Путин: Украйна не е изпълнила условията на предварително мирно споразумение

Те били договорени през март
20 юли 2022 08:20, Петя Славова
70
Путин: Украйна не е изпълнила условията на предварително мирно споразумение
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин днес каза, че Москва не е видяла желание от страна на Украйна да изпълни условията на предварително мирно споразумение, което по негови думи е било договорено през март, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Още по темата

В коментари пред журналисти след своето посещение в Иран Путин каза, че Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства са предложили да посредничат между Русия и Украйна. На въпрос дали е възможна среща с украинския президент Володимир Зеленски Путин отговори, че Киев не е изпълнил условията на предварително мирно споразумение, което по негови думи "на практика" е било договорено през март.

"Окончателният резултат разбира се… зависи от желанието на договарящите се страни да изпълняват споразумението, за което са се договорили. Днес виждаме, че силите в Киев нямат такова желание", заяви Путин.

През март се проведоха преговори, на които и двете страни направиха предложения, но не беше постигнат резултат, припомня Ройтерс. Тогава Зеленски каза, че може да се вярва единствено на конкретен резултат от преговорите.

Вчера Путин се срещна с иранския върховен лидер Али Хаменей в Техеран и двамата задълбочиха връзките между двете страни, които са обект на западни санкции. В Иран Путин се срещна и с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, с когото обсъди сделка за подновяване на износа на украинско зърно през Черно море, който в момента е блокиран от Русия. Путин каза, че Русия е готова да улесни преминаването на украинско зърно през Черно море, но също така иска да бъдат премахнати оставащите в сила ограничения за износа на руско зърно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
10
 
21
 
! Отговори
Куку преди 1 година
До От 6 милионаИстината е,че на страната на Вермахта и СС участват близо милион руснаци.Този факт скромно се премълчава от руските историци.
25
18
 
30
 
! Отговори
Стиви преди 1 година
По смешен и корумпиран ръководител Русия не е имала никога!!!
24
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено, че няма как да бъдат изпълнени някакви измислени условия. Условието е едно - изтегляне на фашисткия нашественик и заплащае на многомилиардни репарации за унищоженията, нанесени от него
23
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се ослушвай ами подписвай капитулацията след нея ще има и деколонизация ,иначе след 10на години пак война ще започнете.На света му писна от военнолюбивата Русия.
22
18
 
4
 
! Отговори
България преди 1 година
Ще завърши продължаващата промяна, когато всеки български евроатлантик започне да говори на македонски език и да използва латинската азбука.
21
6
 
0
 
! Отговори
31 преди 1 година
I am worthless pice of shit covered with Channel.
20
6
 
3
 
! Отговори
Защитниците преди 1 година
На фашизма смърдят демократично за бурканче кисело зеле.
19
8
 
21
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Анонимен 8 Може просто да ги избомби , но после НАТО ще избомби Русия и ще се свърши. От ВОСР до сега изстрадалия руски народ бял ден не видя. Управляват ги сътрапи.
18
13
 
30
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
През март имало преговори , ама без конкретно споразумение и Украйна не го спазвала.И това го казва Путин , който наруши всички международни мирни споразумения.Половин година държа 110 000 армия на границата с Украйна да ги сплаши и като видя че не става, я нападна. Захарова каза че само луд мозък може да реши че ще има война.И ето че лудия мозък нападна.И Зеленски не е мал , но не е нападал Русия.Рано или късно войната ще свърши и Украйна ще стане член на ЕС и НАТО.Путин губи.
17
18
 
11
 
! Отговори
От 6 милиона преди 1 година
Загинали евреи през време на фашистката власт в европа 1.5 милиона са от украинските полицаи.
16
6
 
4
 
! Отговори
21 преди 1 година
20 години чакаш? Евала на търпението ти. Предците ти чакаха почти 5 века.
15
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стана ми интересно и гледам на почти всички немски концлагери от Втората световна охраната е украинска да да не е лъжа вижте в нета
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ха-ха-хаИскаш да кажеш, че Байрактар е от Православна Турция ли? Или Himars са от Правослните САЩ? Хайде преди да се изаакаш, провери на какво място го правиш. Че може да се натъкнеш на магарешки бодил или коприва.
13
14
 
5
 
! Отговори
По препоръка преди 1 година
На някакъв наследник на фъшаги, който никога не се е къпал повече от 5 минути в живота си , а понякога споделял 5 минутния душ с приятел, аз ще имам извинение да смърдя на обществени места като истински свободен , цивилизован евровасал. Само някой да посмее да ми намекне, че смърдя веднага го пращам на съд за дискриминация против свободния ми избор на телесна миризма.
12
19
 
8
 
! Отговори
Баба Радка преди 1 година
Думам ви, сега да събирате газ в бутилки от мин.вода /20 л/.Че зимата ще се греете на дедовия.
11
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонимеНА янките да не би да са се разкарали от няколко петролни кладенци в Сирия, дето окупираха? Как ти звучи:" Донбас без руснаци, или негоден за живеене"? Полша също има претенции към Украйна, ако не знаеш! За Унгария и Молдова няма да ти напомням. Брежнев 1964-82 и Хрушчов 1953-64са украинци.
10
19
 
11
 
! Отговори
Татул преди 1 година
То нали се надигна, само че хората не са ***. Анлийско-американската хунта се оказа в задънена улица. Крайно време беше някой да им сложи намордника. И руснаците го правят много добре. Да му мислим ние, защото както винаги пак сме на грешната страна.
9
7
 
6
 
! Отговори
Европеска Мисирка преди 1 година
Много европески бюрократи са на почивка в България.
8
18
 
28
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 година
Товарищ Путин, докъде стигна гръмко обявената на 24 февруари денацификация и демилитаризация? Май всичко се превърна в една могъща дефекация на великата руска армия в Украйна.
7
14
 
33
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
Велика православна Русия и гениалният Путин молят ислямисти Иран за оръжие, с които са избиват православните си братя!