Павел Филатиев, който разкри зверствата на Русия, скъса паспорта си

Той избяга във Франция
30 авг 2022 17:00, Нели Христова
376
Павел Филатиев, който разкри зверствата на Русия, скъса паспорта си
Снимка: YouTube

Парашутистът Павел Филатиев, който напусна Русия, след като описа закононарушенията на руската войска в Украйна и избяга в Париж, скъса демонстративно всичките си руски документи – паспорт, военна книжка, удостоверение за ветеран от Кавказ и документ за предоставяне на „жалката“ по думите му военна пенсия от 3000 рубли.

Още по темата

Той поиска политическо убежище във Франция и още с пристигането си на летище "Шарл дьо Гол", Филатиев скъса документите си и ги хвърли в тоалетната чиния, като записано лично от него видео показва как парчетата от документите изтичат в канализацията.

Клипът бе качен в YouTube канала на правозащитната организация Gulagu.net , която му оказа помощ да напусне Русия. Под видеото е написано, че това е бунт против "мафиотската политика на руския деспот Владимир Путин и войната, която той разпали, убивайки десетки хиляди руснаци и украинци".

"Обичам Русия, обичам целия си народ, но Путин не е Русия и настоящето ни държавно управление не е Русия. Путин, върви на майната си", категоричен е избягалият войник.

Във видеото той споделя, че цели 34 години е бил патриот към собствената си страна и винаги се е възхищавал на Русия.

„Откакто постъпих в армията на 18 години обаче, на мен и всички останали войници всекидневно ни беше казвано, че всички искат да ни убият, да ни унищожат. На тази възраст си мислиш, че всичко, което правиш, е за благото на страната ти. Но се оказва, че всичко, което правиш, е за благото на правителството, което успешно ни използва и манипулира. В крайна сметка разбираш, че всъщност в Русия ти не си нужен на никого. Цената на човешкия живот е равна на нула. За войниците, които се сражават в Украйна, дори е непонятно за какво дават животите си“.

В електронната книга "ZOV", която публикува в своите свидетелства в обществената мрежа "ВКонтакт", Филатиев разказва за съветски бойци, изпратени в Украйна, взели участие в грабежи на цивилни по заповед на командването.

„Влизахме в офиси, които разполагаха с кухня и хладилници. Ние, като диваци, изяждахме всичко , което имаше - зърнени храни, овесени ядки, сладко, мед, кафе. Беше ни напълно безразлично, към този момент бяхме доведени до предела. До какво дивашко състояние можеш да доведеш хората...“, пише Филатиев в книгата си.

След публикуването на текста, той се е укривал в протежение на две седмици в различни хотели с цел да не бъде хванат от съветските управляващи. След като избяга от Русия той най-напред разгласи, че ще замине за САЩ, но впоследствие е решил да потърси убежище във Франция

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
12
 
12
 
! Отговори
Кочбайрам преди 1 година
Без това зло др.Владимир В. Путин нямаше да има Матушка Росия. Без др.Путин нямаше да има противостояние и всички щяхме да сме приели джендьрското за оК-ей. Пълно щастие историята не познава, както и пьлния мафиотски фалш в ШАЩ е добьр пример за това.. Справедливоста не е била никога царица, затова има религий и слава богу..
251
4
 
16
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Използваха ***, а после ще му турят новичока, за да обвинятлошия Путин.....
250
21
 
13
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Срамът за русия е путин и то за много,много дълго време,измерващо се може би с не едно столетие,защото няма по-голямо престъпление от това да убиваш братята си по кръв и да разрушаваш и грабиш домовете им,да изнасилваш като последен дивак жените им и всичко това да е висша държавна политика.Срам и за радев с неговото сл.правителство,който иска да ни направи срещу някакъв газ отново зависими от тази фашизирана и разпадаща се империя.Свободата няма цена!!!!!
249
14
 
15
 
! Отговори
Все пак преди 1 година
има руснаци чийто мозук малкия диктатор Путин не е успял да примие.
248
15
 
14
 
! Отговори
Кривондел преди 1 година
От началото на войната повече от един милион руснаци са избягали от Путиновият рай. Отишли са да мръзнат и *** от глад в загиващия Запад. Движение в обратната посока не се наблюдава!!!
247
7
 
25
 
! Отговори
някой преди 1 година
днес.бг пробихте дъното с тази олигофрения... То бива да се продаваш за пари ама в един момент и без пари вече не искат да ви опънат ***
246
21
 
14
 
! Отговори
Мутрофанова преди 1 година
Защо не се включите в редовете на руската армия а сте седнали да пишете скрити зад монитори или "американски-западни" телефони, защо не пишете от руски такива? Украйна трябва да спечели войната, това е волята на запада, където и ние принадлежим.Който иска другото да бяга на фронта, но не ви стиска нали! Отворковци
245
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е всички войници на диктатора Путин да го изоставят патаму что он с ума сашел и разстрел за ***
244
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Fake and gay
243
5
 
16
 
! Отговори
Litvinenko преди 1 година
Ще гушне новичока тая гнида
242
9
 
13
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ПРЕДАТЕЛ - НЕОДУШАВЕНО ЧОВЕШКО ТЯЛО В ПРОЦЕС НА ЕСТЕСТВЕНО РАЗЛАГАНЕ НА ТЛЕННИТЕ ОСТАТЪЦИ!!!
241
11
 
13
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ПРЕДАТЕЛ - ***!!!
240
4
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Е, що не оди в Китай, там е супер цън дин , аааааа....пак на запад...нал е лош запада!?Тоя се е събудил и е руснак..., А колко заспали Българе има???? Ухапани
239
1
 
12
 
! Отговори
ОТ ВОЙНА преди 1 година
ПЕЧЕЛЯТ САМО ЛЕШОЯДИТЕ, ХИЕНИТЕ, ГАРВАНИТЕ И ЧЕРВЕИТЕ !!! В ПРЕКИЯ И В ПРЕНОСНИЯ СМИСЪЛ !!!
238
18
 
16
 
! Отговори
ГОРБАЧОВ спря преди 1 година
Студената Война и влезе в Историята през Парадния Вход ! За съжаление путин се изтакова на метеното ! Дай Боже руски държавник от ранга на ГОРБАЧОВ !
237
15
 
11
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Само така !
236
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има свестни руснаци, има и откачалки.
235
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 267Родоотстъпник е смислена дума-всичко казва.))))))=Абе то и Стамболийски беше родоостъпник, защото бил против войните, особенно включването ни в ПСВ, даже лежа в затвора, та се наложи да го пуснат, щото станаа...тотална разруха и анархия. Същото я чака и Русия.
234
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами то и Пугачова, Миладзе, Галкин, Киркоров, и кой ли още не крякаха, крякаха... Ама кервана си върви. Почти всички се върнаха в Русия наaкани.... Защо ли??? Защо ли се върнаха отново в Русия???
233
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този човек е бил в плен, някой представя ли си с какви вещества и терапии се третират пленниците в 21 век, всеки бивш пленник е инвали за цял живот