Путин: Западът се опитва да запази своето господство

Според него той целенасочено разрушава европейската система за сигурност
16 авг 2022 13:48, Йоана Цонева
472
Путин: Западът се опитва да запази своето господство
Снимка: БГНЕС

Колективният Запад целенасочено разрушава европейската система за сигурност. Това заяви руският президент Владимир Путин в обръщението си към участниците и гостите на Московската конференция за международна сигурност, събщава ТАСС.

Т. нар. колективен Запад целенасочено разрушава европейската система за сигурност, създавайки все нови и нови военни съюзи, подчерта той.

"САЩ и техните васални държави грубо се намесват във вътрешните работи на суверенни държави чрез организиране на провокации, преврати и граждански войни. Те си служат със заплахи, изнудване и натиск, за да принудят независимите правителства да се подчиняват на тяхната воля и да следват правила, които са им чужди", добави Путин.

Той подчерта: "Всичко това се прави с една цел - (САЩ) да запазят своето господство, моделът, позволяващ да се захранва целият свят, както е било преди векове, и този модел може да се поддържа само със сила".

Още по темата
Руският президент насочи вниманието на участниците в конференцията към факта, че НАТО се придвижва на изток, укрепва военната си инфраструктура, включително чрез разполагане на системи за противовъздушна отбрана и увеличаване на настъпателните способности на силите за нападение.

"На хартия това лицемерно се обявява като необходимост от укрепване на европейската сигурност, но в действителност се случва точно обратното. В същото време предложенията на Русия от декември миналата година просто бяха пренебрегнати за пореден път", заключи Путин.

Той заяви и че Западът се опитва да приложи система, подобна на НАТО, в Азиатско-тихоокеанския регион, съобщава "Ройтерс".

По негови думи Съединените щати се опитват да "протакат" конфликта в Украйна и посещението на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси в Тайван по-рано този месец е било "старателно планирана провокация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
14
 
10
 
! Отговори
С тези руснаците преди 1 година
дето ги псувате бай Тошо направи за 20 години от България 37 -мата икономика в света. Произвеждахме всичко. Във всяко село имаше фабрика или ферма. Ядяхме истински хляб. Сега с тези хамериканци ..... лижеме само за....дници. Щото друго няма за ядене.Не го мислете Путин.
315
1
 
15
 
! Отговори
Това са фактите преди 1 година
А какво може да направи изостанала Русия ?!
314
3
 
9
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
До Хектор. Така и не могат да разберат кухи съветски кратуни като теб, че в демократичните държави няма особено значение дали президент ще е някой 40 годишен мачо или 100 годишен дядка с деменция - политиката им ще е почти една и съща. Докато ако ***...кин умре и дойде друг нещата може коренно да се променят.
313
0
 
7
 
! Отговори
Питам преди 1 година
До Боби 332 Защо ти е толкова смешно ? Трагично е.
312
12
 
7
 
! Отговори
100% истина преди 1 година
Според Ми5 Путин трябваше сега да е много тежко болен , а той си открива конференция.И казва някой неща , които някак си не могат да се пренебрегнат......дори и от най-***.ите.Истината е , че ние сме колония, която се дои вече 30 години. Поробени сме.
311
2
 
10
 
! Отговори
Мутрафонова преди 1 година
Боби, ти да не си военното аташе на русия в София? Нещо много се палиш на всеки и тръгваш да отговаряш подробно, ама с типичните прийоми на кагебист - избирателно, тенденциозно и манипулативно само с удобни за твоята теза аргументи.
310
10
 
2
 
! Отговори
Хектор преди 1 година
Когато краварската деменция-президент си замине и Путин сдаде властта, ще стане мазало. Шанса да дойте на изток некой като деменцията е огромен и незнам как пичагата Тръмп ще спаси хАмерика тогава. Натиска в русия за по-твърда политика е огромен и запада да благодари че на там седи горе-долу разумен човек. Това не е добре, светът има нужда америка да оживее, да има къде да си прави експерименти . Да живее България.
309
5
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Хи-хи-хи, лудият Боби пак е избягал от клиниката и се прави на "умник" с поредната си боза.
308
3
 
8
 
! Отговори
Э преди 1 година
На снимката истинският Путин ли е или поредния двойник? Вече ги обърках. Обръщайте внимание м/у върха на носа и брадичката, по това се забелязва, че са различни хора.
307
3
 
12
 
! Отговори
Западняк преди 1 година
Стига си плакал бе, лилипут. Така и не можеш с кагебейския мозък да разбереш, че цивилизованият демократичен свят не разсъждава така.
306
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля като спечели Възраждане да им предложим да изритат от България всички продажници,които философстват тук.Аз пиша за България,а те минуси ми слагат и почват да крекат "русофил".Това са потенциални предатели.
305
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пудинга уж описва САЩ,но е дал точна характеристика на Русия и нейната политика!
304
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Понякога Демокрацията изисква жертви...изброеното от теб никой не го иска,но и никой не иска бомбардировки и безмислено избиване на хора....По някакъв начин окупацията на Русия трябва да бъде наказана с риск,да си влошиш жизненият стандарт....
303
5
 
14
 
! Отговори
Питам преди 1 година
Като какъв се явява Путин в региона, че да нарежда на съседни независими държави каква политика да водят ?Нещо като началник ли ? Че и война води.Явно не е очаквал какви ще бъдат последствията за Русия.Много си е повярвал.
302
11
 
6
 
! Отговори
Много е готин преди 1 година
Путин.
301
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джудже, направи така Русия да е привлекателна, да има силна икономика, нови технологии, завладяваща култура, просперираща търговия и тогава говори за господство. С разпадащите се танкове от 60-те години на миналия век и убийствените войни с братски съседски народи си за НИКЪДЕ...
300
8
 
13
 
! Отговори
! преди 1 година
Аха, а кой нападна суверенна Украйна?
299
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бункерния гном прати танковете в Киев, а му виновен "колективният запад". Това между другото е едно към едно с мисленето на средностатистическия квартален чичка - бираджия, който уж разбира от всичко и много може, ама живее в тоалетна.
298
8
 
11
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Иска да отнеме господството на Запада..! Къде си тръгнал с тия два леви крака бе ,лудия ?
297
4
 
13
 
! Отговори
до 308 преди 1 година
само гладни и зиморничави баби пишат тук. как не останаха достоъни българи.