Путин: Западът се опитва да запази своето господство

Според него той целенасочено разрушава европейската система за сигурност
16 авг 2022 13:48, Йоана Цонева
472
Путин: Западът се опитва да запази своето господство
Снимка: БГНЕС

Колективният Запад целенасочено разрушава европейската система за сигурност. Това заяви руският президент Владимир Путин в обръщението си към участниците и гостите на Московската конференция за международна сигурност, събщава ТАСС.

Т. нар. колективен Запад целенасочено разрушава европейската система за сигурност, създавайки все нови и нови военни съюзи, подчерта той.

"САЩ и техните васални държави грубо се намесват във вътрешните работи на суверенни държави чрез организиране на провокации, преврати и граждански войни. Те си служат със заплахи, изнудване и натиск, за да принудят независимите правителства да се подчиняват на тяхната воля и да следват правила, които са им чужди", добави Путин.

Той подчерта: "Всичко това се прави с една цел - (САЩ) да запазят своето господство, моделът, позволяващ да се захранва целият свят, както е било преди векове, и този модел може да се поддържа само със сила".

Още по темата
Руският президент насочи вниманието на участниците в конференцията към факта, че НАТО се придвижва на изток, укрепва военната си инфраструктура, включително чрез разполагане на системи за противовъздушна отбрана и увеличаване на настъпателните способности на силите за нападение.

"На хартия това лицемерно се обявява като необходимост от укрепване на европейската сигурност, но в действителност се случва точно обратното. В същото време предложенията на Русия от декември миналата година просто бяха пренебрегнати за пореден път", заключи Путин.

Той заяви и че Западът се опитва да приложи система, подобна на НАТО, в Азиатско-тихоокеанския регион, съобщава "Ройтерс".

По негови думи Съединените щати се опитват да "протакат" конфликта в Украйна и посещението на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси в Тайван по-рано този месец е било "старателно планирана провокация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 307Е сега като умреш от студ и глад зимата, ти ще вземеш да ВДЯВАШ , Т**НАР заблуден.
295
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СМЯХ 304...Слабоумният си ти,не можеш да вържеш цифрите.Не говорим за природни залежи,говорим за развита икономика...Асимилираш ли нещата или ти се изправи единствената гънка в мозъка...Без беннзиностанцията Русия е на нивото на Италия...далеч след Германия и много далеч след САЩ...вдяваш ли....
294
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори и да има такова господство, болшинството от хората на нашата планета го искат. Демокрацията не е съвършена, но по-добър строй няма. Примитивната диктатура на Путин сигурно не е за предпочитане. Тя и останалите авторитарни режими се налагат със сила, докато демокрацията се избира доброволно.
293
4
 
9
 
! Отговори
до смях преди 1 година
няма руски ресурси. няма. ако ги правеха руснаци, никой нямаше да ги купува. намират се на тереиторията. точка.
292
14
 
5
 
! Отговори
СМЯХ преди 1 година
До Анонимен 56Цитат "Русия при Путин няма икономика" Хахахахахаха - затова сега цяла Европа е в криза без руските ресурси. Киро Простото твърдеше че Русия е бензиностанция с ракети и вече не е премиер. Само слепци и слабоумни не могат да видят простата истина.
291
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фактите са, че през 2002-ра година Путин е на съмита на НАТО и е първа дружка с НАТО и няма никакъв проблем с разширяването на изток. Към 2002-ра Полша, Чехия и Унгария вече са членки. А членството на Балтийските държави вече е договорено и публично известно. Нещо повече украинският президент Леонид Кучма заявява интерес за членство в НАТО и има ТВ запис с журналист питащ Путин какво смята за Украйна в НАТО и Путин е напълно ОК с това. Всичко е записано и документирано. Това са фактите.
290
8
 
3
 
! Отговори
Кифладжията преди 1 година
Божеее... Не е за вярване какви болни и продажни мозъци са останали във Фикиландия. Ще се пръснете от злоба бе, хора, по-полека.
289
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СКЪПИ РУСОФИЛИ, рушлямофила е като рушлямофашиста, от сутрин до вечер лъжи и откровени манипулации, напълно са загубили достойнството си, ама изцяло и безвъзвратно!
288
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господство вече не се налага с оръжие (както си мисли Путин), а с икономически постижения и растеж. Жужака иска Русия без реално производство, да определя правилата на играта??
287
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бавно, но сигурно! Така укрофашистите губят територии. Така ще бъде и с околните фашистки държави. Сори ама и лавината тръгва бавничко докато натрупа обем.
286
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господството на Запада не е заплашено по никакъв начин. Монголоидния вожд на рушлямофашистите живее в някаква паралелна вселена, психиатри са нужни!
285
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 07 10 За 70 годишнина къде ще се дават цветята? Отговор А: на трибуната къдео е сам Ким. Отговор Б: на охраната да му ги донесе на минус 5 ниво в бункера и Отговор В: на мавзАлея :))))))
284
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е един голям ***, тези от ЕС са още по-големи, демента ви го набива едновременно и на нас и на руснаците и никой не се и усеща дори.
283
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Психопат с картечница!
282
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен до Хаха 293..много си болен..много
281
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен до Хаха "Те сащ освен, че се включиха във войната но и са 100 милиарда назад" Единия русофил пише от очаяние, че САЩ били напред от войната, следващия, назад. Другаре, поне се разберете помежду си какво ще лъжете.
280
3
 
10
 
! Отговори
07 10 преди 1 година
70 годишнина! Ще има голям фоерверг! Или 70 ракети химарс, или 70 руски фаса?
279
4
 
8
 
! Отговори
ХАХАХА преди 1 година
Сатанато.... хихихихихи...точно казано.
278
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демилитаризирането на Империята на Злото върви по план. :))))
277
7
 
3
 
! Отговори
Кадир Рамазанов преди 1 година
До Киiв!