С 80% скачат сметките за ток във Великобритания

Причината е войната между Русия и Украйна, призна Бреърли
26 авг 2022 11:45, Петя Славова
88
С 80% скачат сметките за ток във Великобритания
Снимка: БГНЕС

Цените на енергията във Великобритания ще се увеличат с над 80% за средностатистическото домакинство, след като енергийният регулатор Ofgem обяви, че от 1 октомври горната граница на цените ще нарасне от 1 971 паунда на 3 549 паунда годишно, предава БГНЕС.

Новата горна граница определя максималната цена, която доставчиците на енергия могат да начисляват за единица гориво между октомври и декември, и отразява разходите за закупуване на енергия на пазара на едро и доставката й до домакинствата. Главният изпълнителен директор на Ofgem Джонатан Бреърли заяви, че очаква след този период горната граница на цените да се повиши отново, което ще увеличи натиска върху разходите за живот, с които се сблъскват домакинствата във Великобритания.

В интервю за предаването Today на Би Би Си минути след съобщението на Ofgem, Brearley заяви: "Приемаме, че има значителен натиск върху цените, не само от днес, но и през януари и евентуално през следващата година." Той не посочи до каква степен е вероятно цените да продължат да скачат, но каза: "Това, което не правим, е да даваме цифри, защото нещата се промениха значително."

Бреърли призна, че рязкото покачване на цените на енергията, предизвикано до голяма степен от войната на Русия в Украйна, ще доведе до значителни затруднения през зимата и призова новия министър-председател и неговия кабинет да дадат "спешен отговор".

"Това е отвъд възможностите на регулатора и индустрията да се справят с него", каза Бреърли пред Би Би Си. "Министър-председателят с неговия или нейния министерски екип ще трябва да действа спешно и решително, за да се справи с това."

Членовете на британската Консервативна партия в момента са в процес на избор на нов лидер, който да замени Борис Джонсън - и да стане следващият министър-председател, като победителят ще бъде обявен на 5 септември. Лиз Тръс и Риши Сунак са двамата кандидати в надпреварата за висшия пост.

Канцлерът Надим Захауи заяви, че знае, че по-високата горна граница ще "предизвика стрес и безпокойство за много хора". Захауи добави, че "помощта идва", посочвайки поредица от мерки, които сегашното правителство е потвърдило.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще ви видим ноември декември януари са най дългите нощи какво ще платят майче ще има много стачки ще свалят правителство то вече свалиха джонсън и тръст сега ще видим кои ще е наред франция и германия ги чака същото а българите сами се унищожават без правителство свалиха един лъжец и крадец сега ще има и втори
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
син пита баща си защо тока е много скъп-защото украйна и русия въюват татко аз знам че ние сме англиани а излиза че сме украйнци
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
650 ПАУНДА ЕДНОКРАТНА ПОДКРЕПА НА ХОРА ПОЛУЧАВАЩИ ПОМОЩИ В АНГЛИЯ НА ДВА ПЪТИ:- ОТ 14 ЮЛИ 2022Г, И ОТ 14 СЕПТЕМВРИ 2022Г ВТОРОТО ПЛАЩАНЕ.
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОДПОМАГАНЕ С 400 ПАУНДА НА ВСИЧКИ ДОМАКИНСТВА ПОЛЗВАЩИ ЕЛ ЕНЕРГИЯ.
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
простете ми тези англосаксонции си го заслужиха като чели те се защитават от русия не ме интенречуват ако ще да замръзват или да гладуват наи добре си гледам моите неща че бг ще е същото
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Неразбрал - "Нали уж само българите бяхме смотльовци, задето ни доят, ама ние си траем? Нали уж ни казваха, че ако направиш подобно нещо на някой британец и цялата нация ще излезе веднага на улиците?" - На пръви октомври ще се излиза, спокойно.
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 59 - Къде обаче? В централен Лондон, нали? Където апартаментите станаха по 500 лири на семдица...
70
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мухлясаха тотално, горките! Сега като им спрат отоплението и ще гибердясат от влага.
69
0
 
16
 
! Отговори
ьаьааь преди 1 година
Да построят 10 атомни и нямата да имат проблеми. Ама за това се иска мислене за бъдещето и не само парите са важни ами и сатабилността. Пари могат да се напечатат за два дена, ама стабилност се изгражда с векове мислене и знания за историята. Масата от тях е много проста.
68
0
 
32
 
! Отговори
БГ преди 1 година
Нищо им няма. Векове са грабили от колониите.
67
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брекзит беше огромна грешка. Войната е по-малкият им проблем.
66
3
 
9
 
! Отговори
До 63 преди 1 година
В грешка сте.Война се печели с много пари.Собствениците на парите,според желанията си,ги предоставят на различни воюващи страни с цел печалба.
65
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия на Путин отиват да работят само хора от бившият СССР.
64
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен63 "Русофилите се депресираха от резултатите..." Мечти, мечти, мечти....
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 59 хахаха,да беше написал до 400 паунда на седмица щтяха да ти повярват хората.
62
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите се депресираха от резултатите на фронта и сега яростно, със сетни усилия скочиха като на спасителен пояс на вълната за енергията! Надежда всяка оставете, роби! Война се печели със съвременно оръжие и с желание!
61
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко им е, те заедно с презокеанските си господари са инициаторите за санкциониране на русия, те предизвикаха тази война с нагнетяване на обстановката в донбас и луганск, всичките нещастия за ЕС идват от англия или щатите, не 80, 500 процента да им стане тока и газта а бензин и дизел да нямат и да се редят на опашка с денонощия дано!
60
5
 
27
 
! Отговори
До Анонимен 60 преди 1 година
Явно защото си прекалено ***? Русия е вторият най-голям трудов пазар за имигранти в света...
59
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно защо никой не бяга да работи в Русия на Путин?...
58
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Англия на седмица, ако работите в склад, може да получавате до 4000 лв. Кога в България доходите ще станат такива? Докато управляват комунисти никога.