Русия: В България да се готвят за високи сметки

Коментар на Юрий Пилипсон
23 юни 2022 15:08, Росен Стойчев
195
Русия: В България да се готвят за високи сметки
Снимка: БГНЕС/EPA

Решението на българското правителство да откаже програмата за плащане на руски доставки, неизбежно ще доведе до повишаване на цените за потребителите.

Още по темата
Това обяви ръководителят на Четвъртия европейски департамент на руското външно министерство Юрий Пилипсон, цитиран  от ТАСС.

Самият Пилипсон настоява, че алгоритъмът предложен от руската държава е напълно прозрачен. Припомни, че много европейски компании го използват и в момента.

Според него българското правителство трябва да реши, дали да премине към тази програма, за да получава гориво навреме и на разумна цена или приеме щетите за обикновените граждани. Настоява, че в страната се налагат скъпи алтернативи, от които ще спечелят американски компании.

Руският представител настоява, че България е в търсене на алтернативни доставки. Вероятно това ще стане, чрез доставки от САЩ и такива от гръцкия терминал.

Пилипсон смята, че купувачите трябва да се държат делово. За това и трябва да изберат най-достъпният вариант.

Повтори, че Русия си остава честен и надежден доставчик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
5
 
16
 
! Отговори
А Просия преди 1 година
да се готви за глад...
93
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само заяждане, по братски.
92
16
 
16
 
! Отговори
абе преди 1 година
наште *** като кирчо, на инат, няма че, няма - абе руснака ти казва-плащаш в рубли, вземаш евтин газ, когато искаш-отказваш се! къде има тука зависимост, заробване и други тъ-потии!....на зима ще ви дойде ак-ъла! в европа отдавна са така, само ний се пънем като магаре на мост!
91
11
 
11
 
! Отговори
Ами така ще е преди 1 година
Интригите на Сащ са естествено само в тяхна изгода! ЕС и Русия са губещите!!!!!
90
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 96 "След 30 години американско васално положение" Кажи ми кой от Луканов, Гечев, Овчаров, Радев, Първанов (1 и 2), Премянов, Нинова, Рашков, Гоцев, Виденов, Орешарски и Станишев е "американски". :)))))))))
89
6
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Германия и Италия като плащат в рубли ?!Никаква вяра на тези.
88
11
 
10
 
! Отговори
Хммм преди 1 година
Русия беше надежден партньор на ЕС по времето на Меркел. ПРИ ТОВА - С ВЗАИМНА ИЗГОДА. НО САЩ ЗАВИДЯХА НА ТОВА, ДОРИ СЕ НАМЕКВАШЕ ЗА ВЛИЗАНЕ НА РУСИЯ В ЕС!!! НО САЩ НЕ ДОПУСНАХА ТОВА КАТО НАСЪСКАХА УК СРЕЩУ РУСНАЦИ. СТАР МЕТОД ЗА ВСЯВАНЕ НА РАЗДОРИ. ИНТРИГАНТСТВОТО НА САЩ ДОВЕДЕ ДО ВОЙНАТА.
87
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 30 години американско васално положение България е умираща държавичка.
86
9
 
9
 
! Отговори
Америка преди 1 година
нападна Русия в Украйна и разедини Европа.Като имаме такива политици в ЕС такова ще е положението.Америка и тя ще клекне и ще дойде този ден скоро.
85
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До redordead "С бойлер и две деца знаеш ли как се справя домакинството? Не всички са самотници, като теб." Знаем, защото сме гледали деца в годините, когато другарете ни оставяхе редовно без ток. С бойлер спокойно можеш да се оправяш. И по-кофти неща има. Изобщо, русофилите говорите за "разглезените западняци" , но като ви слуша човек ревовете, при това без още нищо да ви се е случило, и си давам сметка, че това е само маска да си прикривате собствената глезотия.
84
9
 
13
 
! Отговори
Излизам на протест преди 1 година
Срещу високите цени, наложени от ГРОБ, ДПС,ИТН и ***! Нали обещаха по ниски ?!Сега ще протестираме до дупка!Ще видят кон боб яде ли !
83
2
 
6
 
! Отговори
redordead преди 1 година
е, допреди година живеех с едно дете и жена и пак бяхме с 2 климатика и 100л. бойлер, не е имало драма. За това дали системата ще издържи всичко да е на ток - не мога да коментирам.
82
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Зозо Руските фашисти продължават да си мислят, че говорят със собственото си население, и че думите, а не реалността, е това, което хората, на които говорят, вземат предвид. Феноменът е описан подробно от Павлов в началото на 20 век и важи и до днес. Проблем е, че Запада не е съставен от зомбита.
81
12
 
14
 
! Отговори
Morski преди 1 година
"Русия остава, честен и надежден доставчик."!!!!!!!! Е ТОВА САМО МЕ РАЗСМЯ! АНТОНИМИ В ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ!
80
9
 
3
 
! Отговори
До redordead преди 1 година
Да, ама тогава ще трябват едни допълнителни 3000 MW електричество, които няма от къде да дойдат. С бойлер и две деца знаеш ли как се справя домакинството? Не всички са самотници, като теб.
79
1
 
7
 
! Отговори
селянин преди 1 година
кой умее да мисли знае че тва ни чека едни ке се топлят на ток други на газ мазут а я си нарезах 20 кубика дръвца па ме чекайте да измръзнем зимъска
78
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газ няма, въглищата 700лв за тон, тока златен......затова Гласете Щилките! Тая зима се открива сезона на свободния дърводобив.
77
3
 
9
 
! Отговори
redordead преди 1 година
да не говорим, че ако газта стане, както предвижда някой, 10к долара, то на държавата ще ѝ е по-евтино да купи климатици на всяко домакинство:) Аз имам два инверторни мицубиши хеви - които цяла зима не са спрели да работят, живея сам и всичко ми е на ток - бойлер, отопление, пералня, съдомиляна, печка - тази зима по-голяма сметка от 120 лева не съм имал. Хората с ТЕЦ плащат хем повече, хем не знаят и за какво...вярно, че топлата ти вода е постоянно, но с бойлер пък се научаваш на самонтрол
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То щото тези, дето се отопляваха до сега с руска газ им беше безплатно. За това 95%от населението на България се отопляват на ток и с дърва и въглища( най висок процент за отопление в страна от Европа)
75
4
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
............Повтори, че Русия си остава честен и надежден доставчик.......... Хахахааааааа, е тоя на какви хапчета е? Никой не вярва на руснак :))))))))))))))))))))))