Германия спира да купува руски петрол до края на годината

Вносът на руски въглища пък спира на 1 август
13 юли 2022 08:20, Елка Василева
105
Германия спира да купува руски петрол до края на годината
Снимка: архив, БГНЕС

Германия ще спре изцяло закупуването на руски въглища на 1 август, а на руски петрол - на 31 декември тази година, заяви на пресконференция в Сидни германският зам.-министър на финансите Йорг Кукис, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Ключовото предизвикателство ще бъде покриването на разликата, който ще остане, когато ЕС се откаже от 158-те милиарда кубични метра газ, които Русия доставя всяка година, подчерта Кукис пред енергийния форум в Сидни, организиран съвместно от австралийското правителство и Международната агенция по енергетика.

По-рано Русия доставяше 40% от въглищата и петрола, използвани в Германия, отбеляза зам.-министърът. "Всеки, който знае историята на петролопровода „Дружба“, който беше инструмент още на съветската империя над Източна Европа, знае, че отказът от тази зависимост не е нещо просто, но това е нещо, което ще постигнем след няколко месеца", подчерта той.

Германия подготвя с ускорени темпове терминали за внос на втечнен природен газ, който да помогне за покриването на недостига. Кукис обаче посочи, че САЩ и Катар могат заедно да доставят на Европа само около 30 милиарда кубични метра газ годишно под формата на втечнен природен газ.

"Не можем просто да си представим, че този проблем не съществува", добави Кукис. Той отбеляза, че Германия е фокусирана върху прехода към нулеви нетни емисии и наскоро е въвела закони, целящи ускоряване на развитието на проекти за възобновяема енергия, но газът ще бъде от съществено значение за промяната.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
1
 
! Отговори
северен паток преди 1 година
СП- Стоп Путин
79
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има една велика мисъл, че никога не се затварят врати, напротив оставят се открехнати. Оставят се възможности и дори малки вратички. Абсолютно недопустимо е да се затряскват врати....И още една мисъл никога не казвай никога...
78
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
78 .Кратко да го кажа. ГФР и ГДР се обединиха и никой нищо не им каза, но Русия като защити своите общности и Санкции...
77
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 71 .Съветския съюз и най вече РФ дадоха 27 милиона жертви през ВСВ когато вероломно бяха нападнати от Хитлеристка Германия, а може би дори и повече жертви са дали през ПСВ през ВОСР и гражданската война и революцията от 1905г и войните от 19 век, включително с Наполеон от 1812. Руския народ е много изстрадал и не знам как ти даде сърце да пишеш срещу него...
76
5
 
6
 
! Отговори
Лонлл хилл преди 1 година
Паживьом павидим! Прагназируем павышения патребления газа в Европу. Вся Германция будет пратестиравать против правил установленных из насраные Хамерикансые штатов, а патом в будущая вайна в Европу Германция будет на сторону Расии против ФАЩ. И приканвам всички българи които живеят в Европа да се връщат в България, докато е време!
75
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато Германия се обедини и картата на Европа се промени никой не и наложи санкции и всички бързо забравиха че тя беше разделена заради започването на ВСВ и агресията и анексирането на Полша Франция и СССР, който благородно си премълча. Изтегли си войските от Германия и от източноевропейските страни. Но Нато напротив не се изтегли и спокойно продължава да се разширява и въоръжава. Украйна не е спазила минските споразумения но понеже Русия реши да защити своите общности и наложиха Санкции..
74
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без газ в Германия ще фалират и големите,и малките компании.ЕС налага санкции срещу себе си.ЕС отива на кино,тотален фалит и инфлация.Ще се топлим на свещи,хем няма да ни е тъмно.
73
10
 
6
 
! Отговори
До Коко преди 1 година
Коко, лъжите за 8те години в Донбас никой нормален човек не ги вярва. Влез в Ютюб на канала на Владимир Милов. Има отлично обяснено какво се случва 8 години в Донбас. Само една грамофонна плоча с лъжи въртите.
72
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Коко Поредното зомби. Абе, вие ДОСТОЙНСТВО нямате ли, бе?
71
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия спря да купува руски газ от вчера откак плесъхна СП1. Като приключи с нефта ще настъпи и краят на путинска русия.
70
8
 
17
 
! Отговори
Коко преди 1 година
До 69 много интересно мислиш защо Русия е натворила такива неща Ами защото западните страни и съединените щати фашизира Украйна продължение на 8 години избиват хора които не са съгласни с украинското ръководство и искат да се отделят а те ги убиваха и преди всичко това са руснаци е затова по ти влезе вътре да защити и реално погледнато тя цяла Украйна е руска само западната част която е бивша полска земяВсе едно България и Македония ей да ти дам един *** пример
69
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Швейцария Руската пропаганда работи на много *** принцип. да втълпява, че "Запада е лош" и съответно "Русия е жертва". Истината е, че Русия е най-кървата империя в цялата модерна история на света (последните 200 години) и е причинила безброй злини на много народи, включително и на българския. И като казвам "злини", нямам предвид еднократни актове, а събития които трайно са увреждали и увпреждат тези държави. Украйна е само ПОРЕДНИЯ пример за такава държава.
68
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Абе, шизита са всите ***, от една стр. тръбят колко добре им се отразявали санкциите и как имали 100 млрд отгоре едва ли не, от друга като ги питаш, щом е така как не се е сетил кремълския "стратег" по-рано да резне тръбите за ЕС и да си богатеят в Блатото? И настава мълчанието на агнетата или извърнате, плюене и тн.
67
11
 
7
 
! Отговори
До Швейцария преди 1 година
Защо разговорите винаги опират дотам? Ами защото имаме ситуация в която русия няма никакво оправдание за това което натвори. Обаче в България има едно малцинство от русофили които се опитват да намерят обяснение и оправдание. И то минава обикновено през това, че САЩ са зли, а русия са ни освободили. Просто не им е удобно, че за русия оправдание няма.
66
3
 
10
 
! Отговори
Гост преди 1 година
До студ и глад ни докарва това, че 30 години България не инвестира в диверсификация. Една държава не трябва никога да позволява толкова голяма зависимост нито от русия, нито от САЩ нито от Китай.
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Става дума за руски петрол, тука дискутират Сан Стефано! Не, че не е важно, но за пореден път българина доказва, че не е в състояние да дискутира по темата, а се отвлича по някакви странични неща! Повтарям не че не е важно, но това не е този форум! Копайте надолу, дъното е вече отгоре! Метафорка, който разбрал, разбрал! Поздрави от Швейцария!
64
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тез ще ни докарат до студ и глад!
63
8
 
1
 
! Отговори
До анонимен преди 1 година
В момента ЕС ще купува газ колкото може за да запълни хранилищата. Така че Норд Стриим 1 ще работи на пълна пара. Но като руснаците една турбина не могат да направят, който иска да си смята кой ще е по-бърз - ЕС да си построят ЛНГ терминали и тръби до Африка или русия да построи тръби до Китай. А Казахстан могат и да изпреварят русия. Така че всяка радост на рашистите и преждевременна.
62
6
 
8
 
! Отговори
До само факти преди 1 година
Това не са "факти", а са твоите предположения. Не можеш да бъдеш в главата на руския цар, че да знаеш какво е мислел за България. Аз пък смятам, че за тях ние винаги сме били една васална губерня. Инструмент за опит за установяване на контрол над проливите. Никога не са ни искали доброто, а са си гледали собствения интерес. Пък ти можеш да си фантазираш каквото искаш и да го наричаш факти. Като толкова ни обичат, защо няма да намериш дори един руснак да знае, че кирилицата е българска.
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Елате в Германия за да видите и попитайте някой някой средно стар германец без татуировки какво мисли! Отговора го вижте в Германия или оставям на свободната мисъл на читателите да си го представят имайки в предвид, че средния германец е добре образован. Не искам да кажа, че всички са отличници де! Ще видим всичко как ще се подреди след 21 юли, когато трябва да пускат газопровода нордстрийм I.