложно ? Питай ся копейкин какво да пишеш. И нито става дума за *** нито за космически технологии, а за елементарни сметки.
95
19
 
12
 
! Отговори
999 преди 1 година
Ами, естествено, че руснаците ще спрат газа за целия ЕС, ако не се плаща според техните критерии. ПРОДАВАЧЪТ определя как и колко, НЕ КУПУВАЧЪТ. ВТОРО - ПРИ 300 МЛД ЗАКЛЮЧЕНИ ОТ ЦЕНТРАЛНАТА ИМ БАНКА - ВИЕ КАКВО ОЧАКВАТЕ? ДА СТОЯТ СЪС СКРЪСТЕНИ РЪЦЕ ЛИ???