Започват да разглобяват самолети в Русия

Страната не получава компоненти
10 авг 2022 01:00, Росен Стойчев
123
Започват да разглобяват самолети в Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Руските авиокомпании са започнали да разглобяват своите самолети, съобщи Блумбърг.

Това се налага от няколко седмици, тъй като няма как оборудване да бъде внесено в страната.

Още по темата
ЕС забрани доставките за Русия.

За това и самолетите се поправят с частите на стари такива.

Руското правителство вече обяви, че някои самолети може да се използват за компоненти, повечето са Боинг или Еърбъс.

Разглобяването трябва да гарантира, че две трети от тях ще са в наличност. Компоненти отвън са нужни и за руски модели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: самолетиРусиядоставки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте в Ютюб видеото на Владимир Милов за Импортозамещението на русия. Показва записи от изказвания в руския парламент. Нито могат да построят нещо, нито Китай ще ги спаси. Само червените зелки в България вярват на тези лъжи. А колкото до това колко сте били образовани при соца - ами толкова бяхте образовани, че държавата стана на нищо от вашето поколение. Всеки гражданин, родител и управляващ през 90те е плод на социалистическата образование и възпитание. Истината боли.
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 32 "Ако случайно им трябват части за самолети ,руснаците просто ще поискат от Китай." Нито Еърбъс, нито Боинг са китайски фирми, че да "поискат от Китай".
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24/33 "Въпросът не беше за Куба и Венецуела" Така ли? Я да видим какво пишеше в пост 18, който цитира: А за какво "пречупване" говориш: това са две абсолютно деградирали "държави". Целта на държавите е да правят така, че населението им да живее добре и да се развива, а не да мизерства в името на лидера и диктатурата." После ме попита дали живея в демокрация, което е ясна референция към това, което написах за Куба и Венецуела.
24
5
 
7
 
! Отговори
24 преди 1 година
До Анонимен 27 - Въпросът не беше за Куба и Венецуела ,а за "бедната" и поставена на колене Русия - Не се пробвай да ме правиш на по-глупав отколкото съм , защото аз съм от едно друго поколение което ходеше на училище и беше доста добре образовано ( да поясня само за протокола ) !
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 29 Това е едно към едно с мълчанието на българските власти, когато гръмна Чернобил: да мълчим докато отмине бурята, а то после вече хората така или иначе ще знаят. Наистина паралелите в поведението са очевидни. На други места има 5-6 статии по въпроса, не е като да няма какво да се отразява.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 14/25 Глобализмът се оказва недоносче, когато се намесят глобални терористи като Русия и Китай.
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тавариши, защо така мълчите за "горещото лято" в Крим днес? Срам ли ви е нещо, що ли? Един ред не сте написали да го отразите в сайта. Мина времето, когато премълчаването на неудобни за режима новини успяваха да се скрият. Сега само демонстрирате кой ви плаща.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 24 Че не живея в демокрация, не живея. Живея в някаква хибридна реалност, в която Кремъл, чрез службите ни контролират до голяма степен политическия живот в страната в по-голямата част от времето. За разлика от останалите бивши комунистически държави от същинската Европа, ние не се оттървахме от ДС, даже то стана по-силно. ВЪПРЕКИ ТОВА, ИМА как човек да се развива и да живее добре. И дума не може да става за сравнение с пропаднали държави като Куба, Северна Корея, Венецуела, и пр.
19
10
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 1 година
До Анонимен- Номер 20 ти е отговорил много точно, но да допълня: Как на САЩ не им бе хрумвало до сега сами да произвеждат субстанциите за антибиотици и други животоспасяващи лекарства, а са зависими напълно от Китай? Ами ако ядосат Китай, ко прайм? От днес за утре ли ще оправят нещата. Другарее, глобализъмът се оказа едно недоносче. И все марксистите ги тегли към тоя интернационалъм.
18
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 18 - Ти от 32 г. живееш в демокрация - Добре ли живееш , развиваш ли се ! Питам защото в последно време се говори само за цяло поколение НЕграмотни и НЕработещи млади хора - Още конкретика еобходима ли ти е ! След 32г. развита и цветуща демокрация , а резултатите : Политически хаос , Мизерия , Неграмотност и Изчезваща нация и Простотия до шия - Още искаш лиили да изчакам да се научите да спирате на червен светофар и че пиян и дрогиран не се кара кола ?!
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Любопитен На психясалите русофили само нападения са им в главата. Тавариши, не се притеснявайте, за всяка диктатура си има тактика. Тази за руските терористи е да бъдат задушени бавно и постепенно. Западът за никъде не бърза. Джуджа казва, че и Империята на Злото за никъде не бърза. Ще видим, кой лъже.
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 19 - А зачо чакат на чиповете от Тайван тогава , и сега тръпнат да видят какво ще направи Китай , че много индустрии ще го закъсат за чипове ?!
15
11
 
3
 
! Отговори
Любопитен преди 1 година
До Анонимен 19 - Случайно подочух спора и не се сдържах да се включа ! Ами нападнете ги тогава ! Защо е цялата тази патардия - Да ги бяхте набили досега 100 пъти за тези 6 месеца - Като Югославия , като Ирак - лесно и БЪРЗО - къде е проблема ?!
14
10
 
5
 
! Отговори
9 преди 1 година
До Анонимен 14 - И на Германците не им беше хрумвало че се се връщат от зелена енергия на въглища от днес за утре , но им се наложи , че дори те карат да се откажеш и от къпането ?!
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Телефон,телевизор,кола,компютър ..и т.н - не могат да направят без западни технологии компоненти и части ...то кво става за други неща..то да не е като макси хипер нам кви си супер тайни свръх мъх единствени без аналог ракети и извънземни оръжия ...безполезни железа - ам на хартия и по комунистически усвоявани държавни пари.. Пълна излагация като възможности на армия капацитет,техника..а личен състав от неграмотници мизерници мародери от дупките на края на света..смешнициПародия на"супер сила"
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 17 Не думите ти за това какъв си определят какъв си, тъй че можеш и марсианец да се наричаш, все тая. А за какво "пречупване" говориш: това са две абсолютно деградирали "държави". Целта на държавите е да правят така, че населението им да живее добре и да се развива, а не да мизерства в името на лидера и диктатурата. Останалото е абсолютно бла-бла без никаква определена конкретика. Просто да се говори нещо там.
11
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 13 - Нито съм " Руски мегафон" , нито имам намерение да споря ! Изказвам мнение и търся логични отговори - Ако за тесетилетия със санкции НЕ си успял да пречупиш толкова малки държавички като Куба и СК , как можеш да си представиш да поставиш на колене за 6 месеца Русия , която има всичко на едно място - И ресурси и специалисти ( само не ми казвайте че нямат специалисти ) ?!
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 12 "е любопитно да видим кой ще изпищи първи : Запада за ресурси или Русия за части ?!" Самата статия показва, че Просия ВЕЧЕ е изпищяла за части, тъй като канибализира такива от други самолети.
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 9, викаш така се разработват технологии, от днес за утре. Как пък не им беше хрумнало досега на руснаците да си произвеждат всичко сами?!
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 9 "Кубинците сами си правят части за коли и поддържат Американски модели коли от преди революцията" Няма по проЗЗЗти от руските мегафони. Частите за колите им не се произвеждат в Куба. Всичко се ремонтира с подръчни материали в стил "направи си сам". Няма никакво организирано серийно производство, и няма и как да има, а Куба е НАПЪЛНО ФАЛИРАЛА. БУКВАЛНО нямат какво да ядат. До това води несдържания анархо-комунизъм.