Ядрена война между САЩ и Русия би обрекла на глад 3/4 от населението на Земята

Дори по-малък конфликт би довел до смъртта на милиарди от глад
Обновена: 17 авг 2022 15:48 | 17 авг 2022 15:48, Нели Христова
296
Ядрена война между САЩ и Русия би обрекла на глад 3/4 от населението на Земята
Снимка: БГНЕС

Приблизително 5 милиарда души – три четвърти от световното население, биха останали гладни в случай на ядрена война между САЩ и Русия, сочи ново изследване.

Добивите от култури по света ще намалеят, тъй като ядрените оръжия ще предизвикат огнени бури, които ще освободят блокиращи слънцето сажди в атмосферата, установиха изследователи.

Това би се случило при най-големият потенциален конфликт. Но учени разглеждат и какви ще са последствията при по-малки ядрени войни и откриха, че милиарди все пак ще умрат поради заличаването на глобалните хранителни системи.

Експертите разглеждат какво ще се случи по време на пет по-малки войни между Индия и Пакистан, както и голям конфликт между САЩ и Русия въз основа на размера на ядрения арсенал на всяка страна.

Американските изследователи установиха, че най-малкият ядрен сценарий би довел до спад на средното глобално производство на храни – измерено в калории – със 7% в рамките на пет години.

Ако се случи ядрена война между САЩ и Русия, според тях производството на храни ще спадне с 90% три до четири години след всеки конфликт.

Повече от 75% от хората по света ще гладуват в рамките на две години при този сценарий, гласят заключенията им.

Алън Робок, съавтор на изследването, казва, че учените разбират, че ядрената война от какъвто и да е мащаб би унищожила глобалните хранителни системи и би убила милиарди в процеса.

"Данните ни казват едно нещо: трябва да предотвратим евентуалната ядрена война", заявява професорът по климатични науки от университета Рутгерс в Ню Джърси пред The Independent.

Тяхното изследване установи, че спадът на реколтата ще бъде най-сериозен в нациите със средна географска ширина, които включват Русия и САЩ и биха могли да имат косвен ефект върху африканските и близкоизточните страни, които са зависими от вноса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ядрена война няма да има, но вaтниците не спират да шантажират света с измислените си "Сармати"...
102
4
 
5
 
! Отговори
Всички чакат войната преди 1 година
Африканците чакат ядрената война, за да дойдат в Европа, Китайците чакат ядрената война, за да отидат в Русия, латиноамериканците чакат ядрената война, за да отидат в Северна Америка.
101
0
 
7
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
До Анонимен 108 Моли се да не започва.Политат ли едните ракети ,политат и другите. Може да стигнат по късно , но тава не променя фактите.Планетата Земя ще ще бъде унищожена от банда убийци с претенции за световно господство. Само че"световно"няма да има.
100
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Да напомня: Също така е факт, че ударите са предотвратили десетократно повече жертви, в случай на продължаване на конвенционалната война.
99
3
 
9
 
! Отговори
Да напомня: преди 1 година
Единствената страна, нанасяла досега ядрен удар / при това - не по военни обекти на чужда армия, а по МИРНО, ЦИВИЛНО население на огромни градове/ е САЩ. Просто факт.
98
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Сибир няма да гладуват. Сибир при всички случаи ще се запази непокътнат и ще имат всичко там.
97
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1. Африканците и индийците умират от глад. 2. САЩ и Западна Европа се освобождава от имигрантското си население в големите си градове от афроарабоиндийски произход. 3. Русия изчезва и ще бъде поделена между Европа, САЩ и Китай. 4. Населението на Земята намалява от 9 на 6 милиарда, както преди 20 години.
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 132 "как ще разберат руснаците, че има някоя страна намерение да ги нападне с ядрено оръжие." Обаче руската доктрина не говори за "изненадващо нападение", а за "екзестенциална заплаха". По дефиниция, такава не може да установят след като са ги ударили с ядрено оръжие - ако е така тях просто няма да ги има. Очевидно е, че става дума за ВЪЗПРИЯТИЕТО, че нещо е "екзестенциална заплаха".
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 129 Ами, ако си го избият от главата русофилите с какво ще си докарват нужния адреналин?1?!
94
1
 
3
 
! Отговори
до Дрън Дрън Ярина преди 1 година
Ти се образовай и то не малко, защото имаш нужда явно.
93
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Юдеите искат и зорлем правят света да се разврати морално, и да има (изкуствено създадени) войни, защото ни подготвят за великото идване на своя месия - миротворецът и реформаторът, който ще изобличи света за греховете му; ще въдвори световен мир? - Иначе как хората по света ще го харесат и приемат? Именно той - (лъже)месията на юдеите трябва да върне света към нормалното. Подготвят ни за грандиозната подмяна на Исус Христос с друг "месия" ...
92
0
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Напротив. Три четвърти от населението на Земята ще изчезне заедно с животните. Останалите една четвърт да се оправят. Нали искат война.Ние ще сме от изчезналите. Подпалвачите на война ще са в бункерите.
91
0
 
2
 
! Отговори
Getting ready mafaka преди 1 година
До Анонимен 121. С твоята умозаключителна логика е по добре да те поливат отколкото да те хранят.
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 118 "И как разбра, че Русия при "екзенстенциална заплаха" ще нанесе първа удар?" Ами, БУКВАЛНО това е написано във въпросната доктрина. Ако няма да използва ядрено оръжие, няма да го пише.
89
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ според своята военна доктрина могат да използват ядрено оръжие за защита на американските интереси. България купува газ от Газпром, това заплашва бизнес интересите на американски търговци на газ, САЩ могат да приложат ядрено оръжие срещу България.
88
2
 
3
 
! Отговори
Св преди 1 година
Абе Терминатор 1 и 2 гледали ли сте? Кадрите от бъдещето (2029 г.) - в подземията и дъвчещи някакви каши (ако има), ревове, писъци - те това ще е същото. Засега дръжте джендърски изписаните вежди И обезкосмени кълкиТЕ, че малко остана, после спадналите джуки и проскубаните екстеншъни ще са най - малкия ви проблем.
87
3
 
5
 
! Отговори
Христо Иларионов преди 1 година
Путин заплашва да взриви Запорожката АЕЦ, от това ме е страх а не някакъв хипотетичен ядрен конфликт между САЩ и Русия.
86
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 111 "Къде си прочел или чул руските държавници да имат намерение първи те да нанесат ядрен удар по някоя държава??? Къде?" В Руската доктрина за национална сигурност. Там е написано, че при "екзестенциална заплаха" за руската държава, ще могат да използват ядрено оръжие, но няма интерпретация на това какво означава "екзестенциална заплаха". С други думи, могат да кажат каквото си искат и да използват ядрено оръжие.
85
4
 
0
 
! Отговори
3/4 гладни!? преди 1 година
Лудите нямат почивен ден!
84
3
 
6
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 1 година
Половината от руските ракети ще останат в силозите или ще се взривят при изстрелването но другата половина могат да направят доста бели. Но много хора не знаят че Путин или Байдън не могат самолично да изстрелят ракетите. Има 5 човека по веригата които трябва да одобрят.