Германия спира да купува руски петрол до края на годината

Вносът на руски въглища пък спира на 1 август
13 юли 2022 08:20, Елка Василева
105
Германия спира да купува руски петрол до края на годината
Снимка: архив, БГНЕС

Германия ще спре изцяло закупуването на руски въглища на 1 август, а на руски петрол - на 31 декември тази година, заяви на пресконференция в Сидни германският зам.-министър на финансите Йорг Кукис, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Ключовото предизвикателство ще бъде покриването на разликата, който ще остане, когато ЕС се откаже от 158-те милиарда кубични метра газ, които Русия доставя всяка година, подчерта Кукис пред енергийния форум в Сидни, организиран съвместно от австралийското правителство и Международната агенция по енергетика.

По-рано Русия доставяше 40% от въглищата и петрола, използвани в Германия, отбеляза зам.-министърът. "Всеки, който знае историята на петролопровода „Дружба“, който беше инструмент още на съветската империя над Източна Европа, знае, че отказът от тази зависимост не е нещо просто, но това е нещо, което ще постигнем след няколко месеца", подчерта той.

Германия подготвя с ускорени темпове терминали за внос на втечнен природен газ, който да помогне за покриването на недостига. Кукис обаче посочи, че САЩ и Катар могат заедно да доставят на Европа само около 30 милиарда кубични метра газ годишно под формата на втечнен природен газ.

"Не можем просто да си представим, че този проблем не съществува", добави Кукис. Той отбеляза, че Германия е фокусирана върху прехода към нулеви нетни емисии и наскоро е въвела закони, целящи ускоряване на развитието на проекти за възобновяема енергия, но газът ще бъде от съществено значение за промяната.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
7
 
3
 
! Отговори
само факти преди 1 година
51, действителнo Руската Имерия много е искала и се е застъпвала за Сан Стефанска България, но като разумни хора, руските дипломати са си давали сметка, че другите големи европейски играчи са против възникването на сравнително голяма славянска държава съюзник наРуската Имерия. Аз лично смятам, че основната вина за провала на руския вариант за границите на България е преклонната възраст на набора на Александър Сергеевич Пушкин, на Железния канцлер на Руската Имерия по това време - Князь Горачаков
59
11
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
При това положение Русия ще продава още по-евтино петрола си на Китай и Индия.Примката около врата на Мечката се затяга.
58
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гост "Ама гледай как си обясняват, че имат пшеница, нефт, злато, бюджетен излишък. А в ЕС и САЩ само дългове. Добре, бе пратете децата си да учат в Москва. Дайте им бъдеще." Не ти отговарят. Само хапят устни и цъкат минусчета, като че ли това ще промени реалността или лицемерието им :)))
57
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо за външния и вътрешен дълг на САЩ?Ще ви се завие свят като разберете колко е.Има инфо в нета-четете...и не ми я хвалете Америката.Имат и труг проблем-наркомания и хора бездомници.В тубата има доста видеа за наркоманите,не са за хора със слаби нерви.
56
6
 
10
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 1 година
Нещо не е наред с Германия. Охолния живот уврежда мозъка.
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 61 "и ПАТРИОТИЗЪМ(много дефицитна "стока" в България)" Особено сред русофилите, които са напълно подчинени на чужда държава до степен да бъркат нейните и българските интереси. На тях тези две неща им се сливат едно, разбира се, след правилното "обработване" от руските другаре.
54
4
 
13
 
! Отговори
до гост от славянин преди 1 година
Спокойно, хубавите неща стават бавно - сащ и ес фалират бавнор за да е по-голяма тръпката!
53
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 58/60 Тая руска тактика кога точно ви я разработиха? Според един експерт по руска пропаганда са я разработили 2011 година за нуждите на Путин срещу вътрешната опозиция и след това само я модифицират за местните нужди на руските тролеи. Има само един малък проблем: вече всички знаят за нея, и така само по-бързо ви идентифицират, че сте руски мегафони.
52
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не я мислете Русия-има си достатъчно нефт,злато,газ,пшеница и ПАТРИОТИЗЪМ(много дефицитна "стока" в България).Има бюджетен излишък-96 млрд. долара.Ние имаме само заеми...и много продажни политици-с лопата да ги ринеш.
51
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Номер 11 Смята че "русофилите *** сега цвилят на умряло " но на есен русофобите май ще цвилят така предполагам.
50
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ЕС започва да ставамного интересно а зимата ще бъде прекрасно.
49
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 52/55 "Райхщат не е договор, а споразумение да не си настъпват интересите." Значи Русия е знаела, че няма да има голяма славнянска държава на Балканите, но в учебниците по История на България през комунизма за Райхщадско споразумение не пишеше и една дума, но за сметка на това ЛЪЖАТА, за това как Русия "много искала" и се "застъпвала" за Сан Стефанска България беше набримчена навсякъде. Разбира се, последващата позиция на Русия за Съединението също показва, колко много са "искали" нали?
48
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От днес газът у нас поскъпва с 32%.Бензинът и газът също поскъпва.Зъбете се на Русия,после-що имало инфлация...
47
5
 
5
 
! Отговори
До 52 преди 1 година
Продължавам да твърдя че си трактуваш без разбиране. Райхщат не е договор, а споразумение да не си настъпват интересите. Това пази фланга на Руската армия, която минава през Румъния. В Райхщат има дори варианти за пълна капитулация на осм. империя и Цариград като свободен град. Интриги е имало и в Руското външно, така че дали са знаели или не Сан Стефанска България е прекалено претенцииозно мнение. Още повече, че за Европа, българите като нация различна от християнско население не се е знаело мн
46
22
 
13
 
! Отговори
Абе преди 1 година
.... нали русофилите искаха ЕС да се срине, разпадне и т.н., защото много "пречи" на България да извоюва своята "независимост" (това е русофилския начин да кажат, че трябва пак да се озовем под подметката на руските "овсободители".). Сега, пак според тях, заради решенията на ЕС да спре руския петрол, въглища, а скоро и газ :))))), се тръшкат, как ЕС щял да се разпада. Другаре, малко *** идва цялата работа, не мислите ли? :))))) Би трябвало да си биете г-а в тавана, че това се случва! :))))
45
15
 
8
 
! Отговори
Исторически факти преди 1 година
До До 39/45 Чел съм го. Даже и собственото ти "тълкувание" е само спекулация до какво се отнася - сам си го признаваш. Сан Стефано е "прелиминарен" договор, което означава, че руснаците са ЗНАЕЛИ, че това няма никаква ПРАВНА стойност, тъй че могат да те лъжат колкото си искат какво са "искали". Факт е също, че ПО НАСТОЯВАНЕ НА РУСНАЦИТЕ на преговорите не е имало български представител. Мдаааа.
44
10
 
2
 
! Отговори
агент Солт преди 1 година
До Гост 47 Да фалират ЕС и САЩ отвътре. Откъде си мислиш идва Блинкен - деда му гражданин СССР.
43
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин няма да се бави до края на годината . Ще им спре газ , петрол , въглища и уран още през юли/август .
42
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"САЩ няма да смогнат, следователно ще ребрандират руски петрол" _______________ Защо ще? Те вече го правят. По средата на Атлантическия и Индийския океани каръштисват 49% руски и 51% друг петрол и получават новобренд марки, които не са засегнати от санкциите. По този начин колективния запад избягва санкциите, които сам по-рано наложи. Разликата е в цената, но за какво са народите, ако не да плащат глупотевините на господарите?
41
32
 
20
 
! Отговори
Гост преди 1 година
От десетки години слушам как САЩ са пред фалит. Сега слушаме как ЕС (което включва България) е пред фалит. И продължавам да не разбирам защо всички русофили живеят в ЕС и САЩ, почти никой не ходи да живее в държавата на бъдещето русия. Даже напротив, от русия който може се спасява. А ако даваха зелена карта на всеки желаещ, щеше да е доста интересно да видим кой би останал в русия. Като вярвате в русия събирайте куфара и напред към евтиното парно. Ама явно сами не си вярвате.