Германия спира да купува руски петрол до края на годината

Вносът на руски въглища пък спира на 1 август
13 юли 2022 08:20, Елка Василева
105
Германия спира да купува руски петрол до края на годината
Снимка: архив, БГНЕС

Германия ще спре изцяло закупуването на руски въглища на 1 август, а на руски петрол - на 31 декември тази година, заяви на пресконференция в Сидни германският зам.-министър на финансите Йорг Кукис, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Ключовото предизвикателство ще бъде покриването на разликата, който ще остане, когато ЕС се откаже от 158-те милиарда кубични метра газ, които Русия доставя всяка година, подчерта Кукис пред енергийния форум в Сидни, организиран съвместно от австралийското правителство и Международната агенция по енергетика.

По-рано Русия доставяше 40% от въглищата и петрола, използвани в Германия, отбеляза зам.-министърът. "Всеки, който знае историята на петролопровода „Дружба“, който беше инструмент още на съветската империя над Източна Европа, знае, че отказът от тази зависимост не е нещо просто, но това е нещо, което ще постигнем след няколко месеца", подчерта той.

Германия подготвя с ускорени темпове терминали за внос на втечнен природен газ, който да помогне за покриването на недостига. Кукис обаче посочи, че САЩ и Катар могат заедно да доставят на Европа само около 30 милиарда кубични метра газ годишно под формата на втечнен природен газ.

"Не можем просто да си представим, че този проблем не съществува", добави Кукис. Той отбеляза, че Германия е фокусирана върху прехода към нулеви нетни емисии и наскоро е въвела закони, целящи ускоряване на развитието на проекти за възобновяема енергия, но газът ще бъде от съществено значение за промяната.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
7
 
! Отговори
Хора преди 1 година
Фейк нюз
19
6
 
19
 
! Отговори
Хихи преди 1 година
Спира да купува щото са и врътнали кранчето, ***. Нещо като, гроздето е кисело
18
13
 
7
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Току що руският пропагандист и първи министър на отбраната на ДНР Игор Стрелков написа в своя телеграм канал за ешелон с руски комплекси Точка-У по Тулска област. Та си спомних като руснаците удариха гарата в Краматорск как опорката беше, че такива ракети нямали. :-)
17
3
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
А такааа !
16
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е сценарий да срутят *** валути и в суматохата да се измъкнат със зле скалъпени граждански войни. След това, което е останало от нашата страна, турци и руснаци лесно ще си стиснат ръцете на Шипка.
15
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Лицемерен е и Запада, и Русия. Напр. Берлинският конгрес не ни е дал Македония, населена предимно с българи, а после най-лицемерно врещи, че сме почнали Балканските войни, ами те нали са последствие от неправилната политика? Русия е против Съединението, но пък Англия изобщо не е искала да има такава държава, а да е част от Турция. И сега използуват подобни методи, не се заблуждавайте, в техен интерес.
14
16
 
7
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Какъв руски шантаж ли? Ами това многократно да заплашват Света с ядрени оръжия не е ли баш шантаж като по учебник?
13
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сами разбирате,че няма да е лесно. А кой ви кара да се отказвате от руския газ?
12
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те все спират нещо, а после реват що Русия им намалила вноса
11
7
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Какъв руски шантаж - да не би руснаците да са опрели пистолет в гърба на ЕС или накойто и да е и да са го принудили да купува горива или каквото и да е там? Да, ама не. И в крайна сметка абсолютно всяка голяма държава си налага интересите и не ми казвайте американците какви теменужки са. Те и затова са големи, защото газят малкия, така както голямата риба изяжда малката. С префинени методи, някога почти невидимо. Всички сте чували за пирата Дрейк, нали - убиец, но влачи за короната......
10
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къпането на вицеканцлера Хабек е с продължителност 3 минути и с тенденция да се извършва със студена вода. Ще го подкрепят ли германците или ще погребат и него и нацисткия внук Улаф? Това е въпросът.
9
8
 
20
 
! Отговори
ООН на гъби преди 1 година
Не ме интересуват тъпите немци. Като искат водени от глупава либерастия да си стоят със скъпи горива, газ, комунални, и да чакат ветрогенератори, слънчеви колектори и прочее да ги сгреят.
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига да има с какво да го замени.
7
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пипи "То затова от днес 1 евро =1 долар. По кухи Европейски политици не сме имали." Така е, трябваше по-рано да резнат руския газов и нефтен шантаж :)))))
6
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 4/6 "Целият не, но около 85 %" Да разбирам, че ти си повече от отчаяните русофили, значи? :)))))
5
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 3/5 "Затова еврото се срина, а рублата расте" Расте расте. Като туморно образувание "расте" и със същия ефект върху руската икономика. Затова Набиулина сваля лихвите. :))))
4
8
 
30
 
! Отговори
Пипи преди 1 година
То затова от днес 1 евро =1 долар. По кухи Европейски политици не сме имали.
3
25
 
12
 
! Отговори
Бацето преди 1 година
Еми, айде нека да е айрлия. :))))) Сега чЕкам 300 поста с това как Германия щяла да фалира или да купува пак "руски петрол" щото разбира се, че целия петрол на планетата е "руски". Според зависи дали пишещия русофил е повече разгневен, или отчаян :)))))
2
31
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лека полека милиардите евра в посока Русия секват...Какво ще прави Жожакът после?
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видеха от кирчу тpaнзиcтopa и се правят на европейци